Nějakou dobu se tu probírám, pročítám a inspiruji. Na aukru sem si pořídil 2 slušné břitvy, koupil kámen 1000/6000 obtahovák, pasty, štětku a barbus. Brousil a leštil, až se mi podařilo na jedné dosáhnout ostrosti dostatečné k řezání vlasu mezi prsty. U druhé, která má větší úhel se mi to ani napodruhé nedaří dosáhnout, respektive jen na jedné části břitu.
Holení ostřejší břitvou proběhlo 2x, zatím se mi nezdá, že by břitva příliš dobře holila - nejsem schopen použít plynulého tahu, zasekává se, a musím použít kratší opakované tahy... Holím se po koupání, týdenní vous, tak nevím, zda to není moc dlouhá doba.
Možná je problém v technice či úhlu, možná v nedostatečném naostření..
Chtěl bych se proto zeptat, zda by někdo z vás nedokázal vytvořit nějakého uceleného fotoprůvodce, jak vypadá břit pod lupou/mikroskopem v jednotlivých fázích broušení, života používání a to včetně i těch neduhů, které mohou při broušení nastat.. Vetšinou to tu popisujete, ale pro některé neznalé je to těžké si to představit... Zkrátka aby nováčči mohli srovnat své břity v jednotlivých fázích s těmi Vašimi a poznali, kdy jsou na dobré cestě a kdy už to po... a kdy je na čase opět použít kámen a kdy ještě stačí pasta.

Větsinou vyšťourám tu a tam nějakou fotku s komentem, ale nic uceleného jsem tu nenašel...
Díky
Petr