Olimon voda před holením

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
david_ul

Olimon voda před holením

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Vás gentlemani,

rozhodl jsem se rozdělit vlákno na dvě samostatné jednotky. Je to lepší kvůli informacím ohledně výrobku.

protože zde je vlákno na Olimon VPH tak přidám Olimon před holením 100 ml. Vím, v čem je rozdíl. Voda před holením má za funkci postavit vous, aby se lépe holil a také odmastit a připravit tvář na holení. Voda před holením postaví vous tak, aby i ten nejmenší šel oholit. Aplikuje se na navlhčenou tvář. Napařená tvář z ručníku nebo sprchy a hned na to vodu před holením.
Zatím jsem nevyzkoušel, ale teorie je taková, že před holením napatlám neurčitý obsah z flakonu na tvář. U krému před holením Proraso se vedla diskuse jestli při každém holení v sérii. Tak zde hned na úvod píši, že nevím jak je to silné či účinné takže po vyzkoušení dám vědět. Podle mě stačí jednou při prvním holení nanést na obličej.
Jestli tato voda před holením pálí. No určitě je tam alkohol na prvním místě ve složení. Takže ano. Podle mě co si pamatuji u Olimonu po holení to není tak strašné jako u Pitralonu. Ten byl silnější.

http://www.codecheck.info/kosmetik_koer ... 100_ml.pro

fotky a odkaz jsou pouze na vodu před holením. Prosím neplést s vodou po holením.
Voda před holením - změkčí vous před holením a odmastí
Voda po holení - desinfikuje tvář a vypálí oděrky od holení.

Dle mého soukromého názoru se Olimon voda po i před holením dá srovnávat s jinými kvalitními produkty.

Voda před holením stojí od 31-56 Kč za 100 ml.
Olimon voda před holením je v zelené krabičce a skleněném průhledném flakonu. Obsah je 100 ml.
Vůně: dřevitá s citrusovým podtónem.

Foto na onedrive: https://onedrive.live.com/redir?resid=1 ... lder%2cjpg

David

PS: kdo je citlivý na coumarin tak pozor je v tomto výrobku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Wiking

Re: Olimon voda před holením

Příspěvek od Wiking »

Ja bych si dovolil dopnit jen jednu malickost.

(aby napriklad nejaky novacek neznaly mokreho holeni si to spatne nevylozil)

Vody PRED HOLENIM jsou primarne urceny muzum, kteri se holi elektricky, tedy na sucho.

Vzhledem k tomu, ze asi 100% lidi z naseho fora se holi na mokro, nejsme vylozene ta cilova skupina lidi, pro kterou je tenhle produkt urcen.

Kazdopadne diky za popis a dodane fotografie.

Samozrejme nikdo nikomu nebrani se tim namazat a zkusit se oholit na mokro.

Pokud se tady takovy clovek najde, poprosil bych jej aby se tady s nami o svoje pocity pri tomto holeni touhle metodou podelil.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
david_ul

Re: Olimon voda před holením

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Tě Ludwigu,

ano máš pravdu tento Olimon je určen pro holení s holícím strojkem na sucho. Ale víš, že v prokliku na vodu po holení je debata o vodě před holením.

Ano vím, že to myslíš v dobrém a proto se na Tebe nezlobím :) Tak doplním (okopíruji) svojí zprávu z vedlejšího vlákna o Olimonu na holení.

--------------------------

Tato zpráva vznikla díky příspěvku od kolegy co psal, že je tato voda určena na holení s elektřinou.

EDIT: 10.12. 2015

Schválně jsem se dnes oholil s Olimonem před holením. Ranní sprcha - napaření obličeje - napatlal jsem na sebe Olimon před holením nechal jsem cca 2 minuty (vím je to málo nebyl čas) působit. Vůně tu byla. Ale jaká. Cítil jsem svěží citrus. Olimon jsem nesmíval a rovnou nanesl krém na holení Nivea :( viewtopic.php?f=92&t=219. Štětcem jsem jej vyšlehal do krásné pěny na obličeji. Na holení jsem použil strojek Weishi 9306-C
viewtopic.php?f=69&t=1466 a čepelku Voskhod Teflon Coated (dnes 6x použitá) a začalo rychlé ranní holení. Bohužel jsem neměl tolik času co bych chtěl.
Ale můžu říci, že Olimon před holením krásně zafungoval. Změkčil vousy a strojek krásně klouzal. Popravdě neumím říci kolik jsem vypotřeboval Olimonu. Napíšu to tedy takto. 3x jsem do dlaně klepnul s flakonem a několik ml z flakonu vyteklo. Když to vezmu kuchařsky tak asi půlka lžíce na polévku :) Olimon jsem pečlivě vetřel jak na tváře tak na krk a knír. Přiznám se, že jsem nešetřil na místech, kde vím, že mám tvrdší vousy než jinde. Takže část krku a okolo úst.
Možná je to tím, že jsem odolný :) ale nemůžu říci, že by Olimon před holením moc pálil díky alkoholu. Bylo to příjemné. Bylo hned cítit, že je tam alkohol. Po rychlé sprše a napaření obličeje jsem cítil při nanášení Olimonu teplo. Takže alkohol začal fungovat na obličeji cca do 1-2 sekund. Vůbec bych neřekl, že díky Olimonu před holením se špatně nanáší nebo drží pěna. Spíše naopak. Pěna na obličeji se rychleji vyšlehala a držela pěkně. Díky tomu, že Olimon změkčil vousy tak bylo holení příjemné a necítil jsem žádný velký odpor vousů při holení proti srsti. Holím se 4 směry a ani jeden nebyl hrozný. Uznávám, že 2 minuty nechat Olimon je asi minimum. Viděl bych to určitě na minimum 4 minuty.

Je mi jasné, že někdo napíše, že to či ono. Hned na konec zprávy napíši, že to bylo první holení s Olimonem před holením. Jinak Olimon na holení jsem již dříve používat jak zelený tak hnědý.

Tak a teď do mě.... :)

David

PS: asi by stálo za to oddělit Olimon na holení a Olimon před holením do dvou vláken. Ať se to tu nepere.

EDIT 14.12 2015

tak už vím kolik je přesně neurčitý obsah z flakonu Olimon před holením. Jsou to 3 ml na jedno holení.
Zašel jsem do lékárny a zakoupil jsem injekci s jehlou (žlutá slabá). A tam jsem schválně před holením vlil plný obsah injekce (12 ml) a podle toho co zbylo po oholení jsem to dopočítal :)
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“