Nedovolené ozbrojování

relka

Nedovolené ozbrojování

Příspěvek od relka »

Zdravím... Tak zákon o "nedovoleném ozbrojování" je na západ od našich hranic asi podstatně přísnější nežli u nás v době vlády jedné strany.... :( Nedávno jsem se dozvěděl, že ve SRN je dovoleno nosit zavírací nožík s čepelí maximálně 8.5 cm délky. A že čecháčkům rádi zabavujou...asi bych se svým Opinelem taky neprošel. Je tu někdo znalý zákonů, které panují v zemích okolo nás? Možná by se takový manuálek někdy někomu mohl hodit.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Radgost
admin

Re: Nedovolené ozbrojování

Příspěvek od Radgost »

V Anglii u sebe nesmíte mít šroubovák bez toho, že by jste měli "dobrý důvod" jej u sebe mít - opraváři a tak.
Pokud by vás tam lapli s břitvou v kapse tak by jste si šli pravděpodobně na chvíli sednout do chládku. Asi ne příliš dlouho, ale přece.
Jak je to tam vlastně Adrspachu?
Známou tam sebrali za to, že měla u sebe pepřák.
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

Pánové o esenbácích z Německa si myslím svoje. Před asi dvěma lety tam čapli mýho nevlastního tátu když jel v noci domů, našli u něj nůž a samozřejmě zabavili a našli nějaký železo v kufru, tak dostal pokutu, vyhodili ho následně z práce a označili ho jako zloděje kterej jim tam celý leta kradl všechno možný (přitom člověk kterej se tam oproti ostatním nejvíce nadřel atd.), když se ptal na důvod - že prý jel až podezřele pomalu a podobně. Následně na to šel k soudu, platil jak mourovatej za vše co na něj svedli, následkem toho jeho zaměstnavatel dostal mrtvici a umřel, no potom ho zastavili znovu a on když jim to vyprávěl co se stalo tak nevěřili a omlouvali se mu že to nechtěli a přiznali že se chovali jak aktivní blbci (to se divim). Já se tomu smál jak prdlej i když to vůbec směšný nebylo. To jsem ještě vůbec nevěděl co mě čeká. Jeli jsme spolu na jaře shánět po vrakáčích motor do mého BMW a když jsme jeli domů k hranicím povídá mi - vidíš tady mě ty kurvy chytli, ani ne za minutu nás předjela nadupaná Audina a majáček, stopka a pistole, ruce nad hlavou, na kapotu, doklady, ověřování, hovořili na nás plynnou češtinou, prohrabali celé auto, vyházeli všechno z peněženek asi hledali drogy nebo co, nakonec študovali štítky v motorovým prostoru našeho starýho Golfa, nechali nás takhle stát na dešti tak aby nás viděli všichni co jeli okolo jak největší mafiány, hodili nám doklady a odjeli. Takovouhle návštěvu teda nepamatuju. Jaký by to bylo "nemcum" (babka s dědkem nebo rodinka mladých lidí s dětma) kdyby přijeli na výlet a já jako policajt bych na ně půl hodiny mířil pistolí - vždyť jsou to třeba potenciální drogový dealeři žejo !!!
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Na služebky do Německa jezdím firemním passatem a už dvakrát mě zastavili těsně za čárou a kontrolovali jestli to auto není kradené. Auto mám vždy nacpané výpočetní technikou, ale ta je, naštěstí, nezajímala.
Teda nevím jak bych prokazoval její vlastnictví.
Musím ale řící, že se vždy chovali relativně slušně.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Takze zhruba
Na verejnosti nesmi byt:
Nuz/ zavirak s nezamykanou cepeli vetsi nez 3cm a se zamykanou mas smulu kvalifikovan jako dyka. Bez poradneho oduvodneni ani tuk.
Jinak peprak, teleskopicky obusek, motylek, vystrelovak, vychazkova hul s bodakem uvnitr, jakykoliv skryty nuz taky ne.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

V časopisu Žlutý, který vydává a ve svých autobusech rozdává Student Agency jsem kdysi četl vyprávění jedné aupairky z anglie, kterou rodina odmítla a zavolala na ní bobíky jako na teroristku když zjistili, že má v kapse 6cm švýcarák!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Nekteri svycaraky maji zamek a pak se to pocita jako dyka tj. utocna zbran.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

to je pravda, ale pojistky jsou jen na nožích s čepelí 95 a více mm. Ty malý (zavřený) kolem 6 cm se s pojistkou nedělají - nebo jsem je ještě neviděl.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
sparq
brusič

Příspěvek od sparq »

Ponauceni dne - pokud nejste dobre obeznameni se zakony navstivene zeme, nechte kapesni noze a ostre nastroje radeji doma.

Ja se jim samozrejme neridim a do Londyna si s sebou vzdy beru par britev. :twisted:
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Na webech / fórech o zbraních jsou příběhy jako píše cynicc. Když narazíš na blbce tak prostě máš smůlu. Stačí Ti najít v německu v kufru auta větší onehand (nedej bože že by jsi ho měl v kopitu auta, to už by jsi byj jasnej vrahoun) a máš smůlu. Rada je skutečně jasná, jak vytáhneš paty z domoviny tak radši sebou nic nebrat. Jeden sběratel nožů to řeší tak že při cestách si na místě koupí nůž který v dané zemi je povolený, rozšíří sbírku a má něco na místě na obranu. Jiné je to u sběratelů, tady v zavazadle (ne při sobě) z "dobrého důvodu" což sbírání je (záleží na úředníkovi) můžeš břitvu(y) mít. To je ale obecná poučka a jak píše sparq, nejlépe je se seznámit se zákony země ale dělej to ty když je ani mnozí domorodci neznají (moje zkušenost).
Snad sbírat známky nebo pivní tácky, to bude v pohodě (možná). :lol:

To adrspach: ta délka je 3 cm nebo 3 palce?
Zamčeno

Zpět na „Nože letem světem“