Dobre odpoledne, Panove..
Tak uz je nas dost na to aby jsme objednali!
Nekteri se jeste pridaji, a chteli by jen neco pro sebe, popr. nejake kremy v tube, ktere by se spatne delily.
Ja ted behem 2 dnu (tohohle vikendu) napisu NAVRH, co bych chtel objednat, tak se na to pak muzete podivat, a sdelit me zda jste s tim vyberem spokojeni.
Jeste maly dotaz k pouziti mydla na holeni:
Budu objednavat ty nahradni vklady "REFIL" to znamena ze to mydlo bude vypadat jako maly bily hokejovy puk, o vaze od 60 do 100gr.
Nema smysl objednavat mydlo v krabicce, ta stoji 4-5 € navic.
To je me za hlinikovou krabicku trosku moc
Nedavno jsem videl v IKEA v maly nerezovy krabicky, se sroubovacim vickem a to vicko bylo pruhledne, mam pocit ze 3 ks staly okolo 70,-KC. Nevim proc, nekoupil jsem si je, a ted bych se nejlepe bil do hlavy! Ty by byly uplne super!!
Doufam ze je jeste porad budou mit, az zase nekdy pojedu okolo.
Takze se ptam: Co udelate kdo s 1/4 mydlove "kostky" ve tvaru 25% kruhove vysece???
Ja jsem drive mydla pretavoval do svych nerezkrabicek bud v troube, mam zjisteno ze mydla pri zhruba160°C se stavaji tekutymy. Glycerinove mydla potrebuji mene °C, na ty stacila vodni lazen, takze ani ne 100°C
Pak jsem zjistil, ze asi (asi urcite) se pri tehle metode ztraci aroma, a ze ty mydla uz tak pekne nevoni jako driv.
Pak me jeden kolega poradil jinou, dle meho nazoru lepsi metodu.
Mydlo se NASTROUHA na struhadle, na tech hrubsich dirkach, jako syr..
Ty mydlove "hobliny" se pak daji uplne skvele nacpat do ruznych krabicek ci misek, a nadusat tam palcem jak tabak do fajfky. Pak se mi osvedcilo to zakapnout vodou (jen malo!) a uzavrit na 1 noc, a ty namackane hobliny zmeni konzistenci a "sceli se" na pozadovany tvar. Pak doporucuji tu krabicku na 1 den nechat otvrenou, aby to mirne ztuhlo, a pote pouzivat jako obycejne mydlo.. navlhcenym jezevcem nekolikrat zatociti, a v misce obok hustou penu vyslehati, rekl by basnik
.
Tahle metoda je lepsi, mydlo neztraci aroma, a po nekolikaterem pouziti ani neni poznat ze bylo nastrouhano.
Kdo to zakapnuti vodou prezene a da vic, musi to nechat dele vyschnout nez 1 den.
Mate uz nekdo tohle taky vyzkouseny?