Jaký byl můj údív, když jsem na téměř nový kámen (2 broušení ) Naniva Profesinal s 1000 gritem nožové pravítko přiložil a hned jsem zjistil že tento má "pupek" a nebo jak se tomuto jevu na kameni zde na foru odborně říká

Před chvilkou jsem se rozhodl, že desku vyzkouším . Postupoval jsem přesně podle návodu . Na desku jsem nanesl vodu, ale tak aby jamky nebyly úplně plné. Potom jsem na 4 místa na desce nasypal celkem 4 minibobky prášku medium. Poté jsem na plochu kamene který jsem se jal orovnávat obyčejnou tužkou nakreslil to velké přeškrtané X. Následně jsem kámen chvilku oplachoval pod proudem vody. Poté jsem ho přiložil na desku a podle návodu s ním pohyboval. Asi po 5 tazích jsem zkontroloval co se děje na ploše kamene. Při pohledu na rovnanou plochu se rozářili oči a pusu jsem měl asi dokořán. V místě pupku uprostřed kamene tužka zmizela . Udělal jsem jěště několik tahů a s radostí jsem sledoval jak přeškrtnuté X mizí z kamene.
Tahy jsem nepočítal, ale troufám si říct že po 3 minutách čisté práce mám kámen dokonale rovný. Stopy po tužce zmizely . Což mi také potvrdil pohled na nožové pravítko přiložené na kámen.
Není to málo co za lapovací desku chtějí, ale nelituji. Radost obrovská a s vědomím , že na mě ještě čekají další kameny Naniwa s pupkem

Jirka