Přátelé gentlemani,
Připravil jsem si pro Vás malou recenzi na holící štětec NT VIGOUR HLZA15R.
Jen pro začátek trošku informací o firmě, která jej vyrábí.
Firma se nazývá Nantong Vigour Brush Co., Ltd. Firma pochází z Číny města Rugao. Město je poblíž Nantongu.
Firma datuje svůj vznik od roku 1982.
Nantong Vigour Brush Co., Ltd. se specializuje na kvalitní holící strojky, kvalitní holící štětce, stojánky na příslušenství, porcelánové misky na šlehání pěny. Sama co jde si vyrábí. Jinak má vybrané dodavatele, které důkladně prověřuje a hlídá si kvalitu vstupních produktů a jejich výstupy.
Tento holící štětec jsem zakoupil rovnou s holícím strojkem NT VIGOUR TX18 http://www.forum.britva.cz/viewtopic.php?f=69&t=2279 .
Tento holící štětec se vyrábí v barvách :
bílá (HLZA15W)
červená (HLZA15R)
stříbrná (HLZA15S)
černá (HLZA15B)
Rozměry štětce jsou:
celkový velikost: 12,7 cm
délka chlupu: 6,6 cm
průměr uzlu: 2.6 cm
délka plastikové rukojeti: 6,0 cm (nepočítám okraj uzlu černý plast.)
průměr rukojeti v horní části: 4,2 cm
v prostředku: 3,6 cm
v dolní části: 4,1 cm
Váha: 57 g (neváženo pouze opsáno z webu výrobce).
Štětec je osazen vepřovou štětinou. Tvar je na horní straně více do kapky než do kulata. Díky tomu je pocitově štětina tvrdá. Konečky štětin jsou broušené, takže nepíchají. Což je pro mě škoda. Lépe to masíruje. Vím, že to někomu vadí, ale každý jsme v tom jiní.
Logo NT VIGOUR je zde vytvořeno samolepkou ve spodní části štětce. Štětec je balení ve fóliové ruličce, která je přes celou plochu štětce i ručky.
Fotky jsou přiloženy. Pro větší fotky odkaz zde: https://1drv.ms/f/s!AuxzsTO-430BliCC96bh3YaxUvLR
Odkaz upraven díky zprávě od Drvoštěpa dne 13.1 2017 díky Petře.
25.6 2015
video zde:
A teď k ceně:
Cena jednoho štětce je 7,32 USA Dolarů. (Cena je platná v době psaní tohoto příspěvku 18.8. 2015)
Nakupoval jsem jej zde: http://www.aliexpress.com/store/product ... 13399.html
Cena poštovného.... Zde musím upozornit, že se lze s obchodníkem domluvit na zaslání přes China post letecky. Tam je poštovné okolo 4-5 USA Dolarů. Po zaplacení přes Pay Pal jsem měl holící strojek i štětec doma za 11 dní. Což je dobré.
Kvalita zpracování štětce:
Jsem s kvalitou spokojený. Nikde nejsou ostré přechody na ručce, nikde není vidět lepidlo a uzel drží svůj tvar. Štětiny pro běžném projetí prsty nepouští chlup. Uvidíme až dostane první lázeň. Štětiny jsou z 99.9% bílé zbytek jsou černé. Ale nevadí mi to. Jsou schovány ve vnitřku uzlu. Holící štětec není cítit po lepidle ani jiných chemikáliích. Vepřík zatím také není cítit.
Kde lze zakoupit:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 13399.html
Zde lze platit platební kartou
http://www.vigourbrush.com
Zde lze zaplatit přes Pay Pal.
EBAY:
http://stores.ebay.com/ntvigourbrush
Není problém se domluvit emailem s panem Wang Junem na dalších podrobnostech při obchodu.
holící štětec NT VIGOUR HLZA15R
holící štětec NT VIGOUR HLZA15R
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) david_ul dne 13 led 2017, 07:43, celkem upraveno 2 x.
David a jeho žiletky
Re: holící štětec NT VIGOUR HLZA15R
Zdravím Vás kolegové a kolegyně,
Nebudu dlouze vysvětlovat proč, ale před Vánoci jsem si objednal nový štětec NT VIGOUR HLZA15R červený.
Ten první se mi ztratil.
Včera jsem jej poprvé vyzkoušel. Pořádně jsem jej vypral v teplé vodě s jarem. Ano pár vepřových chloupků uteklo. Ale to se dalo čekat.
Štetec jsem poprvé vyzkoušel na krému Nihel Fresh. A mohu říci, že štětec je krásně jemný a stačí pár otočení a vyrábí tolik pěny, že je toho až moc. Koncovky štětin nepíchají, opravdu v teplé vodě štětiny povolí a krásně se rozevře květ štětin. Štětec od prvního zatočení v krému krásně vyrábí šlehačku a výborně drží pěnu. Zkoušel jsem ji nechat déle po oholení a nepřipadá mi, že by padala. Pravda nezkoušel jsem to hodinu a víc. Jen deset minut po oholení jsem nechal štětec na umyvadle. Pěna pořád držela a štětec držel vodu. Nic nikde neteklo.
Štětec jsem očichal a nepřipadalo mi, že bych něco špatného cítil.
