Pitralon

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Odpovědět
PetrS
mentor

Re: Pitralon

Příspěvek od PetrS »

Malinko mimo Břitvy - první telefon byl vynalezen už v dávnověku.
Byl to dlouhý vrbový prut. Jeden konec do ucha - druhý do zadku a bylo slyšet ho...
To by člověk nevěřil jak ten pokrok jde kupředu, jen občas bývá stále slyšet to ho...
Holení:
Nabroušená tříska pazourku a dnešní dokonalá Břitva.
Kolik moudra, lásky k nástrojům, poznání a vědomostí, aby se zrodil dnešní nádherný nástroj Břitva. U všech vývojových stádií včetně žiletek a machů a jiných ostrých holicích nástrojů (i strojků) stál člověk zapálený pro věc a snažil se dát lidstvu to nejlepší.
Všem jim díky za to, že se můžeme tak krásně holit a vychutnávat si výsledky jejich práce. DÍKY.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Ahoj chlapi.
Jsem tu nový a toto je zde můj první přízpěvek. Někteří mě znají z GS, jsem to opravdu já :) Toto forum se mi moc líbí, děkuji za rady které jsem zde již našel a také za ty, které zde bez pochyby ještě najdu.
No, ale teď zkusím něco i já... Minulý týden jsem byl v Rakousku na nákupech a jelikož se zase začínám zajímat o věci kolem holení (klasické žiletky, Břitvy, mýdla na holení, štětky a další) tak jsem tam projížděl kosmetiku jako mýdla a také samozřejmě vody po holení. U nás jsem se díval, mají takové ty klasické staré značky, ale samozřejmě také nové jako různé Avony, Denim, STR8 a mnoho dalších. Mezi "klasiku" u nás patří "Pitralon", u nás mají ale všude jen válcovitou lahvičku ze skla s plastovým vroubkovaným víčkem. Vůně tohoto Pitralonu se mi moc nezamlouvá, patřím k těm mladším a tak to beru možná trochu jinak, ale prostě mě neoslovila. No, ale v Rakousku jsem v regále narazil na jiný Pitralon. Měli dva druhy. Lahvičky a obaly téměr totožné, jen s rozdílnou barvou "kolečka" a pruhů na ní a na lahvičce. Mě oslovila modrá "Polar", ale měli ještě červenou, ale ta mi tak nevoněla (moc sladká, "dívčí"). No koupil jsem ji, cena byla, nemýlím-li se kolem 5€. Jsem spokojen, mohu doporučit. Tady foto jak vypadá:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
A jen tak rychle, zběžně jsem našel "Sara Lee", to je napsáno na krabičce, viz:
http://www.sara-lee.at/produkte/?nav=Ym ... itenanfang (to je ten druhý)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Apevio,
vítám Tě na zdejším foru. To co jsme zahájili na GS se pozvolna přesunulo na zdejší forum a podstatně rozšířilo. Jsem rád, že Tě zde můžu přivítat mezi přáteli těch nějjemnějších ostří. Přeji Ti aby jsi zde našel odpovědi na co nejvíce otázek kolem Břitev a spoustu inspirace pro údržbu a používání Břitev.
Zároveň Ti přeji stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr. 8-)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Vítej na fóru Apevio,
po tomhle a ještě zelené - švýcarské nebo německé variantě, už nějakou dobu pasu.
A né a né se dostat do raichu nebo Německa. :-)
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Ahoj,
až bych tam jel, tak by případně asi nebyl problém dovést nějaký pro zdejší kolegy, Kdyžtak napiš SZ a můžeme se domluvit.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Ahoj Apevio, rád vidím dalšího kolegu z GS mezi námi!
Romes

Příspěvek od Romes »

V pátek jsem si byl koupit mydliny na plovoucí podlahy a protože byl přípravek v akci, za ušetřený peníz jsem zakoupil Pitralon ve verzi F - možná i F1 :) Teda pro takového choulostivého (rozuměj zhýčkaného) člověka jako já to byla slušná jízda. Tj. doporučují 4 z 5 ajťáků :D
skeno

Příspěvek od skeno »

Pitralon používam už viac ako rok a som s ním navýsosť spokojný. Používal som aj Old spice a iné vody , ale na klasiku to nemá. Ťažká vôňa pitralonu evokuje neďeľné chvíľky dedovho holenia s bágrom :-)
Britva je súčasť dedičstva dedov
Byšek

Příspěvek od Byšek »

Moje 4-letá dcera mi vymyslela novou přezdívku - Pitralonix :)

asi se předtím dívala na pohádku o Asterixovi a tam se to podobnými variacemi na jména jen hemží
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Skeno,
vítám Tě na zdejším foru mezi přáteli nejostřejších nástrojů - Břitev.
Přeji Ti aby jsi zde našel odpovědi na všechny své otázky kolem holení a Břitev.
Zdravím, Petr.
8-)
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“