a) namočím, vyčvandrám aby nasákla, pomalu vytáhnu i s teplou vodou a pak pečlivě vymáčknu všechnu vodu. To se rozpustí minulé mýdlo a vyteče s tou vodou pryč. Právě ty zbytky minulého pěnění kazí novou pěnu.
b) opět namočím, vytáhnu a jednou švihem odcáknu vodu a mám ideální množství zbývajíci vody pro pěnění.
c) když vody pochybí, dám Jezevčici napít z dlaně - vezme si přesně tolik aby pěna byla akorát.
Bod a. nedělám zaměřím se na to bod b. švihnu dvakrát někde sem to vyčetl záleží jak se švihne ona ta mrška má v sobě tolik vody ale věřím že se s ní domluvím
Potom, co jsem si radu PetraS přečetl, zkoušel jsem pravidelně zařazovat bod a) před každým novým pěněním mýdla štětkou, zvláště, pokud používám jiný druh mýdla, a to u mýdel, která jsem měl vyzkoušená, že pění dobře. Netroufám si to zatím tvrdit s jistotou, přesto se zdá, že je to dobrý a efektivní krok k zlepšení tvorby pěny...
Dnes, po opětovném přečtení příspěvku, jsem si všiml, že PetrS štětku jen jedním švihem zbavuje přebytečné vody... Už ať jí zítra, abych to mohl znovu všechno vyzkoušet v praxi...
Dobrý den, coby nováček - co se břitvení týče - hlásím první holení bez ztráty jakékoliv části tváře a o to hrději. Nástroj koupený ve frcu mi laskavě připravil Drahoslav, za což mu vřelý dík a uznání. A nesmím zapomenout poděkovat Petru S. za krásný řemen. Tolik hlášení.