Rád bych se jen zeptal na jednu věc ohledně používání žiletek. Jak to děláte, že si přesně pamatujete počet oholení? To si někam zapisujete? A dbáte na to, aby byla žiletka pokaždé vložena při dalším oholení z jiné strany (např. první oholení na 1 a 2, a druhé na 3 a 4, a zase naopak)?
Jde mi o to, že já to vždy dělám tak nějak od oka a vyhazuji ji, až když nějak pocitově tuším, že to není ono. Nevím, jestli je to zrovna správná metoda.... Zejména by mě zajímalo to s těmi čísly, protože nevím, jestli jsou mé informace o otáčení založeny na pravdě nebo ne
Wikinguv dlouhodoby TEST ZILETEK.
Re: Wikinguv dlouhodoby TEST ZILETEK.
Zavři oči brouku ... a fik!
Já to dělám jednoduše a prostě...
Holím se každý den ráno / konečně jsem dosáhl takového umění, že mi to den co den přestalo dělat problémy/
takže v pondělí rozbalím novou žiletku a provedu holení.
Po opláchnutí, žiletku otočím. V tomhle jsou Astry na výši, mají číslovaní 1 a 2 ¨na líci, 3 a 4 na rubu.
V úterý se holím rubovou stranou (čísla 3a4).
Po opláchnutí žiletku otočím...
A pořád dokola. Zapamatovat si kolikrát jsem se oholil za týden je naprosto jednoduché.
Příklad : ve čtvrtek je holení už dost nepohodlné, tak žiletku po oholení vyhodím.
V pátek rozbaluji novou žiletku.
Kolik oholení první žiletka rozbalená v pondělí vydržela ?
Příště mi už bude jedno kolik ta žiletka přesně vydržela, prvotní zkoušku jsem udělal a dál mě to už moc nezajímá.
No a na závěr.
Holím se vždycky stejným bagrem, přibližně stejnou technikou a sklonem ( prostě rutina ... )
takže můžu mezi sebou porovnávat různé typy žiletek.
Samozřejmě že příprava a vlastní oholení je u každého jiné a výsledek nebude nikdy stejný.
Ale to se tady opakuje pořád dokola
Holím se každý den ráno / konečně jsem dosáhl takového umění, že mi to den co den přestalo dělat problémy/
takže v pondělí rozbalím novou žiletku a provedu holení.
Po opláchnutí, žiletku otočím. V tomhle jsou Astry na výši, mají číslovaní 1 a 2 ¨na líci, 3 a 4 na rubu.
V úterý se holím rubovou stranou (čísla 3a4).
Po opláchnutí žiletku otočím...
A pořád dokola. Zapamatovat si kolikrát jsem se oholil za týden je naprosto jednoduché.
Příklad : ve čtvrtek je holení už dost nepohodlné, tak žiletku po oholení vyhodím.
V pátek rozbaluji novou žiletku.
Kolik oholení první žiletka rozbalená v pondělí vydržela ?
Příště mi už bude jedno kolik ta žiletka přesně vydržela, prvotní zkoušku jsem udělal a dál mě to už moc nezajímá.
No a na závěr.
Holím se vždycky stejným bagrem, přibližně stejnou technikou a sklonem ( prostě rutina ... )
takže můžu mezi sebou porovnávat různé typy žiletek.
Samozřejmě že příprava a vlastní oholení je u každého jiné a výsledek nebude nikdy stejný.
Ale to se tady opakuje pořád dokola
V noci slyším i vousy růst
Super-Max Platinum
Super-Max Platinum
Ziletka indicke vyroby.
V CR zajiste ne uplne tak neznama, videl jsem od teto firmy v kamennych obchodech ziletky tehle znacky, sice ne uplne stejne, ale podobne.
Cena: ?? (Ziletku jsem dostal darem)
Testovano v Mühle R 89.
Ziletka je zabalena ve 2 papircich, vnitrnim a vnejsim. V tom vnitrnim neni nijak fixovana, obvykle se tam pouzivaji 4 kapicky lepidla, zde to neni. To je skoda, ziletka pak zbytecne lita v tom obale a tupi se.
Prvni oholeni bylo velmi nedukladne, ziletka byla proste tupa. Presto jsem se odhodlal jeste k dalsimu oholeni, nebot uz nekolikrat se mi stalo, ze nektere ziletky maji od vyrobce na ostri jemny "grot" a prvnim oholenim se tyhle otrepy z ostri odstrani, a ziletka pak holi dobre, tedy: mnohem lepe.
Zde u teto ziletky tomu tak nebylo.
Druhe oholeni bylo jeste horsi, primo to drhlo. Oholeni bylo velmi neprijemne, absolutne nedukladne.
Muj nazor:
Ziletka velmi nizke kvality, oholeni s ni je velmi neprijemne. Jedna z tech opravdu horsich ziletek.
Rozhodne nemuzu doporucit.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Potvrdzujem Wikingove slova, neslo o chybny kus ale mozno celu seriu. Cena, tusim som 3balenia kupil za tusim 1e alebo 2e na jarmoku v leviciach
Ladas Super Stainless
Ladas Super Stainless
Ziletka ruske vyroby.
