Yaqi Single Edge Chrome Color Safety Razor

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
david_ul

Yaqi Single Edge Chrome Color Safety Razor

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den kolegyně a kolegové,

dostal se mi do ruky další holící strojek od firmy Yaqi.
Firmu asi nemusím představovat je to firma, která sídlí v provincii Hebei Shenze Ying Village v Číně. A město: Shijiazhuang.
Firma se celým jménem jmenuje: Shijiazhuang YaQi Brush Product Co., Ltd.
Firma má ve svém portfóliu holící strojky, hlavy k holícím strojkům, holící štětce, stojánky na holící strojky a štětce. Samozřejmě má i věci, které nejsou na holení. Vyrábí štětce pro naše milé ženy. Ty jsou na makeup.

Její prodejní kanál je:
Aliexpress: https://yaqibrush.aliexpress.com/store/ ... _6516081.0
Ebay:https://www.ebay.com/usr/wetshavingteam ... 7675.l2559

A teď k holícím strojku....
Jedná se o single razor. Zakoupil jsem separátně single holící hlavu v barvě světlý chrom. Vyrábí se ještě ve tmavé verzi.
A k tomu chromovanou ručku v barvě zelené. Chtěl jsem červenou, ale v tu dobu žádná nebyla.
S cenami je to tak: single hlava v chromu stála: 9 USA Dolarů. Zhruba v přepočtu je to 207 Kč
ručka stála 16 USA Dolarů. Zhruba v přepočtu na CZ korunu je to: 368 Kč.

Hlava je vidět zde: https://www.aliexpress.com/item/4001227 ... 4490hbzAL2
ručka je vidět zde: https://www.aliexpress.com/item/4000127 ... 7a1dYNHIjt

Rozměry hlavy jsou následující:
hlava:
délka hlavy: 4.3 cm
šířka hlavy spodní část: 1.5 cm
šířka hlavy horní část: 1.3 - 1.5 cm tyto rozměry jsou takové protože je v prostřední části hlavy obouk.
Výška samotné hlavy s čepelkou: 0.7 cm
závit je standardní i když dle mého trochu kratší. Závit má délku: 0.7 mm
závit šírka: 0.5 cm.... takže standardní velikost do skoro každé ručky od strojku.
Na horní části hlavy ve vnitřní straně jsou dorazy na čepelku. Ty mají rozměry: 0.3-0.4 mm je to přesně na klasickou čepelku double edge.
Výstupek má výšku tak cca 1- 2 mm. tohle nedokážu změřit.
váha: 22 g
materiál: slitina zinku.

ručka:
délka ručky : 9.1 cm
průměr ručky v barevném poli a zdrsnění : 1.2 cm
průměr ručky bez drsnění : 1.1 cm
Zdířka na závit je hluboká: 1 cm ( bohužel samotná ručka je celá dutá).
Váha: 58.5g
materiál: mosaz
délka barevného pole: 4.8 cm
Na spodní části ruky je logo Yaqi. Písmeno Y.

S holícím strojkem jsem se již týden holil každý den a můžu říci, že první holení proběhlo s čepelkou Cloud viewtopic.php?f=67&t=2754 toto oholení bylo schválně testováno na vousu, který byl týden starý. A strojek tento vous vzal na první dobrou do hladka.
Další testování bylo již na denním vousu a probíhalo výborně s čepelkami Feather, Polsilver a Voskhod . Mýdlo jsem použil, Arko stick, Figaro s arganovým olejem a figaro s červeným pomerančem. Zde šlo vše v pořádku. Jen u jednoho krému na holení byl problém a to u krému Palmolive classic. Tam byla šlehačka hrozně moc suchá. Musel jsem hodně přidávat vodu.
Jinak oholení jsem schválně vzal nejostřejší čepelky co jsem měl a můžu říci, že oholení bylo výborné. Jen je důležité netlačit na ručku a samotnou hlavu. Jinak opravdu budete potřebovat kamenec.
Se strojkem se lze holit všemi směry. Ke strojku jsem se prostě chovat jako by to byl klasický strojek.
Obavy z toho, že by čepelka vypadla nehrozí, protože jsou tam zarážky z obou stran hlavy, které samotnou čepelku drží. Čepelka díky zarážkám drží rovně a nemusí se centrovat. A v celé hlavě je schovaná i po stranách. Takže to není jako u ostatních strojků, kdy jde čepelka ze strany vidět. Tady to tak není.
Hlava strojku má klasické zakončení Scalloped.
Samotná čepelka je vidět z hlavy cca 2mm.

