Mýdlo Barbus
Re: Mýdlo Barbus
Sranda bola, že tesne pred vianocami keď som ju kupoval, bol regál v onom Tescu s vecami na holenie totálne vybrakovaný, ale tieto Nivey tam boli v plnom počte naštósované a nikto nejavil o ne záujem, teda okrem mňa
Dnes som kupil barbus v modrej krabičke vona mi pripomenula mojho Dedka
ked som bol maličky chlapec a sledoval som ho ako sa holí manželke strašne
smrdí...hahaha no uvidím na začiatok vyskušam a potom skusim dalšie značky
ked som bol maličky chlapec a sledoval som ho ako sa holí manželke strašne
smrdí...hahaha no uvidím na začiatok vyskušam a potom skusim dalšie značky
Britva je nástroj Gentlemana
Tak som sa oholil otvoril som barbus nalial teplej vody štetka a šup na ksicht a pena ako
Dedo mráz moc sa mi to páčilo nahánal som syna aj psa po dome sranda a potom som
sa oholil skvelý pocit s pozdravom
Dedo mráz moc sa mi to páčilo nahánal som syna aj psa po dome sranda a potom som
sa oholil skvelý pocit s pozdravom
Britva je nástroj Gentlemana
Barbucha je tak opravdová klasika, že nevyzkoušet by byla opravdová škoda.
Gratuluji a zdravím, Petr.
Gratuluji a zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
ano přesně,vzpomíná to i ve své písni J.Schellinger-cituji-Drákula,Barbucha a Frankeinstein....PetrS píše:Ahoj kolegové,
ano ano, náš milý Barbucha. Dokonce i v pohádce na něj vzpomněli, i když v rodě ženském. Takové malé nadýchané strašidýlko, stejně jako chomáče pěny na tváři. Důležité pro nás je, že zatím mi připadá nepřekonatelný, co se týká užitných vlastností, a vůně jež kráčí dějinami.
MERKUR Solingen - 37 001
tak jsem se jen tak mrkl na Aukro,ale náš starý poctivý Barbus co jsme fasovali na vojně jsem tam nenašel.. ,šel bych do něj,zvláště po přečtení tohoto topicu.. ,možná zkusím ten "novodobý".Na Barbusu jsme vyrůstali,ještě samozřejmě pamatuji Pitralon,Olimon,Don,jo to bývávali časy...
MERKUR Solingen - 37 001
no dnes sem koupil,sice jen ten "nový",ale přeci jen něco... ,všiml jsem si,že to má ještě takové to bílé mezivíčko,to je zřejmě kvuli vysychání? Taky ho mám s tím,že až ho vypatlám,tak možná mohu využít kelímek k rozdělávání dalšího nějakého jiného krému..
MERKUR Solingen - 37 001
Obojí je velmi správná úvaha.
To průhledné víčko je velmi dobrá věc, protože skutečně dokáže udržovat správnou vlhkost mýdla. U starých Barbuch po vypotřebování mýdla, obvykle krabičky sloužily po generace na uložení šroubečků a jiných "pokladů". Dodnes se takové krabičky nacházejí v dílnách na oknech či ve stolech. Na rozdělávání mýdla se dá též používat, ale je příliš lehká a tak pokud máš těžší držátko u štětky, tak se může převracet (stará krabička). Nová už má širokou základnu a tak není co řešit.
To průhledné víčko je velmi dobrá věc, protože skutečně dokáže udržovat správnou vlhkost mýdla. U starých Barbuch po vypotřebování mýdla, obvykle krabičky sloužily po generace na uložení šroubečků a jiných "pokladů". Dodnes se takové krabičky nacházejí v dílnách na oknech či ve stolech. Na rozdělávání mýdla se dá též používat, ale je příliš lehká a tak pokud máš těžší držátko u štětky, tak se může převracet (stará krabička). Nová už má širokou základnu a tak není co řešit.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
no mám to v plánu si misku ponechat pro další "použití..",ale je možné že si seženu něco jiného..,to víte,jak jsem ho doma vybalil z krabice,hned jsem ho musel otevřít a přivonět k té specifické vůni.. ,koupil jsem to v drogerii Rosmann,nebo jak se jmenují,měli tam i Pitralon vodu po holení.. ,do té jsem zatím ještě "nešel"..
MERKUR Solingen - 37 001