Zdravím Vás kolegyně a kolegové,
schválně jsem toto zdělení dal jako novou zprávu. Takže mě proto nekamenujte.
Nevydržel jsem a včera večer jsem udělal jedno kontrolní oholení a dnes dopoledne druhé. Než napíši první pocity tak jen pro info.
Holil jsem se čepelkou Baili super platinum (zelená).
Krém na holení jsem použil Nihel Fresh
viewtopic.php?f=92&t=2165&hilit=nihel
codecheck:
http://www.codecheck.info/kosmetik_koer ... h_320g.pro
holící strojek Merkur 42c
holící štětec NT VIGOUR HLZA15R červený
viewtopic.php?f=17&t=2280&hilit=vigour
U mě klasika. Dal jsem si koupel a cca 10 minut. Poté jsem požil misku na holení s krémem Nihel, který jsem měl již připravený v teplé lázni. To samé i štětec.
Na obličej jsem schválně nic nedával (myšleno vodu nebo olej před holením) a rovnou nanesl krém Nihel. Krásně jsem jej roznesl po celé tváři. První holení proběhlo s vousy cca týden starými. Cca 1,5 cm a druhý den ráno noční vousy

Nihel krém jsem nechal působit cca minutku až dvě a začal jsem se holit. Holil jsem se čtyřmi tahy a hned od začátku jsem poslouchal jak čepelka krásně zvoní. Holení proběhlo na výbornou. Čepelku jsem nekorkoval jen ji zkontroloval při založení. Nemusel jsem ji středit. Čepelka v papírovém obalu drží díky čtyř puntíkům lepidla. Takže se netupí o papír.
Při holení jsem nedělal nic zvláštního. Takže čepelka neměla šanci mě kousnout. Jediné co si člověk musí dát pozor tak u strojků, které mají úzkou hlavu a přečnívá čepelka na stranách.
Čepelka Baili je ostrá na obou stranách, takže jsem zkoušel jednu i druhou stranu (neotáčel jsem čepelku, ale strojek). Je mi jasné, že nemohu posoudit čepelku po dvou oholeních. Ale zatím se mi čepelka jeví jako výborná. Prodejce mi napsal, že je čepelka srovnatelná s Derby a Permasharp. Podle mě ani náhodou. Je lepší. Tedy, alespoň u mě.
Baili platinum krásně vzalo vous bez sebemenších problémů. Dokonce u mě i problémový krk, kde mám hodně silné vousy a špatně se holí. Tak tam jsem byl až moc překvapený. Po prvním průjezdu se vousy oholili. Popravdě to se mi stalo pouze u čepelek Polsilver.
Je pravdou, že jsem nezkoušel jiné Baili čepelky, ale jestli to takto holí i u jiných modelů tak se nedivím, že jsou v Číně hodně populární a vyváží se ve velkém i do USA.
Pravdou je, že v jiném holícím strojku to může být propadák. Stačí mít jinou vodu, strojek a krém či mýdlo a výsledek může být top nebo katastrofa. U mě vše sedlo na výbornou.
Oholení bez podráždění a bez říznutí. Při holení jsem neměl pocit jako u Derby, že by tahala vous. Baili prostě jela po obličeji krásně a chvilkami to vypadalo, že se holím na prázdno. Prostě jsem necítil, že by čepelka brala vousy. Přitom vše brala a bylo to tím, že krásně klouzala.
Jen malé ale.... škoda, že se nedají sehnat zde v ČR. Myslím si, že by je lidé začali nakupovat. Ano máte pravdu Ti, kteří říkáte, že jen jednou. Ale o to jde. Nejprve vyzkoušet a pak se rozhodnout. Já bych si je pokud by mi vyhovovali klidně znovu koupil. Další, ale není to příspěvek české ekonomice. Ale, když to tak vezmu tak české čepelky už stejně nejsou. Tedy myšleno na holení a v prodeji v CZ obchodech.
Čekal jsem na tyto čepelky přes měsíc. Dočkal jsem se a nelituji toho. Viděl jsem na YTB i několik videí uživatelů co je vyzkoušeli a neviděl jsem žádné video (zatím) co by bylo negativní.
Uvidím kolik dobrých oholení se s touto čepelkou dá udělat. Jestli kvalita odpovídá vynaložené ceně.
Pokud má někdo zkušenosti tak dejte vědět. Nebo pokud někdo ví, kde tyto čepelky koupit v CZ tak dejte vědět také.
David
PS: 14.2 2017
Tak můžu říci, že jsem dotestoval celou krabičku a čepelka je schopna vydržet 12 oholení. Uznávám, že to už je na krev. Takže dobrých bylo tak 6 a zbytek průměr. Ale do 8 oholení žádný pocit tahání či špatného oholení. U zbytku už cítíte, že čepelka není ve 100% stavu a občas musíte doholit ještě jednou. Proto bych to viděl tak na těch 6- 8 výborných a pak už jen dobrý.
Nechtěl jsem testovat až na krev a udělat 20 oholení. Samozřejmě vše záleží na strojku. Já testoval ve strojku s hlavou R89.