Zpracování hlavy strojku i rukojeti je na výborné úrovni. Nevidím žádný kaz.
Samotná hlava single edge vychází ze strojku: YAQI SE Katana
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... 7a1dbrrGWn
Tento strojek má barvu černý chrom a váží 77g. Vyrobený je ze slitinu zinku.

Já jsem si schválně vybral ručku v barvě. Protože už od firmy Yaqi mám ručku modrou viz zde: viewtopic.php?f=69&t=3295

Ještě k samotnému čištění strojku.
Chovám se k němu jako ke každému strojku co mám. Takže jej čistím v horké vodě s jarem. Pro čištění používám jemný kartáček na zuby.
Nechám vyschnout a až poté uložím. Pokud je nutné (dávám vždy) tak dám ještě vazelínu na závit.
Zde ještě jednou upozorním na to, že ručka je dutá..... takže při čištění dávejte pozor na vodu v rukojeti. A popravdě uvažuji o tom, že rukojeť zastříknu ze vnitřku vazelínou. Nedávám žádný olej ani silikon.

Přidám Vám fotografie, které byli foceny po vyčištění strojku dne 14.9 2020. Budou tak separátně fotky hlavy a ručky. Potom jako komplet strojek.
IMG_20200914_173346.jpg
Kdybych na něco zapomněl tak ještě napíši.
A ano netestoval jsem strojek s horšími čepelkami. Na to se chystám.

David
IMG_20200914_173638.jpg
IMG_20200914_141545.jpg
IMG_20200914_174604.jpg
IMG_20200914_141554.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
vsezved

Re: Yaqi Single Edge Chrome Color Safety Razor

Příspěvek od vsezved »

Osvětli mi jak to je s tou žiletkou. Píšeš, že je na DE žiletky. Podle obrázků mi přijde, že se tam celá DE žiletka nevejde.
To je potřeba žiletku půlit, jako u některých shavet?
david_ul

Re: Yaqi Single Edge Chrome Color Safety Razor

Příspěvek od david_ul »

vsezved píše: 15 zář 2020, 14:49 Osvětli mi jak to je s tou žiletkou. Píšeš, že je na DE žiletky. Podle obrázků mi přijde, že se tam celá DE žiletka nevejde.
To je potřeba žiletku půlit, jako u některých shavet?
Ahoj Petře i ostatní kolegyně a kolegové,

ano máš pravdu. Dává se tam půlka klasické čepelky. Takže zlomit tak jako do shavety.
Nějak mi to přišlo dostatečné, když jsem psal o té hlavě a dorazech.

Ale ano dneska mi do emailu přišlo 5 emailů jak jsem to myslel :)
Tak jsem se na to chtěl vrhnout dnes ráno a dovysvětlit jak to je.
Dnes nevyfotím. Protože mám strojek špinavý a nechce se mi ho čistit pro focení. Ale jak píšeš. Dává se tam opravdu půlka žiletky.

A za druhé..... dostal jsem v emailech vynadáno, že nepíšu jak je strojek zabalený... Takže přidávám fotky krabiček v jakých chodí výrobky od firmy Yaqi.
Jsou to klasické kartonové krabičky velikostí přesně na výrobky. Je tam natištěné logo DLC- Yaqi.
Až budu čistit strojek tak pokud si vzpomenu přidám ještě rozebranou hlavu strojku a jak je to s tou čepelkou.
Ta malá podlouhlá krabička je od ručky a ta obdelníková je od hlavy strojku.

Ale na závěr....Děkuji Ti Petře za doplnění.... a také Těm pěti kolegům co mi psali.

David
IMG_20200916_082556.jpg
Abych to nezapomněl, tak jsem to nafotil radši hned. Ale dopředu upozorňuji, že jsem nečistil strojek, ani čepelku. Takže prosím o velkou shovívavost.

Jedna fotka je detail přímo na otevřenou hlavu Yaqi single razor a druhá fotka je klasicky rozebraný strojek Yaqi.
IMG_20200916_084919.jpg
IMG_20200916_084907.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“