Holiaci strojček neznámeho pôvodu

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
MartinC

Holiaci strojček neznámeho pôvodu

Příspěvek od MartinC »

Zdravím všetkých účastníkov fóra,

minulý týždeň som u nás v Banskej Bystrici pri nákupe v 101 drogérii objavil „nový príspevok“ do skupiny lacných holiacich strojčekov (už skôr som písal o plastovom TG-I Lord). Tento raz ide o celokovový trojdielny holiaci strojček mne neznámeho výrobcu (z obalu bolo možné zistiť len dovozcu - DONELL s.r.o., nie však výrobcu), u nás v cene 1,99 Eur. Má zaujímavo spracované dlhé držadlo s peknou protišmykovou úpravou. Je pomerne ťažké (oproti hlave), asi to bude nejaký ťažší kov ako hliník. No horšie je to s dvojdielnou hlavou, ktorá je z mäkkého kovu a pôsobí dosť chúlostivo (mám obavu, že pri použití väčšej sily, alebo pri páde sa môže ľahko deformovať). Zatiaľ som sa s ním neholil, plánujem v najbližších dňoch (ak prežijem dám vedieť :lol:). Pripájam foto strojčeka. Poznáte niekto tento strojček, čo je to za značka ?

S pozdravom Martin Čižmár
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Freedom

Re: Holiaci strojček neznámeho pôvodu

Příspěvek od Freedom »

Asi nějaký bezejmenný dovoz z Číny :)
MartinC

Příspěvek od MartinC »

Je to pravdepodobné. :D
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Podle fotek je hlava docela krátká, dost mne děsí pohled na hodně přečnívající konce čepelek. :shock:
Při holení na krku a hlavně v záhybech u čelistí, to může při troše nepozornosti zanechávat dost krvavé
šrámy. :?
V noci slyším i vousy růst
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Tiež som ho kúpil u nas v 101 drogerii. Urobil som pár ťahov a hodil som ho do kúta. Nič príjemné, ľahký skacká. Ale možno som sa nesnažil a porovnával som ho automaticky s normálnymi strojčekmi. Skúsim ešte raz, či to náhodou nemá význam sa ním pohrať.
MartinC

Příspěvek od MartinC »

Vážení kolegovia bagristi, ctení britevníci,

dnes som teda vyskúšal uvedený strojček v praxi. Na oholenie som použil novú žiletku Astra Superior Stainless. Holenie s ním síce nebolo z tých najtragickejších (určite lepšie ako niektoré mnohobrity), ale k excelentnému malo skutočne ďaleko. Ako píše Slovak Boy hlava je dosť ľahká a aj Vousáčove obavy boli oprávnené. Najproblematickejšou je ozaj krátka hlava a s tým súvisiace prečnievajúce konce čepeliek a pri neopatrnom pohybe som sa dokázal porezať (žiaľ Vousáčov príspevok som čítal až po oholení :oops:). Tento strojček si ozaj vyžaduje 100 %-nú koncentráciu a osobne by som ho skôr neodporúčal (možno len ako zberateľský kúsok pre fanatických zberateľov :lol:), určite nie pre začínajúci bagristov, mohol by ich odradiť od nášho bohumilého hobby - klasického holenia.

S pozdravom Martin Čižmár
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Tě Martine,

našel jsem, ale posuďtě sám jestli je to ono nebo ne?

Kód: Vybrat vše

http://www.aliexpress.com/item/All-metal-double-edge-safety-shaving-razor-High-Quality-Durable-Shaving-shave-with-a-safety-razor/1928823687.html
Cena 11 dolarů.
Výrobce tu je uveden Worth co. LTD.
Můj soukromý názor je, že čínské strojky na holení se poznají podle žiletek jak jsou kvalitní. Pokud tam je něco horšího za žiletku než Dorco tak stojek je méně dobrý. Pokud je tam žiletka Dorco tak je strojek jeden z těch lepších. Není to o krabičce, ani balení. Je to o žiletce. Ale můžu se plést.

Spíše by mě zajímala kvalita čepelky, když se dá do lepšího strojku.

David

EDIT:
23.7 2014

našel jsem tohle video a říká se tu, že to vyrábějí. Takže možný výrobce tohoto strojku je firma: HAWARD RAZOR FACTORY

Kód: Vybrat vše

https://www.youtube.com/channel/UCa51uWNDJtyzaJoLX3xuisA
David a jeho žiletky
MartinC

Příspěvek od MartinC »

Zdravím David, po vzhliadnutí tebou pridaných odkazov možno konštatovať, že máš pravdu a ide ten istý holiaci strojček. S pozdravom Martin Čižmár.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Tě Martine,

jsem rád, že jsi zde dostal odpověd na Tvou otázku. Zde na fóru jsou lidé co Ti pomohou běžný jev.

Je škoda, že Ti rovnou v drogerii neřekli, že je to špatný strojek. To já nedávko kupoval sekáček na vlasy v DM drogerii v Čechách a prodavačka mi řekla, že ať to nekupuji, že je to špatný výrobek a doporučila mi konkurenční drogerii, kde to bylo krapet lepší, ale stejně to byl nic moc kauf.

Ale jsem rád, že jsme Ti tu mohli pomoci.

David
David a jeho žiletky
trinitrofenol

Příspěvek od trinitrofenol »

Vypadá fakt jak z papíru, ale za dvě eura stojí za vyzkoušení nejen pro sběratele.
Předevčírem jsem ho koupil v Trenčíně. Holení jsem na Slovensku neplánoval původně vůbec, ale tohle jsem nutně potřeboval vyzkoušet. Bohužel měli jen modré astry, přičemž nejsem nijak nadšen ani zelenými. Dílo zkázy bylo dovršeno, když jsem u hostitele sháněl mýdlo a sehnal jsem jen gel ve spreji.

No... žiletku je třeba vycentrovat, což z Merkuru či Mühle zatím neznám, ale už jsem o tom četl :)
Holení jsem nijak nehrotil, jen po srsti a napříč. Proti očekávání to nebylo (navzdory setupu) žádné fiasko, dokonce se mi zdálo, že bere docela o chlup lépe než R89. Dvě malá poranění, ale vzhledem ke značně neideálním podmínkám mě to neurazilo.

Dneska jsem to zkusil doma s čepelkou Perma Sharp a mýdlem Proraso. Centrování žitelky je pakárna, protože po stranách kouká ven opravdu hodně. Rukojeť jsem neutahoval úplně na krev, neb při plném utažení bylo ostří na jedné straně prohnuté uprostřed do U. Hlava je opravdu velmi lehká a je potřeba přitlačit, nicméně výsledek je v mém případě srovnatelný s R89, jak kvalitou oholení, tak podrážděním. A bez poranění. Rukojeť se drží dobře.

Proti R89 je hlava asi ve všech rozměrech menší, což se ukázalo být pro mé účely velmi vděčné - nosím plnovous a holím jen tváře a trochu krk. Díky malé hlavě jsem přesně viděl, kam můžu zajet a holil jsem s minimálním odpadem těch dlouhých vousů, které měly zůstat.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“