Skvělá horká mýdlová pěna nadýchaná čistým "horským" kyslíkem.
Příprava jednoduchá: do roztoku jodidu draselného (nic toxického, je v očních kapkách) se přidá trošičku peroxidu ve kterém je rozmícháno mýdlo či jiný detergent. Výsledek: supr hustá pěna nadýchaná produkty reakce: horkou párou a kyslíkem do které se dá zapíchnout zkumavka a stojí Nevím ale jak to bude se snášenlivostí vyšší koncentrace kyslíku s pokožkou
Kterak děláme pěnu na holení my, chemie znalí
Re: Kterak děláme pěnu na holení my, chemie znalí
Ty jsi, milý Artifexi, prima pošuk.
Pripadlo mi, ze ta pena rychle opadavala a Radgoste nekdo si spari tlamicku horkou parou z peny a revitalizuje volnym kyslikem a nekdo na to pouziva rychlovarnou konvici a predstira nahrivani stetky a peny jim vyrabene.
Ta pěna se jen podle mého názoru potřebovala opřít o povrch dřezu, je tam vidět že to stoupá vzůru a není to hmota natolik pevná aby se udržela ve stavu stojatém takže jak to sedne na povrch tak už to objem drží, kdysi jsem tenhle pokus zkoušel
Prokristapána,když to tak vidím,nepřekvapilo by mě ,kdyby někdo z Vás zkoušel montážní pěnu!
Myslíš jako depilační prostředek?
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
No jasně,takový instantní holení,nebo jak je teď moderní -3in one!Našlehat pěnu ,namydlit a škub...!Jenom blbec by se páral s břitvou!PetrS píše:Myslíš jako depilační prostředek?
Aůůůůůůůů
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.