Tak jsem si dovolil se inspirovat kolegou Irenkem, jelikož mám doma poměrně dobré zásoby plexiskla. Skoro třetina mých břitev má střenky z tohoto materiálu. Mám jej rád pro jeho barevnost. Rozhodl jsem se zrenovovat tuto břitvu, kterou jsem si přinesl ze starožitnictví za symbolickou cenu, jelikož její původní střenky jsou z celuloidu a po pečlivé dezinfekci břitvy lihem dostaly původní střenky řádně zabrat, tak byla nutná renovace.
Postup výroby:
Na hrubo jsem vyřízl pomocí lupinkové pilky přibližný tvar střenek z plexiskla tloušťky 4 mm. Bylo nutné je zeslabit zhruba na polovinu. K tomu jsem použil smirkový papír zrnitosti 6O. Následně jsem pomocí pilníku a vzestupné řady smirkových papírů gritu 400, 600, 800, 1500 a 2000 střenky dobrousil na požadovaný tvar a lesk. Střenky jsem doleštil pomocí pasty na světlomety u auta Scratch out a zubní pasty Colgate. Vše ručně. Díry na nýtky jsem si nechal odborně vyvrtat, neboť doma na to nemám potřebné vybavení. Jako nýty jsem použil svářeský drát tloušťky 2 mm a podložky jsem použil pozlacené, které se dávají do korálek na krk. Nevím z jakého jsou materiálu, nejspíše z hliníku. Poté jsem se pustil do svého prvního zanýtování břitvy. Na výrobu střenek i leštění čepele jsem nepoužil žádné speciální nářadí, jako dremel nebo brusné kotouče do vrtačky, vše jsem dělal ručně. A zde je výsledek.
Irenkova břitevní ,,sestra"
Irenkova břitevní ,,sestra"
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: Irenkova břitevní ,,sestra"
parádna práca a dvojnásobne, že plne ručná práca, gratulujem ..........
teší ma, ak som trošku prispel inšpiráciou
teší ma, ak som trošku prispel inšpiráciou
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
paráda, je to prostě paráda, blahopřeji.
No, že sklidím, až takový úspěch to jsem opravdu nečekal . Nebýt tohoto fóra a hlavně kolegy Irenka, jehož kráska pro mě skutečně byla inspirací, nic takového by nevzniklo, tak dovolte, abych poděkoval i vám vážení kolegové .
Gratulace převeliká, Iricku.
Perfektní zpracování, elegantní nepřerušené křivky tvaru střenek, pečlivé vypracování detailů, kvalitní zanýtování a výsledek je nádherný.
Tak se rodí SRDCOVKY.
Zdravím, Petr.
Perfektní zpracování, elegantní nepřerušené křivky tvaru střenek, pečlivé vypracování detailů, kvalitní zanýtování a výsledek je nádherný.
Tak se rodí SRDCOVKY.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.