Fine Accoutrements Marvel Closed-Comb-DE-Safety-Razor

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
david_ul

Fine Accoutrements Marvel Closed-Comb-DE-Safety-Razor

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno milé kolegyně, Dobré ráno kolegové,

Dostal se mi do ruky tento holící strojek jménem Fine Accoutrements Marvel Closed-Comb-DE-Safety-Razor.
Holící strojek se mi dostal do ruky bez krabičky.
Firma Fine tento strojek vyrobila v roce 2018 v září. Vycházela při výrobě z osvědčených starých holících strojků a do svého zakomponovala to nejlepší ze všech starých strojků.
Strojek je třídílný a je vyrobený ze zinkových slitin a je galvanickým pokovením pochromován.
Firma Fine Marvel započala svůj život v roce 2003 výrobou a prodejem vodou po holení a o rok později holící pěnou.
No a kde jej najdu? v USA New York
https://www.facebook.com/FineAccoutrements/
https://www.fineaccoutrements.com/default.asp
Nebudu lhát. Zakoupil jsem jej jako bazarový zde na fóru. Oholil jsem se s ním zatím jen třikrát. A zatím musím napsat, že je agresivní. Blíží se dle mého k provedení holení jako Muhle R41. Vyzkoušel jsem jej s čepelkou Feather Platinum, Cloud a jako poslední Derby Extra Green.
Mýdlo na holení jsem použil Wars krém na holení, Vitos Extra Super. VPH jsem použil Alpa Windsor Fresh voda po holení s propolisem.
Oholení je dobré. Přes den jsem měl pocit kvalitního oholení. Byla potřeba se oholit pravdu až někdy okolo šesté hodiny večerní. Takže vydrželo to skoro celý den.
Osobně mám tvrdé vousy a holení probíhalo dobře u ostrých a agresivních čepelek. U čepelek ne tak ostrých je to trošku trhavější, ale jde to. Kolik čepelky vydrží jsem zatím netestoval.
Popravdě už jedu spíše na pohodlí než na výdrž.

A teď něco o strojku.
jak jsem psal je pochromován a je ze zinkové slitiny. Zpracování je dobré. Proběhla kontrola a zatím vše OK.
Ručka je plná. Není dutá.
Váha celého strojku je 93 gramů. Já, ale navážil 95 g. Tak nevím jestli je problém ve váze nebo je strojek těžší.
Skvěle padne do ruky. A dobře se s ním holí.
Osobně jsem tam nacpal agresivní holící čepelky. Tedy krom Derby. Ale chci zkusit i neagresivní čepelky.
Závit je řezaný, není lisován. hlava strojku nemá tendenci se viklat v závitu.
Na spodní straně ručky je logo Fine Marvel.
Co se mi zatím nepodařilo vychytat tak je klouzání ručky v ruce, když mám mokrou ruku.
Cena strojku se pohybuje od 40- 70 dolarů. Není problém jej zakoupit i v EU.

Rozměry:
1.) 8,8 cm
2.) 2.6 cm
3.) 8,1 cm
4.) 1,8 cm
5.) 0,9 cm
6.) 1,1 cm
7.) 0,8 cm
délka hlavy - 4,1 cm čepelka je vidět na každé straně cca 1-2 mm čepelka sedí v hlavě rovně.

Údržba strojku je dobrá. Zkoušel jsem jej dezinfikovat chemií na lékařské vybavení a zatím chrom drží. Použil jsem na očištění kartáček na zuby a vysušil bavlněným hadrem a vysušil na horkém vzduchu. A strojek drží. Nezměnil barvu ani tvar :)

Kdo má nebo zkusil ať napíše své postřehy.

Velké foto zde:

Kód: Vybrat vše

https://drive.google.com/drive/folders/1wwPdr1ob5YIzV2hcZgh75cbbQRkOWZgr?usp=sharing

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“