Test ostrosti

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
jakubch

Test ostrosti

Příspěvek od jakubch »

Zdravím všechny milovníky holení břitvou !
Už ani nevím , jak co všechno mě vedle k zájmu o holení břitvou. Elektrické holicí strojky sice nějakou dobu používám, pořád se ale v nich mění planžety, je třeba dobíjet baterii, která jednou odejde. Ještě ke všemu používání el. strojku podporuje uspěchaný životní styl, rychle se ošmrdlat a někam běžet ....
Oproti tomu břitva, je krásný účelný nástroj, co při správném užívání vydrží navěky. Tak jsem se po nějaké době shánění informací dostal až sem. Uvědomil jsem si, že holení nemusí být otravná péče o zevnějšek, ale rituál , kdy má člověk šanci se zastavit, zklidnit. Okamžitě jsem se začal shánět po břitvě, zainvestoval jsem do nové. Jen co mi dorazila domů , pustil jsem se (netrpělivě :) ) do holení, abych to vyzkoušel. Holení nešlo úplně hladce a po oholení jsem měl podrážděnou kůži. Je to snad proto, že je břitva z výroby málo / špatně nabroušená ? Jak se zkouší, jestli je břitva dost ostrá ?
Zdraví Jakub
PetrS
mentor

Re: Test ostrosti

Příspěvek od PetrS »

Ahoj jakubch,
vítám Tě na zdejších stránkách kde jsi mezi gentlemany kteří vyznávají stejné hodnoty jako jsi popsal. Holení Břitvou je skutečně relaxační rituál. Tady na foru se dočteš převážnou většinu informací okolo Břiev a jejich používání. Například test ostrosti je různě hodnocen a popisován, ale jedno podívání je za tisíc slov. Proto se podívej tady.
Je to na konci prvního příspěvku. Ten pohyb je ještě příliš rychlý a když je Břiva opravdu ostrá, tak stačí vlas na břit jen položit a zlehka přitlačit a upadne sám. Takto dokonalé ostří se dá dosáhnout pomocí kamenů a obtahovacího řemene, ale to je zase sekce o broušení. Doporučuji Ti pročíst forum a teprve co skutečně nenajdeš, tak dát dotaz.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“