Příloha:
K640_Mühle Sandelholz.JPG
MÜHLE Rasierseife = Mühle mydlo na holeni. Mühle znamena cesky mlyn, a ten je zaroven logem teto nemecke firmy, ktera byla zalozena roku 1945 na nemecke strane Krusnych hor ve mestecku Stützengrün, nedaleko hranic s Ceskou republikou. (asi 60 Km z Karlovych Varu)
Firma se specializuje na vyrobky potrebne k mokremu holeni, takze nejen kosmetika na holeni, ale predevsim stetky, misky, hobliky na holeni, stojanky,zrcatka atd..
Nejvetsi sortiment a oblibu si ziskaly ale zcela jiste ty stetky, momentalne jich vyrobce nabizi neco okolo 50-60 typu v cenach od 7,-€ do 108,-€, cimz je schopen uspokojit pozadavky temer vsech milovniku mokreho holeni, nebot z takove cenove relace si vyberou opravdu vsichni, od uspesneho manazera, pres obycejneho delnika az po chudeho studenta..
Ale zpet k mydlu:
Dnes jsem vyzkousel mydlo
Mühle Sandelholz, tedy
Santalove drevo ktere je videt na fotografii.
Nejprve me zaujmula opravdu velmi prijemna a relativne intenzivni vune, vzdalene pripominajici znamou vuni Fahrenheit.
V uplynulych dnech jsem vyzkousel celkem 3 ruzna mydla s touto vuni (Haslinger, Waldfussel a tohle) a musim uprimne rict, ze tohle voni se vsech nejen nejlepe, ale take nejintenzivneji.
Ze 1/4 mydla jsem 2x mirne odstrouhl do predehrate misky par mydlovych hoblinek a v trosce teple vody je nechal castecne rozpustit, asi 10 min.
Pote za pridavani teple vody (nekolikrat po sobe zhruba 1 cajovou lzicku) a asi 1 min slehani se me podarilo vyslehat opravdu paradni penu, hustou, o excelentni jemne konzistenci, 100% stabilni, nepadajici, prekrasne vonici.
Taktez veskere holici vlastnosti jako zmekceni vousu, klouzavost britu,pusobeni na pokozku atd. bych ohodnotil jako nadprumerne vynikajici.
At premyslim jak premyslim, nenachazim ani naznak neceho, co bych mohl nazvat minusem,
a tak muzu vsem milovnikum dobrych mydel tohle skvele luxusni mydlo jen doporucit!
Cena 5,45€ za 65gr. mydlo je myslim si jeste unosna, nebot vyrobky firmy Mühle jsou povazovany za pomerne luxusni.