Pokračování tohoto threadu:
viewtopic.php?p=13574#p13574
Kolegové, jsem sice lehce mimo téma, ale když je tu debata o jezevčí zadeli, tak když Vám přinesu jezevce syrového (samozřejmě neživého), nechcete si ty štětky sami vytvořit? Máte-li nutkání na jezevčí odér???
Výroba uzlu štětky na holení z chlupů z čerstvé jezevčí kůže
Re: Výroba uzlu štětky na holení přímo z jezevčí kůže
Troufá si někdo vlastnoručně poskládat uzel?
Že by téma na jarní setkání?
Že by téma na jarní setkání?
Re: Výroba uzlu štětky na holení přímo z jezevčí kůže
Protože budu vyrábět ručky na uzly co tu mám nachystané, tak už jsem psal Mushroomovi.
Zkusím to a uvidíme co z toho vyleze, třeba se to podaří.
Zkusím to a uvidíme co z toho vyleze, třeba se to podaří.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Výroba uzlu štětky na holení z chlupů z čerstvé jezevčí
Kolegové,
takže po konzultaci s několika známými je následující : pokud se někomu podaří ulovit jezevce, tak kůže jde ke mně. Bohužel debata ohledně masa a sádla je zbytečná, každý zná jeho cenu .
Budu/eme se snažit získat jezevce v zimním čase, kdy je srst hustší a delší. Následně bych šel s touto kůží na trh , respektive dal bych ji všanc zdejšímu osazenstvu.
Nic neslibuju, ale podaří-li se to, jsem zvědav na výsledky..
takže po konzultaci s několika známými je následující : pokud se někomu podaří ulovit jezevce, tak kůže jde ke mně. Bohužel debata ohledně masa a sádla je zbytečná, každý zná jeho cenu .
Budu/eme se snažit získat jezevce v zimním čase, kdy je srst hustší a delší. Následně bych šel s touto kůží na trh , respektive dal bych ji všanc zdejšímu osazenstvu.
Nic neslibuju, ale podaří-li se to, jsem zvědav na výsledky..
To je báječná zpráva.
Maso a sádlo - léčivé drahocenosti....
Na to zimní období - na to jsem dost zvědavý jak by se to dalo učinit. Probudit čmuchala a dostat ho z nory když je zima???
Každopádně jsem též zvědavý jak se podaří onen uzel (snad ne Gordický) stvořit. Kdyby se to však povedlo no to by bylo něco....
Maso a sádlo - léčivé drahocenosti....
Na to zimní období - na to jsem dost zvědavý jak by se to dalo učinit. Probudit čmuchala a dostat ho z nory když je zima???
Každopádně jsem též zvědavý jak se podaří onen uzel (snad ne Gordický) stvořit. Kdyby se to však povedlo no to by bylo něco....
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ale na nějaký z dalších srazů to není špatný námět, nyní jenom ulovit dost jezevců !