Jak s novou břitvou?

Všeobecné dotazy na břitvy
Uživatelský avatar
Meny
Příspěvky: 174
Registrován: 29 kvě 2009, 11:27
Bydliště: Brno

Re: Jak s novou břitvou?

Příspěvek od Meny »

Ahoj Bazi,vítám tě mezi břitevníky pokud je jak říkáš břitva tupá nedá se opravdu nic jiného dělat něž ji vzít ,tak říkajíc, kompletně do parády. Na to je pan Mistr vskutku osoba z nejpovolanějších.
Někdy ale už z výroby má postavený břit a potom nastává jen fáze dobroušení. Pokud by jsi chtěl poradit jak na broušení nebo holení,tak se ozvi. Je nás tady pár z Brna a rádi se o své zkušenosti podělíme. Jenom se prosím neobracej na profesionální brusiče. Ne že by neuměli brousit nože,ale na břitvy většinou nemají už to správné vybavení. Sám mám ,zdoby kdy jsem sám před dvaceti lety začínal,velmi špatné zkušenosti. Z ohlasů ostatních na tomto fóru jsem usoudil že tyto potíže stále přetrvávají.Navíc broušení břitvy zabere poměrně hodně času a takový brusič ho prostě nemá a nebo by se to asi prodražilo. Taková s láskou nabroušená břitva od pana Mistra to je prostě radost a věřím že mi to většina tohoto fóra potvrdí .Takže břitu zdar a ostrému zvlášť.
Non est viri timere sudorem
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Jak s novou břitvou?

Příspěvek od PetrS »

Kolega Meny nabízí to co patří mezi nejvzácnější co člověk má - čas a zkušenosti, a zároveň podívání jak nato a to je za tisíce slov.
Proto Ti Bazy plně doporučuji tuto nabídku využít. Nejenže budeš mít Břitvu precizně nabroušenou, ale ještě se dozvíš spoustu zajímavostí ohledně broušení, obtahování na řemenu a vůbec holení.
Přeji Vám oběma spokojené chvíle při broušení a stále dobré ostří.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Bazy
Příspěvky: 8
Registrován: 15 bře 2011, 08:06

Re: Jak s novou břitvou?

Příspěvek od Bazy »

Jejda,děkuju. To jsem nečekal. Děkuju Vám za ochotu a veřím, že důvěru do nás vloženou nezklameme :-)
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“