Mitchell's Wool Fat Soap

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Wiking

Mitchell's Wool Fat Soap

Příspěvek od Wiking »

Mitchell's Wool Fat Soap

Vcera jsem poprve vyzkousel tohle mydlo, a rad bych se s Vami podelil o moje zazitky.
Neprikladam fotografii, nebot jsem mel jen trosku mydla na vyzkouseni, proto prikladam odkaz na vyrobce.
Cesky bych to prelozil asi jako "Mitchellovo mydlo z tuku z ovci vlny

Kratka historie (Doufam ze jsem porozumel dobre, anglicky totiz neumim!!)
Tohle mydlo bylo vyrobeno v roce 1930 anglickym chemikem panem Mitchellem, ktery zjistil, ze obchodnici s ovcema a ti co strihaji jejich vlnu maji velmi pekne a mekke ruce, na rozdil od jinych delniku, kteri meli ruce popraskane a samy mozol. Proto trosku experimentoval, a objevil ze je to zasluhou lanolinu, to je ten tuk z te ovci vlny. Od te doby se tohle mydlo vyrabi v puvodni recepture.
Dale vyrobce uvadi, ze pouziva jen nejlepsi prirodni produkty a ze jeho mydlo je obzvlast jemne a vhodne pro lidi s citlivou pleti.

Muj nazor na tohle mydlo je:
Nejdriv me trosku "zarazila" vune tohohle mydla, ktera opravdu pripominala """vuni""" ovce.. Relativne dost koncentrovane, coz me pripadalo velmi neobvykle. Teprve po namoceni do teple vody a naslednem vyslehani v predehrate misce se tahle vune trochu zmenila, a nutno rict ze k lepsimu. Hodne k lepsimu. Ta puvodni ovci vune uz nebyla tak dominantni, zato vystoupily do popredi jine, prijemnejsi tony, a vysledna vune by se nejlepe dala popsat jako smesice vuni "Ovecka-mleko-mydlo-cistota".

Ti starsi z nas si jiste vzpomenou na jejicht detstvi, kdyz (pra)babicka mela praci den, a z pradelny se linula prijemna vune, mydla, cistoty, svezesti... Tak nejak bych to popsal.
Spatne se to popisuje, a verim ze kazdy by v tom nasel svou specifickou vuni.
Kazdopadne : Po zhruba 1 minute slehani peny jsem zustal s udivem stat s otevrenou pusou.
TOOOOOLIK PENY!!! To jsem jeste nikdy nezazil. A jen po 1 minute slehani.
Krasna,bila,husta,tepla,bohata kremovita pena. Co vic si muzu rano kdyz stojim pred zrcadlem prat?
Holici vlastnosti: Zmekceni vousu super, klouzavost velmi dobra, pena nevysycha na tvari, stabilita naslehane peny v misce excelentni!!
Pri dalsim holeni timhle mydlem pridam par fotografii te peny.

Fazit: Muzu jen doporucit; zvlaste pak tem kteri maji problemy s vytvorenim dostatecneho mnozstvi huste a stabilni peny.
Odkaz na vyrobce: http://www.mitchellswoolfatsoap.co.uk/W ... nge_4.html
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
dinoo3

Re: Mitchell's Wool Fat Soap

Příspěvek od dinoo3 »

Dnes mi bolo doručené uvedené mydlo, vôňa decentná no veľmi zaujímava ako je spomenuté vyššie. Problém je, že mne sa zas nepodarilo vytvoriť lepšiu penu ako s proraso krémom z tuby. Vyskúšam nabudúce a verím, že to bude tak ako má byť. Ľutujem, že som mydlo nekúpil s tou peknou porcelánovou dózou.
Libor

Příspěvek od Libor »

Ahoj,
snad nevadí, že lezu do dlouho neaktivního vlákna. Na toto mýdlo mám zálusk do svých začátků, především kvůli hezké misce, kam se vejde snad každé mýdlo. Líbí se mi přírodní složení a že není parfémované, miluju vůni čistého mýdla. Jen mám dotaz, kolik měsíců či let vydrží, než bude třeba koupit nový refill.
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
mons

Příspěvek od mons »

Záleží na intenzitě používání. Při denním holení cca 1 rok.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Na Upravse.cz tohle mýdlo mají i s keramickou miskou za 700 Kč.
Teď už chápu proč je náhradní náplň věčně vyprodaná, když si znova pročítám recenzi a
koukám na webky výrobce, tak o něm uvažuju do budoucna taky ... :)
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dnes jsem spotreboval posledni gram tohohle mydla.
Takze muj FAZIT:

Zajiste solidni, i kdyz trosku neobvykle mydlo. Nekteri kolegove v oblastech se spatnou, tedy tvrdou vodou si stezovali na tvorbu peny, ze je nedostatecna. Tenhle problem jsem ja sam osobne nezaznamenal. Mydlo je pomerne tvrde, a neni vhodne je pouzivat ve forme hoblinek, tyhle se spatne rozpousti, je skutecne lepsi je mit cele v misce a jezdit po nem stetkou. Holici vlastnosti jsou zcela vporadku.

Plusy: Velka vydatnost, solidni zmekceni, dobra pece o pokozku.

Minusy: Predevsim ta vune je velmi specificka, a zajiste nic atraktivniho pro mladsi britevniky. Spise pro starsi seniory. Ale to je muj subjektivni nazor, muzu se samozrejme mylit.

I kdyz tohle mydlo sice nema zadnou chybu, nemyslim ze si ho jeste nekdy koupim.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Já musím potvrdit poslední Wikingův příspěvek.. ;) ,no je fakt že u mně je toto mýdlo sice fajn,hezky voní..,všechno o.k,snad jen ta pěna malinko opadává brzy... :( ,ale tak může to být tvrdostí vody..,např.co se týká jiných "lacinějších" mýdel-např.Proraso,Arko tam jsou stejně rozdělaným způsobem kopce pěny... ;)
MERKUR Solingen - 37 001
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Výborné mydlo. Mne sa vôňa veľmi páči. Prírodné. V surovom stave je to suché mydlo, veľmi tvrdé. Stačí ale len obtrieť štetku o to mydlo, netreba ani strúhať, a peny je habadej. A je veľmi plná a bohatá. Úžas.
Libor

Příspěvek od Libor »

Ahoj kolegové,
Tak i nějak tak zkouším vzorky odebrané na jaře z balíčku, vždycky jednou za čas něco zkusím, podle nálady. Zatím jsem tak na rozpacích, tak možná dvě mě nadchly, asi jen jedno nebo dvě se mi líbily a zbytek mě nějak neoslovil.
Najednou se mi ale dneska začalo stýskat po Mitchellsově mýdle. Poslední zbytky došly někdy začátkem jara. Pro mně je to pořád top mýdlo. Krásně tvoří bohatou a krémovou pěnu, nikdy jsem neměl problém s padáním, krásně se s ním holí, nevysušuje pokožku, prostě mně fungovalo skvěle. Vůně mě nadchla hned při rozbalení, jemná mýdlová a čistá.
Asi si budu muset napsat Ježíškovi o jednu náplň do misky. Sice mám zatím dost pěniva, ale jedno mýdlo jsem sám sobě ještě povolil, to by bylo čtvrté a to je můj strop, zatím. :-D
Začneš-li se holit břitvou, jako bys překročil Rubikon. Není cesty zpět...
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“