V CR v kamennych obchodech jsem ji jeste nikdy nevidel, ale neni problem ji sehnat pres internet.
Cena: ?? (Dostal jsem ji jako darek)
Testovano v Mühle R 98.
Ziletka je zabalena klasicky ve 2 papircich, vnitrnim voskovanem a vnejsim potistenem.
Ve vnitrnim neni nijak fixovana temi lepicimi teckami.
Prvni oholeni bylo uplne vynikajici, ale jiz od druheho oholeni jsem zjistil ze ziletka ztraci na ostrosti.
Celkem jsem zvladl 5 oholeni, avsak 4 z toho byly nic moc, ziletce proste chybi dostatecna ostrost.
Muj nazor: Pouzitelna, avsak lehce podprumerna ziletka. Absolutni vetsina ruskych ziletek je lepsi nez tahle.
Da se vyzkouset, ale vicekrat si ji zajiste nikdo uz nekoupi.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
V Jednotě jsem koupil žiletky Super Max Platinum. Zlákala mě k tomu cena 16,50kč za krabičku.
Oholení nic moc, mám od ucha směrem k ohryzku tzv. véčko protisrsti. Pěkně mi to strhávalo vousy. A to držím bagr jen zlehounka.
Se zelenými Astrami ze starých zásob se to nedá srovnat.
Oholení nic moc, mám od ucha směrem k ohryzku tzv. véčko protisrsti. Pěkně mi to strhávalo vousy. A to držím bagr jen zlehounka.
Se zelenými Astrami ze starých zásob se to nedá srovnat.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Rapira Swedish Supersteel
Rapira Swedish Supersteel
Ziletka ruske vyroby.
V CR v kamennych obchodech jsem ji jeste nikdy nevidel, ale neni problem ji sehnat pres internet.
Cena: ?? (Dostal jsem ji jako darek)
Testovano v Mühle R 98.
Ziletka je zabalena klasicky ve 2 papircich, vnitrnim voskovanem a vnejsim potistenem.
Ve vnitrnim neni nijak fixovana temi lepicimi teckami.
Tahle ziletka me velice zklamala. Zvladl jsem s ni pouze PUL OHOLENI, tedy 3-4 tahy. Pote jsem ji musel vymenit, nebot dokoncit alespon jedno oholeni nebylo mozne. Dle meho nazoru snad ani neni mozne, aby se tak nekvalitni ziletka prodavala, a tak si myslim, ze se muselo jednat o nejaky vadny kus.
Muj nazor: Zatim zadny.
Jak rikam, verim tomu ze jsem natrefil na spatny kus, to se obcas stava u vseho, i u ziletek.
Snad se ozvou nekteri dalsi kolegove, a napisou neco lepsiho.
Jakmile to bude mozne, a dostane se mi jeste 1 kus, vyzkousim ji znovu.
Polsilver Super Iridium
Polsilver Super Iridium
Tradicni "polska" ziletka, vyrobena v Rusku. (Koupili nazev, v PL se uz nekolik desitek let nevyrabi)
Cena: kolem 10-11 Kc / ks + postovne
Ja jsem ji zakoupil v Polsku v kamennem obchudku. Cena: 10,-kc/ks.
Testovano v Mühle R 98.
Ve vnitrnim je fixovana 4 lepicimi teckami. To je zhruba ten nejlepe viditelny rozdil kterym se lisi od falzifikatu, ten fixovan tema 4 teckama neni!
Muj nazor: Skutecne mimoradne kvalitni ziletka!!!
Jiz jsem vyzkousel 2 ks s delsim casovym odstupem, a vzdy jsem dosahl temer neuveritelneho poctu oholeni.
Tolik, ze uz jsem nestacil je pocitat
Tedy opravdu kolem 18 az 20 oholeni. A snad by vydrzela i vice!
Jinymi slovy: s temer kazdodennim holenim ve vsedni dny a vikendovem holenim Britvou mi tahle 1 ziletka vydrzela ve strojku asi 1 mesic! To myslim zcela vazne.
Falsovani ziletek neni nic noveho pod sluncem, jiz jsem videl thajske Feather, falesne Bolzano (nevim odkud byly) atd.
Ty falesne Bolzana prodavaji/prodavali dokonce v CR!
Proto vsem durazne doporucuji kupovat tuhle ziletku jen a pouze u proverenych prodejcu, o jejichz serioznosti nelze pochybovat! Jen pak dostanete za svoje penize kvalitu kterou jste si zaplatili.
Dole jedna vypujcena fotografie z jednoho nemeckeho fora:
Jsou tam videt 4 ziletky. Ta moje je ta druha z leva.
--------------------
ZLEVA DOPRAVA:
Original-Original-Falzifikat-Original.
http://up.picr.de/9513499las.jpg
Snad vam tahle fotografie bude nekdy napomocna
No na Uprav.se je cena balíčku 55 Kč... ,dle krabičky se zdá že by to měl být originál,ikdyž tam uvádí vyrobeno v Rusku,co koukám na článku.-http://www.upravse.cz/vyrobek/ziletky-n ... er-iridium
MERKUR Solingen - 37 001
Originál se už vyrábí jenom v Rusku...
V noci slyším i vousy růst