Uvedený sterilizátor svítí UV lampou, ale pokud mohl by se tam vyskytoval i ten ultrazvuk, tak by ostří dostávalo na frak. V tom má výrobce pravdu když uvádí na neostré nástroje. V salonu jsme používali jen tu lampu. V té modré nádobce byla osuška a na ní ležely Břitvy. Možná by kdyby se tam napustila voda, tak by tam fungoval i ten ultrazvuk, ale pro ostří by se to nesmělo používat.
to Ater,
určitě to nebude super pro chirurgické prostředí, ale jak říkáš - lepší něco, nežli vůbec nic.
Státní hygiena byla spokojená s tím, že přístroj "dezinfikuje" a přestala požadovat tepelnou sterilizaci...
to valentin75:
máš naprosto pravdu, že důležité je na co to funguje a dá se používat, nikoliv na co je to primárně určeno. Už se mi stalo, že jsem v železářství žádal nerezový šroub M8 a prodavač se mě zeptal na co jej potřebuji. Když jsem mu řekl, že na loď, tak se rozesmál, že na lodě žádné šouby nevedou. Tak jsem mu řekl ať mi dá ten co má za sebou vkrabičce ale on mně hned vysvětlil, že to nejsou šrouby na loď...
Prostě šroub nebyl určený pro použití na loď.
Dříve jsme používali místo UV lampy sodíkovou výbojku co jsme jí sundali baňku a taky to fungovalo.
To Magda,
zdejší forum navštěvuje dost velký počet kadeřnic a hledají zde poučení, inspiraci, návody a vstřícné rady.
Přeji Ti spokojené brouzdání zdejším světem holení.
Příloha:
P1260559.JPG