Technika broušení břitev

...kterak správně vymodelovati správné ostří pomocí kamene.
dub
Příspěvky: 67
Registrován: 05 bře 2010, 21:26

Re: Technika broušení břitev

Příspěvek od dub »

Video je super, jen bych plnotučné mléko nahradil mlékem kondenzovaným. Má větší hustotu a fazetka bude mít více lesku ;)

Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4258
Registrován: 14 lis 2008, 19:29

Re: Technika broušení břitev

Příspěvek od PetrS »

Domnívám se, že na tento styl broušení by velmi dobře vyhovovala tato Dáma:
Thiers-Issard Silverwing II Limited Edition Straight Razor Ram Horn French Nose
Je to též taková prostá čepel a reprezentovaný způsob broušení by ji určitě zušlechtil...

Uživatelský avatar
FerencH
Příspěvky: 440
Registrován: 20 zář 2018, 07:11

Re: Technika broušení břitev

Příspěvek od FerencH »

To je teda síla. Nechť si na Youtube dá co chce.
Mě toto fórum dalo hodně. A výsledky si ověřuji pod mikroskopem.
...
I starší Dámy a zkroucené dávám prvně jemně na 1k.. pak dle výsledků i zpět kolem 300 grit a pak zpět na 1k atd. Ale takhle surově?
Mléko či kyšku už vůbec ne, zasr.. si kameny. Té jeho Břitvy je mi líto. Asi to chlapik dokáže dotáhnout do finále, ale chudák holka "vláčaná po chodníku".. se bránit neumí. F