Krásný dobrý den dámy a pánové,
dovolím si Vám představit další AC čepelky značky Sapphoo, která sídlí ve městě Shenzhen.
Čepelky se celým názvem jmenují : Blue Captain Titan Mild Protouch MG
Jak jsem psal vyrábí je ta samá firma Sapphoo co vyrábí i AC žiletky Univinlions viewtopic.php?f=67&t=3534
Samotné čepelky jsou v plastovém injektoru a jsou zabalené v modré krabičce. Tu modrou barvu si prosím udržte v paměti.
V injektoru je 15 ks čepelek. Hned opět napíši, že tyto čepelky jsou určené pro AC strojky na holení, shavetty a různá holítka co pasuje AC žiletka.
Teď k té modré barvě....
Ale trošku oklikou.
V Číně firma Sapphoo se inspirovala kvalitou i designem čepelek KAI a Feather. Kai i Feather jsou výrobky z Japonska.
Ale zpět k firmě Sapphoo a jejich modrých Blue Captain Titan Mild Protouch MG. Tento výrobek se velice inspiroval AC čepelkou KAI Captain Titan Mild. Odkaz na KAI web: https://www.kai-group.com/global/en/biz ... nmild.html
AC Kai Captain Titan je v injektoru po 20 ks a samotná čepelka má několik vrstev teflonu, titania, pinku a samozřejmě je z nerezové oceli. Údajně se pro Evropu vyrábí v Solingenu v Německu.
Inspirace se vyrábí v Číně. Rozdíl je v kvalitě zpracování, ale kupodivu ne tak v kvalitě samotného oholení.
Jsou tam nějaké markanty, které rozdělují kvalitu samotné čepelky. A to Kai má větší podíl na čepelce teflonu a titania. Nerezová ocel je stejná.
Rozměry samotné čepelky jsou stejné.
Sapphoo čepelky Blue Captain Titan Mild Protouch MG délka x šířka x výška 50x 8 x 2 mm. Rozdíl je ve vysekaných otvorů pro držené čepelky ve strojku. V Inspiraci chybí kulatý výsek. Jinak výsek je stejný jako u čepelky Univinlions. viewtopic.php?p=43601#p43601
Rozdíl holení díky menší dávce titania teflonu je, že ze začátku Inspirace trochu tahá. Rovnou na začátek napíši, že jsem zkusil jen tři kusy čepelek. Díky tomu, že čepelky jsou v injektoru, který opravdu drží čepelky na místě tak žádná není transportem poškozená. Jsou od začátku ostré. Ano trochu tahají, ale to se poddá během druhého oholení. Napsal bych to asi tak, že kdyby to byla DE čepelka tak srazím grot, ale zde jsem to nedělal. Další rozdíl je, že inspirace z Číny používá jiný úhel brusu samotné hrany čepelky a tak je jiný náběh úhlu na obličej. Kai má delší brus a rovnější. Inspirace má brus trochu kratší a větší úhel. Samotné strany čepelky a ohraje ostří jsou zakulaceny tak jak u Kai čepelky. Tam problém nevidím. Nestalo se mi, že bych se pořezal hranou čepelky. Kai čepelky jsou tmavší než inspirace z Číny. Je to díky jinému poměru teflonu a titania. Titanium dělá i lesk. Krom toho i zpevní čepelku. Takže inspirace je světlejší. To znamená, že je tam méně teflonu. Ale to vůbec nevadí, protože stačí udělat řidší šlehačku na holení a problém se z 90% vyřešený. Díky méně titania a teflonu je čepelka rychleji zatupí.
Upozorňuji, že teď pár vět budu vařit z vody. Tyto informace mám z doslechu. Moji kamarádi co používají AC strojky a mají Kai čepelky tak mají údajně v průměru dobrých 13 oholení do hladka a dalších 7 oholení ještě dobrých. Takže dejme tomu 20 oholení na jednu Kai čepelku. Poté ji vyhodí. Mají to dlouhodobě zprůměrováno. Tzn., že to není u každé čepelky. Ptal jsem se na chybovost čepelek. Tak ta je u firmy Kai na 99% v pořádku. U AC žiletek Feather proff. mají průměr 15 oholení a chybovost je tam také 98-99% v pořádku. Kai je lepší kvalitou než Feather.
Já jsem se dostal do fáze, kdy za tři čepelky inspirace z Číny jsem se dostal také okolo 15-17 oholení. Takže ano není to jako Feather, ale jsem tam blízko. Vše záleží na strojcích. Já jsem testoval na Yaqi AC Blade Excalibur Shaving Razor a kamarádi na strojku Yaqi a Cobra classic a King Cobra. Konec vaření z vody:)
A teď k samotnému testování čepelek Blue Captain Titan Mild Protouch MG.
