Zálohování databáze pomocí PHP scriptu v scronu

Pravidla tohoto fóra
Uživatelský avatar
Radgost
admin
Příspěvky: 3333
Registrován: 13 lis 2008, 15:29

Zálohování databáze pomocí PHP scriptu v scronu

Příspěvek od Radgost »

Pánové,
nevládne někdo z vás hlubšími znalostmi PHP?
Potřebuji vytvořit (nalézt na netu) php script pro zálohu MySQL DB a to tak, že jej budu spouštět ve scronu.
Script by měl umět mazat zálohu po jednom týdnu.

Mohl by umět odeslat email v případě neúspěšné zálohy - není podmínkou.

Mushroom
Příspěvky: 273
Registrován: 13 led 2009, 14:31

Re: Zálohování databáze pomocí PHP scriptu v scronu

Příspěvek od Mushroom »

Omlouvám se, že se motám do programování, ale co takhle v php spustit sql script pro zálohování?
Např. zde tento :
DECLARE @BackupName NVARCHAR(4000)
SET @BackupName = 'LokalniDisk:\AdresarZaloh\JmenoDatabaze'+'_db_'+REPLACE(REPLACE(REPLACE((CONVERT(VARCHAR(100), getdate(),120)),':',''),'-',''),' ','')+'.BAK'
BACKUP DATABASE [JmenoDatabaze] TO DISK = @BackupName
WITH NOFORMAT, INIT, NAME = N'Full Database Backup', SKIP, NOREWIND, NOUNLOAD
GO

Používám jej sice pro MS SQL, ale mohlo by to být obdobné. Tento skript uložím do např. zaloha.sql, tento soubor spouštím bat souborem a tento bat soubor spouštím plánovanou úlohou ve woknech. Asi je to silně off topic, ale co kdyby......

Uživatelský avatar
Radgost
admin
Příspěvky: 3333
Registrován: 13 lis 2008, 15:29

Re: Zálohování databáze pomocí PHP scriptu v scronu

Příspěvek od Radgost »

Bohužel MySQL běží na serverovém Debianu a ten baťáky spouštět neumožňuje a admini jen kvůli mně emulaci winu instalovat nebudou.
Musím dohledat čistý PHP script.
Ono to pude, jen to bude chvíli trvat než si na to najdu čas.

stps
Příspěvky: 9
Registrován: 15 říj 2009, 12:22

Re: Zálohování databáze pomocí PHP scriptu v scronu

Příspěvek od stps »

Zkus se podívat http://www.php-mysql-tutorial.com/wikis ... bases.aspx . Základ skriptu se tam dá najít.

JiriS

Uživatelský avatar
Radgost
admin
Příspěvky: 3333
Registrován: 13 lis 2008, 15:29

Re: Zálohování databáze pomocí PHP scriptu v scronu

Příspěvek od Radgost »

Aha, díky za tip.