Cesky: Prava kolinska voda N°4711 - Voda po holeni.
Na rozdil od jinych kolinskych vod je tahle "ECHT", tedy "Prava" kolinska voda chranenou znackou s oznacenim puvodu, tedy ji nesmi vyrabet nikdo jiny a nikde jinde.
Tahle kolinska voda, poprve vyrobena v r. 1709 v Koline nad Rynem, kdy ji vymyslel v Koline zijici italsky parfumer Johann Maria Farina. Za pouziti citronoveho, pomerancoveho,mandarinkoveho, bergamotoveho,limetkoveho,grapefruitoveho a cedroveho oleje (a samozrejme jeste nekolika utajovanych prisad) vyrobil parfemovanou vodu, kterou na pocest mesta kde zil nazval "Kolinskou vodou" Sam vyrobce dodnes tvrdi, ze pouziva puvodni,nezmenenou, vice nez 300 let starou recepturu.
Jmeno "4711" vychazi z doby okupace Kolina napoleonovymi vojsky v rijnu 1794, kdyz prikazal udelat seznam ulic s ocislovanymy domy. Ten dum kde se tahle kolinska voda vyrabela, byl proto francouzkymi vojaky ocislovan cislem 4711.
Teprve v r. 1811 bylo tohle prubezne cislovani zruseno a domy byly ocislovany tak jak je zname dodnes, jedna strana ulice - suda cisla, druha strana - licha.
Co k tehle kolinske rict? Kazdopadne to, ze na rozdil od nechutnych a nepovedenych plagiatu neprijemneho zapachu se jedna o opravdu solidni produkt. Aroma vychazi z pouzitych surovin, ktere jsem nahore jiz popsal, tedy prevazujici ovocne - citrusove tony, v dobre harmonicke kombinaci s cedrovym drevem.
Ja tenhle produkt pouzivam rad, a nikdy bych netvrdil ze se jedna o nejakou staromodni vuni nasich dedecku.
Vune je intenzivni a po oholeni vydrzi na tvari az do vecera. Osetrujici vlastnosti na pokozku jsou dle meho nazoru velmi dobre, paleni a stipani po naneseni na oblicej je velmi kratke a neni nijak extremni.
Vyobrazena lahvicka ma obsah 100ml a stoji kolem 6€ = 150,-KC, coz je skvela cena za tento produkt.
ECHT KÖLNISCH WASSER N°4711-After shave
ECHT KÖLNISCH WASSER N°4711-After shave
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: ECHT KÖLNISCH WASSER N°4711-After shave
Ahoj objednal som si jednu tak uvidím či sa bude mojej žene vona páčit dufám,že áno
Britva je nástroj Gentlemana
Dnes mi to dorazilo rozbalil som ovonal milo ma prekvapila nevtieravá vona večer
sa chystám oholit tak uvidím čo na to manželka ,ale dufam že jej vona učaruje mne
sa páči jemná vona
sa chystám oholit tak uvidím čo na to manželka ,ale dufam že jej vona učaruje mne
sa páči jemná vona
Britva je nástroj Gentlemana
vôňa...
vždy keď dojem citrusové ovocie, vymačkávam zo šupiek ten voňavý olej len tak do vzduchu, lebo tie svieže vône zbožňujem,
pravá kolínska vo mne vyvoláva pocit, ako keď stlačím hrsť rôznych citrusových šupiek a z nich vybuchne príjemná sviežosť všade naokolo, jedným slovom PARÁDA
toto bude pre mňa veľký favorit medzi vodami po holení.....
vďaka za dobrý tip Ludvík
vždy keď dojem citrusové ovocie, vymačkávam zo šupiek ten voňavý olej len tak do vzduchu, lebo tie svieže vône zbožňujem,
pravá kolínska vo mne vyvoláva pocit, ako keď stlačím hrsť rôznych citrusových šupiek a z nich vybuchne príjemná sviežosť všade naokolo, jedným slovom PARÁDA
toto bude pre mňa veľký favorit medzi vodami po holení.....
vďaka za dobrý tip Ludvík
Naposledy upravil(a) irenko dne 16 úno 2012, 10:03, celkem upraveno 1 x.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Přidám taky dojmy. Při prvním použití na mě vyrazila známá vůně "kolínské" kterou požíval po holení můj děda někdy v sedmdesátých letech. Tento originál se však výrazně liší celkovým citrusovými vůněmi, jak o nich psal Irenko. To mi zamotalo na chvíli hlavu, jednoznačná vůně kterou jsem měl uloženu z minulosti a přiřazenou k pojmu "kolínská" a do toho se míchaly ty citrusy. Pak se mi to rozleželo na tváři a dojem byl velmi že je to velmi jemná a neagresivní vůně. Artifexova voda dostává konkurenci! Díky Wikingu!
Také jsem měl tu možnost vykoušet. Připomnělo to mládí, tak voněla babička, která jí ráda používala. Po chvíli příjemná nevtíravá vůně.
Nemyslím, že by nahradila Artiflexův výrobek, ale mohla by ho vhodně doplnit. Velmi dobré. Díky Ludwigu.
Nemyslím, že by nahradila Artiflexův výrobek, ale mohla by ho vhodně doplnit. Velmi dobré. Díky Ludwigu.
Taktez dekuji Ludwigu. Velice zajimava jemna a nezna vune.
Hm, vy mě napínáte.
Taky ji vyzkouším!!
Taky ji vyzkouším!!
Postupně jsem začal zkoušet klasické, rozuměno léty prověřené, vody po holení. Díky kolegovi Wikingovi se mi do ruky dostala i tato, tímto ještě jednou díky. Regenerační vlastnosti jsou zcela vyhovující. Vůně je výraznější, ale jak už jsem psal u německého Pitralonu, tyto „staré“ vůně mám rád. Výrobek mohu s klidem doporučit.
Zdravím vás pánové,kde mi doporučíte zakoupit tuto vodu po holení? Jde i přes nějaký český e-shop? Děkuji všem