Overené Britvy

Všeobecné dotazy na břitvy
Tomo

Re: Overené Britvy

Příspěvek od Tomo »

Srdečne zdravím. Môj príspevok nie je k téme preto ho prosím berte skôr ako podnet.

Je dobrý nápad predstaviť účastníkom takéto overené krásky. myslím, že by nebolo zlé vytvoriť niečo ako katalóg, resp. album britiev, kde by boli rozdelené britvy podľa štátnej príslušnosti výrobcu, bola by uvedená konkrétna firma, typ prípadne pod akým názvom sa britva predávala, jej krátky popis + foto.

Nemecko
Dovo
typ, obcodná značka
popis napr 5/8 výbrus 1/0
Foto celok a detail
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

databáza britiev vzniká na SRP, ja som toto vlákno zamýšľal ako 10-15 tipov pre nováčikov na
"ranu do čierneho"
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

Ako ďalší tip na tú pravú by som rád pridal britvy vyrobené nemeckou spoločnosťou
Carl Friedrich ERN, ktorá vyrobila veľké množstvo kvalitných britiev rôznych značiek ako ATOR, Gong Razor, Primus,Tur-ban a veľa veľa ďalších a prednostne by som upozornil na Britvy
THE CROWN AND SWORD RAZOR.

"Korunka a meč" by mali byť dostupné vo viacerých vyhotoveniach v plno-dutom výbruse s oblou, prípadne štvorcovou špičkou,vo veľkostiach 5/8", 6/8" a pozor hlavne 13/16 " (šírka viac ako 21mm)

napr.model 1166 na fotkách
1166_CROWN_AND_SWORD.jpg
1166_CROWN_AND_SWORDb.jpg
1166_CROWN_AND_SWORDc.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Ověřené břitvy, hmmm, to není moc jednoduché téma. Napadá mě úvaha na téma jaké jsou ověřené auta? Záleží zda jsem novou výrobu či veterána a stejně se dva řidiči neshodnou. Obecně jsou v čase ověření výrobci kde koupě je z principu materiálu a zpracování bezproblémová ale to pořád ještě negarantuje, že se právě já s ní oholím k plné spokojenosti. Ve hře je pak výška čepele a provedení výbrusu + něco navíc co mi dává jako celek dobré oholení. Samostatná kapitola je hodnocení břitvy, je těžko definovat technicky měřitelné parametry a pak už je to jenom o emocích a ty jsou individuální.

Databáze břitev, to je jiné téma. To bych podpořil, v principu kdyby to bylo jako na SRP tak proč ne. Řešíme to od vzniku britva.cz, ale má to háček - nejsou lidi. Někdo ji musí zdarma naprogramovat, nainstalovat, zprovoznit a darovat našemu webu a do toho se už nikdo nehrne. To prosím berte weboví programátoři holící se břitvou jako výzvu! 8-)
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“