Gillette Wilkinson Sword Made in India

Vše o čepelkách
Odpovědět
david_ul

Gillette Wilkinson Sword Made in India

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den milé kolegyně a kolegové,

Objednával jsem před dvěma měsíci 9/2020 z Indie holící mýdla a holící strojky. Neodolal jsem a objednal jsem si i čepelky Gillette Wilkinson Sword Made in India. Hned na úvod musím napsat, že jsou to jiné čepelky Wilkinson než ty co všichni známe. Buď Německé nebo Anglické. Tyto jsou opravdu vyrobené v Indii. Ještě pro zajímavost, ale o tom v článku ještě budu psát jsou i Wilkinson Made in China.
Koho by to zajímalo a nedalo mu to spát tak jsem objednával mýdla na holení Godrej a strojky Pearl.
Ale teď zpět k čepelkám.
Výrobce je P&G Gillette India Limited, Plot No 4, Katha Bhatoli Kalan, Apparel Park-Cum-Industrial Area, Baddi, Dist. Solan, HP-173205
Odkaz na mapu Here: https://wego.here.com/indie/baddi/stree ... man%20Road
Jsou tam separátně budovy P&G a Gillette.

Já jsem si zakoupil Saloon pack a tak je 50 ks čepelek. Občas Gillette udělá akci a udělá balení 50+5 ks čepelek. Takže ano v balení je 5 krabiček z papíru s čepelkou. Samotná čepelka je balená ve voskovém papíru a je tam dost lepidla, aby se nehnula.
V Indii pro Inda je cena tohoto salon packu 123 Indických rupií. Což je 27 korun českých. Bohužel já zakoupil balíček za 220 Kč.
Ale i tak nelituji. Chtěl jsem jej otestovat.
Velikost balení 6x3x5 cm Takže samotné balení není velké. Do krabičky se vejde pohodlně 5 ks klasických malých balení čepelek.

A teď k tomu nejhlavnějšímu.... kvalita. Vyzkoušel jsem za ty skoro 3 měsíce necelé 3 balíčky. Měnil jsem je týdně. Úplně na výdrž jsem nejel, ale po týdnu používání jsem necítil, že by se nějak extra tupili.A ani jsem neotáčel. Takže za mě kvalita dobrá. Asi bych je přirovnal v Rapira Swedish Supersteel,Lord Super Chrome nebo Gillette 7 O'clock Sharp Edge. Samotné čepelky jsou pružné. Nejsou tvrdé.
Potisk samotných čepelek je pro Evropana zvláštní. Na jedné čepelce je logo Gillette i Wilkinson. To ta evropská nemá. Takže ano i tisk na čepelce a pergamenu je jiný.
Čepelky jsou z nerezové oceli. A za celou dobu co jsem je měl ve strojku tak nechytali lišku. I když je to nerez.
Zkoušel jsem tyto čepelky ve strojku Parker Variant viewtopic.php?f=69&t=3196
a holil jsem se v rozsahu 1 až 4,5. Čepelka krásně zvonila. nemusel jsem ji rovnat ani strhávat grot. Celou dobu jsem se holil po osprchování a mýdlem Godrej viewtopic.php?f=92&t=2534
jako holící štětec jsem využil štětec Gillette přímo z Indie a je to tento viewtopic.php?f=17&t=2444 V roce 2020 stál neskutečných našich 120 Kč.
Samotné holení probíhalo čtyřmi směry. A ano proběhlo z 90% bez zářezu a krve. Takže nebylo většinou potřeba ani vody po holení.
Tato čepelka hodně promine, ale potom, když je to už na hraně tak kousne.

Ale abych se vrátil k čepelkám. Popravdě, kdyby se normálně prodávali tyto Indické čepelky v EU tak by bylo více lidí spokojeno a nebyli by naštvány při pohledu na Wilkinson co se dá sehnat teď a tady.
A teď k tomu co jsem psal na začátku, že existují verze Wilkinson China a India. Ano je to pravda a ani jedno není kopie. Opravdu to vyrábí Gillette v Číně a Indii. A jediný rozdíl je v tom, tedy když pominu geografický rozdíl tak v obalu. Co jsem koupil já tak je verze Indie a Čína verze se liší v obalu. Krásně to vysvětluje Ken z Kensurfs na YTB.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2vzPGEt ... l=Kensurfs[/youtube]
Rozdíl je opravdu je v obalu a tisku. Ta verze z Indie je ta (kterou mám na fotkách) kde je více bílé na přebalu a ta Čínská je zase ta kde je více modré na přebalu. A ano trochu je tam i jiná cena. Ale jen v řádů jednotek dolarů.

přihodím fotky.
Samotné čepelky lze zakoupit na Ebay či přes portál Alibaba.

Kdo vyzkoušel tak ať napíše své zkušenosti

David
IMG_2.jpg
IMG_202.jpg
IMG_203.jpg
IMG_556.jpg
IMG_20201.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“