Pitralon

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Odpovědět
Radgost
admin

Re: Pitralon

Příspěvek od Radgost »

Tak se ke mě díky Wikingovi konečně dostal německá verze - tímto děkuji.
Vůně je jak píše Wiking výrazně citrusová s prvky cedru.
Oproti kolegovi jsem však ve vůni tohoto Pitralonu vcelku jasně rozpoznal příbuznost s Pitralonem českým. Ne, že bych chtěl oba výrobky srovnávat, to opravdu nelze, ale některé příbuzné tóny jsem zaznamenal.
Po na nesení na pleť je vůně opravdu přímo řvavá, ale postupně ustoupí do nevtíravé vůně.
A oproti českému výrobku má ještě jeden klad.
Na pleti po nanesení nepálí, ale velmi příjemně chladí.

Pokud jednou použijete originál Pitralon, zaručuji, že se k českému již nevrátíte.
mons

Příspěvek od mons »

Také díky kolegovi Wikingovi jem tu možnost ochutnat německý Pitrouš, opravdu je to něco jiného, u nás doma slidil
úspěch. Stojí za vyzkoušení. :D
Berseg

Příspěvek od Berseg »

Tak jsem si pořídil holící krém Pitralon v kelímku. Už mám za sebou první oholení a celkem zklamání. "Vůně" mi vůbec nesedí a celkově mi kvalita příjde mnohem nižší než u Barbusu. Nicméně holit se s tím dá, kelímek časem spotřebuju, ale nový rozhodně kupovat nebudu.

Obrázek
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Mozna to je na silikonem upravene ksichty a jine casti tela. :lol:
Wiking

Příspěvek od Wiking »

No.. ovsem namazat si na kuzi silikonovy olej zavani tak trochu sebeposkozovanim.
Nechapu, ze takovyhle produkty nejsou zakazany!
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
jiri.k
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jiri.k »

ale silikonovy olej neni žádná tragedie. že se těcholejů dělá hafo, to je známé. že se používá v kosmetice je jasné, ale dává se i do kapslí. Espumisan se polyká...
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

S tim silikonovym olejem je to jako s glutamatem v jidlech.. nekomu to nevadi, a druhy si precte slozeni a vrati to zpet do regalu.
Silikon "via oral" a "subkutan" sam o sobe jedovaty neni.. to by na svete uz nezila polovina holywoodskych herecek ktere maji rty a prsa timto vylepsene. Take zvlhcene kondomy by bez silikonoveho oleje temer vubec nefungovaly
Jen pri patlani na kuzi bych mel strach, ze mi to zalepi pory a budu mit ksicht samy pupinek.

Protoze jsme ale na britvaforu, napisu konkretni duvod proc ja silikonove mydla nepouzivam.
Jednou jedinkrat staci zamichat peknym jezeveckem v tomhle mydle.. a nebudete se stacit divit!
Silikon obali ty jednotlive vlasy, propujci jim skvely lesk a silu, a dokonale zajisti, aby z nich stekala voda! (uplne jsem zapomel napsat, ze nektere sampony ale hlavne asi 99% tech kondicioneru a balzamu na vlasy obsahuje silikon)
To je samozrejme paradox, nebot dobry jezevec musi nasat vody co nejvic, aby vytvoril poradnou penu.
Pravda, takhle zmrseny jezevec neni na vyhozeni, ale je treba ho nekolikrat vymyt saponatem, a to poradne.
Nebot tohle nemam zapotrebi, tak radsi vzdy kouknu na slozeni mydla, a dle toho ho koupim nebo ne.

Silikonovy olej se pouziva v holicich mydlech a kremech menecenne kvality, kde je potreba usetrit na drahych rostlinnych tucich, a kde zakaznikovi je treba vsugerovat vynikajici klouzavost. Ta je pri pouziti silikonu excelentni, o tom nepochybuji.
Ale v holicich mydlech nema silikon co delat. Ten patri do jinych vyrobku, kde opravdu musi byt.
viz nasledujici vyrobek: to je vlastne jen emulze silikonu a vody.. > http://www.strega.cz/stimulacni-lubrika ... -3259.html
Takze tak nejak..
S pranim pekneho nedelniho dne
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
relka

Příspěvek od relka »

Wiking píše:Takze tak nejak..
...Díky WIKINGU...Možná mi docvakává proč moje jezevčice tak špatně držela pěnu ..a před přeholením jsem musel ještě jednou sahnout na mýdlo. Sice od mlejnků, ale až po delší době všech možných koupelí si dala trochu říct...možná jí načančali silikonovou trvalou aby "vypadala" už z výroby... :mrgreen:
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ahoj Karle,
aby se Ti [a vsem ostatnim] to uz nikdy nestalo, prikladam seznam tech silikonu, jak musi byt deklarovany v chemickem slozeni.Je to vzdy napsano na vsech mydlech nebo holicich kremech.

Vodou rozpustne: Trideceth-12, Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Dimethicone copolyol, Polysiloxane, Lauryl methicone copolyol.
Castecne vodou rozpustne: Amodimethicone, Behenoxy Dimethicone, Stearoxy Dimethicone.
Vodou nerozpustne: Cetearyl methicone, Cetyl Dimethicone, Cyclomethicone, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethiconol, Stearyl Dimethicone, Trimethylsilylamodimethicone.

Jelikoz nejsem chemik, tak se za uplnost samozrejme 100% nezarucuji!
relka

Příspěvek od relka »

:o tak ty že nejsi chemik...jak se potom projevují chemici :) ..pro mne je to něco jako středověký jmenný seznam ďáblů..nebo andělů?...konečně vím odkud pohádkáři berou ta divná jména
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“