Zdarec chlopy,
delší dobu už uvažuju o koupi břitvy, ale trápí mě tři problémy:
1) Kde koupit?
2) Kde brousit v Moravskoslezském kraji, hledal jsem tady na forku a moc jsem toho nenašel, ale možná jsem špatně hledal...
3) Mám bradku, a docela už dlouhou a mám strach, hned ze startu z holení detailů
Koupě první břitvy
Re: Koupě první břitvy
Zdar chlope,
vitaj na našim foru.
1) možeš koupit staru damu na Aukru nebo ebay, ale jak neviš co je dobre, možeš kupit šunt. Dyž maš dost zlatych, možeš kupit novu v barcjaym ešopu.
2) brusi mistr PetrS tutaj z fora: viewtopic.php?f=53&t=350
3) no hned ze startu rysovat bradku je krapet problematicke, ale de to.
vitaj na našim foru.
1) možeš koupit staru damu na Aukru nebo ebay, ale jak neviš co je dobre, možeš kupit šunt. Dyž maš dost zlatych, možeš kupit novu v barcjaym ešopu.
2) brusi mistr PetrS tutaj z fora: viewtopic.php?f=53&t=350
3) no hned ze startu rysovat bradku je krapet problematicke, ale de to.
Jojo to jsem si všiml, ale příjde mi to docela šílené posílat břitvu na přebroušení přes půl republiky...
Mám vyhlídlou:
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... 01581.html
Mám vyhlídlou:
http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... 01581.html
No šílené.
Vzhledem k tomu, že sada kamenů na broušení břitvy vyjde v základě na tisíce až desetitisíce, je poštovné v řádu desetikorun vcelku srandovní.
Vzhledem k tomu, že sada kamenů na broušení břitvy vyjde v základě na tisíce až desetitisíce, je poštovné v řádu desetikorun vcelku srandovní.
To je fakt...
No a co říkáš na výběr první břitvy...?
Ještě se tu naskytne možná lacinější záležitost a to že kamarád možná schrastí starší po dědovi...
No a co říkáš na výběr první břitvy...?
Ještě se tu naskytne možná lacinější záležitost a to že kamarád možná schrastí starší po dědovi...
Tebou vybraná břitva je kvalitní základní kousek, který ti vydrží celý život.
Také se můžeš připojit (na vlastní riziko) k hromadnému nákupu břitev Revisor zde:
viewtopic.php?f=35&t=845&start=20
Také se můžeš připojit (na vlastní riziko) k hromadnému nákupu břitev Revisor zde:
viewtopic.php?f=35&t=845&start=20
A je to rozměr břitvy, který je vhodný pro začátečníky? Díval jsem se a je jich víc... Tak nevím jestli je to ono.
Ahoj Mjkl,
vítám Tě mezi Břitevníky. Břitvu sis vybral šikovnou a hlavně takovou nafurt. 5/8 je pro začátky i dlouholeté holení velmi dobrá.
Jenže jak je obvyklé, tyto Krásky jsou v naprosté většině nabroušené "továrně". A tak cestují z nákupu ke mně na nabroušení a teprve pak jsou kolegové spokojení s jejich ostrostí a schopností holit. Co se týká holení Břitvou okolo bradky, tak kolega Radgost o komplexní problematice a jejím řešení, může napsat celé pojednání z vlastní praxe.
Holení Břitvou je záležitost relaxační ale zároveň potřebná znalostí a vybavení. Ostrá Břitva je jedna část a udržování ostrosti je část druhá. K tomu kvalitní mýdlo nanášené fajnovou štětkou je další potřebná součást výbavy. K Břitvě použít pěnu ze spreje je stejné, jako brousit Břitvu na brousku na kosu (brrrrr, už jenom ta představa obojího ) Tak než začneš s holením, tak si toho tady co nejvíce pročti a uvidíš, že se Ti holení baječným nástrojem - Břitvou zalíbí.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
vítám Tě mezi Břitevníky. Břitvu sis vybral šikovnou a hlavně takovou nafurt. 5/8 je pro začátky i dlouholeté holení velmi dobrá.
Jenže jak je obvyklé, tyto Krásky jsou v naprosté většině nabroušené "továrně". A tak cestují z nákupu ke mně na nabroušení a teprve pak jsou kolegové spokojení s jejich ostrostí a schopností holit. Co se týká holení Břitvou okolo bradky, tak kolega Radgost o komplexní problematice a jejím řešení, může napsat celé pojednání z vlastní praxe.
Holení Břitvou je záležitost relaxační ale zároveň potřebná znalostí a vybavení. Ostrá Břitva je jedna část a udržování ostrosti je část druhá. K tomu kvalitní mýdlo nanášené fajnovou štětkou je další potřebná součást výbavy. K Břitvě použít pěnu ze spreje je stejné, jako brousit Břitvu na brousku na kosu (brrrrr, už jenom ta představa obojího ) Tak než začneš s holením, tak si toho tady co nejvíce pročti a uvidíš, že se Ti holení baječným nástrojem - Břitvou zalíbí.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Jojo o dalších udělátkách potřebných k holení vím, už to tady čtu cca dva dny, ale furt se učím a čekám na zprávu od kamaráda, jestli nemá něco po dědovi...
Jinak se zasláním břitvy k tobě na přebroušení po koupi už tak trochu počítám...
Jinak se zasláním břitvy k tobě na přebroušení po koupi už tak trochu počítám...
čítal jsem zdejší otázky/odpovědi a první moje "paní" byla z Aukra, nic to není, ještě jsem ji nebrousil
- jde to ztuha, ale teď se chystám ke koupi mnohem lepčí + správný nářadíčko k tomu
PS: vím, že se píše lepší se š... a néé s č..
- jde to ztuha, ale teď se chystám ke koupi mnohem lepčí + správný nářadíčko k tomu
PS: vím, že se píše lepší se š... a néé s č..
Bohatství je jako moucha. Někdy na orchideji – někdy na hnoji.