Dobrý deň
Som tu nový a potreboval by som poradiť. Začínam s holením britvou a chcel by som si dať zhotoviť odťahovací remeň u garbiara (koželúch).Tak isto som si nechal zhotoviť aj britvu u kováča, ale to je ešte len v štádiu výroby. Chcel by som vás požiadať preto o pomoc. Predpokladám, že takáto požiadavka bude preňho trocha netradičná a preto by som potreboval vedieť o tom čo najviac ,aby som mu vedel vysvetliť ako taký remeň má vyzerať nie len po tej vizuálnej stránke, ale aj po stránke povedal by som účelovej. (napr. povrch remeňa – hladká, drsná )
Takéto diskusie tu už po minulé roky bola nevedel som však , či pokiaľ svoju diskusiu zaradím do starých príspevkov, nezostane nepovšimnutá a bude len „zapadať prachom“.
Preto som založil novú. V starších diskusiách boli otázky mierené najme k renovácii starých remeňov, alebo výroba nových, ale zo starších kusov kože.
Ja ako som už spomínal si ju chcem nechať vyrobiť z čisto novej kože. Vedeli by ste mi v bodoch napísať čo má taký remeň obsahovať aby bol pripravený k obťahovaniu. Majú byť obe strany remeňa hladké alebo ma byť jedna zo strán zdrsnená treba aby bol niečím napustený a tak podobne.
vopred ďakujem
|