Samotný štětec mi přišel v papírové krabici. Ta byla vystlaná papírovým bordelem a samotný štětec byl ještě ve fólii. Takže chránil štětiny, aby se nepolámali. Samotná doprava trvala 10 dní. Bohužel zbytek času štětec ležel na celnici a poště než jsem si jej vyzvedl.
Rozměry ani váha se nemění. To vše zůstalo stejné. Takže tyto údaje naleznete v prvním postu v tématu.
Co bych Vám k tomu ještě napsal. Štětec jsem zatím použil dvakrát a zatím 100% spokojenost. Chlupy jsem zatím viděl pustit snad max 5. Takže žádný horor.
Opět kdo k tomu má co napsat tak nechť píše.
David
Nebudu dlouze vysvětlovat proč, ale před Vánoci jsem si objednal nový štětec NT VIGOUR HLZA15R červený.
Ten první se mi ztratil.
Včera jsem jej poprvé vyzkoušel. Pořádně jsem jej vypral v teplé vodě s jarem. Ano pár vepřových chloupků uteklo. Ale to se dalo čekat.
Štetec jsem poprvé vyzkoušel na krému Nihel Fresh. A mohu říci, že štětec je krásně jemný a stačí pár otočení a vyrábí tolik pěny, že je toho až moc. Koncovky štětin nepíchají, opravdu v teplé vodě štětiny povolí a krásně se rozevře květ štětin. Štětec od prvního zatočení v krému krásně vyrábí šlehačku a výborně drží pěnu. Zkoušel jsem ji nechat déle po oholení a nepřipadá mi, že by padala. Pravda nezkoušel jsem to hodinu a víc. Jen deset minut po oholení jsem nechal štětec na umyvadle. Pěna pořád držela a štětec držel vodu. Nic nikde neteklo.
Štětec jsem očichal a nepřipadalo mi, že bych něco špatného cítil.
Samotný štětec mi přišel v papírové krabici. Ta byla vystlaná papírovým bordelem a samotný štětec byl ještě ve fólii. Takže chránil štětiny, aby se nepolámali. Samotná doprava trvala 10 dní. Bohužel zbytek času štětec ležel na celnici a poště než jsem si jej vyzvedl.
Rozměry ani váha se nemění. To vše zůstalo stejné. Takže tyto údaje naleznete v prvním postu v tématu.
Co bych Vám k tomu ještě napsal. Štětec jsem zatím použil dvakrát a zatím 100% spokojenost. Chlupy jsem zatím viděl pustit snad max 5. Takže žádný horor.
Opět kdo k tomu má co napsat tak nechť píše.
David
David a jeho žiletky
Pěkná recenze! Když to tak porovnám se svou štětkou Semogue Owners Club, z vepřových štětin, tak je to dost podobný.
Nepíchá, je jemný a rozkvetl se natrvalo. Chlupy pouští, asi tak pár chlupů ročně. Okraj uzlu je zato z kovu.
Cenově je jinde.
Nepíchá, je jemný a rozkvetl se natrvalo. Chlupy pouští, asi tak pár chlupů ročně. Okraj uzlu je zato z kovu.
Cenově je jinde.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Ahoj. Ta rukoväť je jasne svetlo červená alebo do bordová? Pretože na obrázku čo majú na aliexpress vyzerá tmavšie.
Ahoj Petře,
díky za zprávičku. Od Tebe chvála potěší
Popravdě po Tvé štětce jsem také pokukoval. Ale co jsem našel info, že má moc měkké štětiny. Tak jsem do ní nešel.
Ano máš pravdu cenově je jinde. To dělá to, že je ze dřeva a je to dobrá značka i kvalita.
A okraj je pravda plastový. Ale to mi nevadí. Kov by se na tohle nehodil.
David
díky za zprávičku. Od Tebe chvála potěší
Popravdě po Tvé štětce jsem také pokukoval. Ale co jsem našel info, že má moc měkké štětiny. Tak jsem do ní nešel.
Ano máš pravdu cenově je jinde. To dělá to, že je ze dřeva a je to dobrá značka i kvalita.
A okraj je pravda plastový. Ale to mi nevadí. Kov by se na tohle nehodil.
David
David a jeho žiletky
Dobrý den Jaro911,
řekl bych, že barva je do bordó. Pokud jste někdy viděl okysličenou krev přímo z žíly tak to je podobná barva. Taková pastelově červená. Rukojeť na světle hází lehké záblesky lesku. Je to tím hladkým plastem. Jinak rukojeť je dutá.
Zkuste se podívat na větší fotky co tu mám odkaz. Tam bude určitě barva lépe vidět.
David
PS: Odkaz na velké fotky upraven díky zprávě od Drvoštěpa dne 13.1 2017 díky Petře.
řekl bych, že barva je do bordó. Pokud jste někdy viděl okysličenou krev přímo z žíly tak to je podobná barva. Taková pastelově červená. Rukojeť na světle hází lehké záblesky lesku. Je to tím hladkým plastem. Jinak rukojeť je dutá.
Zkuste se podívat na větší fotky co tu mám odkaz. Tam bude určitě barva lépe vidět.
David
PS: Odkaz na velké fotky upraven díky zprávě od Drvoštěpa dne 13.1 2017 díky Petře.
David a jeho žiletky