Yaqi 26mm Knot Nylon Shaving Brush

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
david_ul

Yaqi 26mm Knot Nylon Shaving Brush

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den kolegyně a kolegové,

Připravil jsem si pro Vás předposlední recenzi na holící štětec značky Yaqi. Ještě mě čeká dokončit testování posledního štětce Yaqi. Chci tu recenzi udělat pořádně. Takže trvá trošku déle než ostatní.

Ale vraťme se na recenzi tohoto modelu štětce Yaqi Nylon 26 mm.
IMG_20210714_102708.jpg
V rychlosti jak název napovídá. Tak ano je to štětec značky Yaqi a ano je to velikost uzlu 26 mm. A ano podle fotografií je to modrý štětec 😊 Má rukojeť z pryskyřice.

A teď trochu přesněji.
V nápisu je napsáno nylon. Ano je to tak. Ale bohužel je na Ali tolik nepřesností a špatných překladů, že je zde myšleno syntetika. Je to jemný Plissoft. Opravdu jemný. Strany uzlu jsou pevnější a vnitřek je jemný. Takže uzel drží tvar a krásně vyšlehá šlehačku. Na tváři je znát, že je měkká, ale má pevné vedení. Samotná rukojeť je z pryskyřice. A je tam dvojí barva. A to černo-modrá. Rukojeť je žíhaná. Vypadá to jako, když jste ve škole psali perem a smíchali černý inkoust do modrého inkoustu. Jen pro upřesnění. Netvrdím, že pamatujete psaní brkem.

Na spodní části rukojeti je seseknutá hrana, tak, aby štětec dokázal stát na rukojeti na „stojáka“ a také tam najdete vyfrézované logo Yaqi a napsaný rozměr štětce. Takže zde je napsáno Yaqi brush Professional a rozměr 26 mm. Logo je vyvedeno v bílé barvě.
IMG_20210714_102805_1.jpg
Samotný uzel je velikosti 26 mm. Přesné rozměry zase upřesním v popisku.
Rukojeť se výborně drží. Prostě jsem si oblíbil vetší štětce a větší rukojeti. Lépe se drží a nebolí z nich ruka. Jediná nevýhoda větších štětců je, že se špatně shánějí stojánky. Běžný stojánek je na štětec max 24 mm. Od 26 mm je to těžší. Ale dá se sehnat.

Štětec jsem sám netestoval. Zakoupil jsem jej ve dvou kusech. Ale co mám informace tak dobře bere vodu a krásně se točí v misce. Vždy zkoušeno v porcelánové misce Yaqi big blue viewtopic.php?f=17&t=3437

Štětec zvládá dobře tvrdá mýdla i krémy na holení. Prostě měkký štětec. Vidím zde jednu věc a to jak je štětec měkký tak vyšlehání šlehačky trvá trochu déle a mýdlo nebere tolik mýdla. Prostě jak je měkké vlákno tak tolik nežere.

Ale je to daň za to, že uživatel či uživatelka hledá měkký štětec a nechce nic tvrdého.
No a jak je to s rozměry:
rozmery_edited.jpg
1. šířka syntetiky 50 mm (měřeno za sucha)
2. 26 mm
3. 40 mm
4. 28 mm
5. 67,9 mm
6. 124,2 mm

Pro jistotu ještě zopakuji materiál štětce:
Chlup: syntetika typ Plissoft jemný
IMG_20210714_102743.jpg
Rukojeť: probarvovaná pryskyřice
IMG_20210714_102815.jpg
Balení štětce je ještě v obdelníkové krabičce. Takže nečekejte mikrofibre tkaninu na ochranu rukojeti. Ani tubusové balení štětce. Je to klasická papírová krabička.
Cena v době nákupu byla 18 USA Dolarů
https://www.aliexpress.com/item/3281748 ... 33f5m3T8z0
A nebo nákup v Polském e-shopu:
https://barbercompany.pl/pedzel-do-gole ... 1736s1-26/
Cena je tam 57,88 ZŁ , ale bohužel momentálně nedostupné. Pamatujte, že Polsko je v EU a tak nemusíte platit při dopravě Clo ani DPH do základu 22 EU. Také mějte v paměti, že poštovné do CZ je Poczta Polska - 35 zł a kurz je cca 6,10 za 1 Zloté. Doprava v rámci PL startuje na ceně okolo 10 Zlotých.
Na tomto e-shopu lze platit platební kartou Visa a MC a PayPal.
Zase přidám Vám několik fotografií a kdo má tento štětec nechť napíše pod vlákno své zkušenosti a dojmy.

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Radgost
admin

Re: Yaqi 26mm Knot Nylon Shaving Brush

Příspěvek od Radgost »

Díky za recenzi, Davide.
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“