Jak jsem psal. Testoval jsem je na Yaqi AC Blade Excalibur Shaving Razor viewtopic.php?f=69&t=3513
Samotná čepelka díky tomu, že je ve verzi mild tak je jemná. Není to nic agresivního. Takže ano lze toto použít i na denní holení a i na cestování. Sám mám tvrdý vous a problém jsem neměl. Jedno zjištění co mám tak, že u čepelek AC je lepší vytvořit řidší šlehačku. Hustá a krásná šlehačka se mi moc neosvědčila. Prostě mi to připadalo, že to více drhne. První oholení bylo trochu drsnější. Prostě to tahalo, ale zase míň než u čepelek AC Univinlions. Zde bych možná napsal, že Blue Captain těží z výhody, že je v injektoru a nezatupí se cestou. Čepelky by měli být stejné, ale jak píši, Blue Captain mi přišel lepší a ostřejší hned od začátku. Také mi přijde, že čepelka Blue Captain Titan Mild Protouch MG má na sobě více teflonu a tak lépe klouže. Z čepelkou jsem nedělal psí kusy, takže klasika 15-17 oholení z jedné strany. Zkusil jsem otočit, ale to jen ze zvědavosti. Tak jsem pocitově zvládl dalších 5 oholení a čepelku vyhodil. Napíši to takto, čepelka a její rozdíl na první dobrou, když nevíte která je která. Jestli Kai, Feather nebo Blue Captain Titan Mild Protouch MG. Samozřejmě toto platí jen pro čepelky 0,8 mm šířky. Tak ve strojku či břitvě nepoznáte zásadní rozdíl. Rozdíl poznáte až, když něco máte naholeno a s těmito čepelkami něco odžito. Za celý test tří kusů se mi nestalo, že by čepelka byla tupá či nějak poškozená. A to jsem testovačně vytáhl i injektoru všechny čepelky. Tedy krom té poslední. Abych zase pohodlně všechny čepelky dostal zpět. Ani jedna nebyla jiná než ostatní a tak můžu napsat, že mají (v mém konkrétním balíčku) konstantní výrobu a kvalitu. Při aplikaci s čepelkou jsem se nepořezal. Nemají ostré hrany nebo nějaké nedodělky. Samotný injektor jsem nemohl zkusit na shavettě, ale injektor má trn na strojky AC i na shavettu.
Samotný injektor je pevný. Žádný průhyb či měkký plast. Vše dostatečně odolné. Žádný problém s vytažením čepelky. Vše jde hladce a nic nedrhne. Injektor je prodávaný ještě v papírové krabičce. Ano modré. Rozměr krabičky je 34x80x19 mm. Bohužel obchodník mi krabičku polepil EAN přes celý bok. Takže nemám možnost vyfotit zakrytou stranu, kde je fotka čepelky a její rozměry + složení materiálu na čepelce. Ale je tam ten samý obrázek co na AC čepelce KAI.
A zase nechal jsem Vás v napětí kolik ty čepelky stály. Vše jsem kupoval ještě minulý rok 2021 a tak cena stála za celý balíček 15 ks čepelek Blue Captain Titan Mild Protouch MG 5 Dolarů i s poštovným. Ano našel jsem akční cenu. Jinak na Ali se tyto čepelky dají zakoupit u originál výrobce Sapphoo zde:
https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... 7e95nRavdO
Momentálně (1/2022) mají akci za cenu 10 USA Dolarů s Aliexpress shipping co CZ. Takže 220-230 Kč.
No a když to převedu na jednotkovou cenu tak jedna čepelka Blue Captain Titan Mild Protouch MG mě vyšla na 7,33 Kč a pro zábavu jedno oholení mě vyšlo jen na čepelce 0,33 Kč při 22 ks oholení. Ale to už není relevantní číslo. Já spíše jedu na kvalitu. Takže jsem schopen vyhodit čepelku dříve.
Bohužel v CZ tyto čepelky zatím ještě nekoupíte, ale už jsem je viděl na nějakých EU e-shopech. Ale za jinou cenu.
A teď Vám ještě přidám fotky ať víte o jaký produkt se jedná.
David
Blue Captain Titan Mild Protouch MG - AC čepelky Sapphoo Shenzhen
Blue Captain Titan Mild Protouch MG - AC čepelky Sapphoo Shenzhen
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky