Ahoj Emko, ahoj Predostrojan,
Willkinson Classik nie je podla mna skutocny bagr. Ostrie ziletky je v nom tak schovane, ze by som ho skor prirovnal k skrabke s jednym ostrim.
Z bagra musi ostrie vycnievat podobne, ako vycnieva noz z hoblika. Nemci dokonca tieto strojceky volaju Hobel (hoblik).
Ale Willkinson Classik je napriek tomu lacna treningova pomocka a pomoze ti naucit drzat spravny uhol.
Je skoda, ze v obchodoch uz nijaky iny bager nenajdes. Vsetko to prevalcovali skrabky.
Pedrosjan sa porezal 37C, Emko sa nedokladne oholil WC-ckom. Prave 23/34C, je to prave orechove.
Mimochodom, ani ja som nebol spokojny s bagrom. Pri 37C treba este davat aj pozor na vlozenie ziletky. Ostrie musi byt pri dotahovani tiahla rovnobezne s hornou hranou strbiny strojceka.
Vyskusal som vela strojcekov a skrabiek: Mach 3, G Senzor, Fusion, WC, Butterfly, 34C, 37C a staru bakelitacku.
Moj zaver: Najdokladnejsie ma oholi bakelitacka, ale to si musim davat sakra pozor. Nie je to prijemne holenie. Ale na 2-3 dnove strnisko nie je nic lepsie ako tato starosina, ktoru stale dostat v 101 dorgerie.
Najlepsi pozitok mam z 37C, resp. z 34C. Kratky uchop mi velmi vyhovuje a za dlhy by som ho uz nevymenil.
37C ma vzdy oholi na detsku prdelku. 34C malicko v hladkosti zaostava, ale len na kritickych miestach.
Pouzivam ju, ked sa ponahlam. WC, Butterfly a vsetky skrabky som uz davno zahodil.
Bezne sa holim kazde rano 37C - ckou.
Jak se holit bagrem ? /holicim strojkem?/
- Slovak Boy
Re: Jak se holit bagrem ? /holicim strojkem?/
Ještě do nedávna jsem se holil škrabkou Mach3 (několik let) a poté, co jsem objevil toto forum, pořídil jsem bagra, a to Mühle R 106. Chtěl jsem původně Merkur 34C, ale v Praze jsem ho nesehnal. Myslím, že Mühle je mu velmi podobný. První holení celkem nic moc Hlavně na krku jsem se celkem dodrápal. Bylo to především tím, že jsem byl zvyklý se škrabkou oholit relativně rychle, ale u tohoto to nejde. Minimálně než se s ním naučím správně pracovat, což se už postupně děje. Prostě opět se potvrzuje, že spěchat se nevyplácí. No a až dobře zvládnu tento strojek, tak pak přijde na řadu Břitva.
Naposledy upravil(a) Davidus dne 13 říj 2011, 19:20, celkem upraveno 1 x.
Krásné zátiší.
Břitva je ještě něco jiného. To je ještě další stupeň holení. Zajímavé je, že při holení ostrou Břitvou se méně poškrábeš, než bagrem.
Vyzkoušíš a Bacilus Břitvomilus začne působit...
Břitva je ještě něco jiného. To je ještě další stupeň holení. Zajímavé je, že při holení ostrou Břitvou se méně poškrábeš, než bagrem.
Vyzkoušíš a Bacilus Břitvomilus začne působit...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Počítám s tím, Petře, že holení Břitvou je ještě vyšší level. Jen se bojím, abych se nenakazil příliš...
Tak tak Davidusi,
jak pravil starý Šalamoun ..... marnost nad marnost, vše je marnost....
Kdo ochutná, je lapen.
jak pravil starý Šalamoun ..... marnost nad marnost, vše je marnost....
Kdo ochutná, je lapen.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Srdecne zdravim,
musim potvrdit slova, ze koho raz britva oslovi toho sa potom aj drzi. Je to urcite vyssi level holenia. Staci raz skusit a ...
musim potvrdit slova, ze koho raz britva oslovi toho sa potom aj drzi. Je to urcite vyssi level holenia. Staci raz skusit a ...
- Slovak Boy
Este ho nechajte, nech si uzije novy Muehle Strojcek.
Radši bych už přešel na Břitvu. Před chvílí jsem se holil a ten krk, to je utrpení... Dneska se mi obzvlášť "dařilo". Hlavně na pravé straně. Zbytek je v pohodě. Nevím, kde dělám chybu
Ahoj Davidus,
podla mna nie je treba vahat. Holim sa s britvou pravidelne kazdy den a kamenec som doteraz nemusel pouzit. Holenie je navyse ovela cistejsie a hygienickejsie /aspon moj nazor/. Ak by som Ti mohol poradit z mojho pohladu zaciatocnika pozri si zopar videi na you tube heslo - straight razor shaving a je lepsie raz vidiet ako sto krat pocut.
Zelam pekny den a odvahu.
P.S. skoc do toho rovnymi nohami uvidis ako sa Ti to zapaci
podla mna nie je treba vahat. Holim sa s britvou pravidelne kazdy den a kamenec som doteraz nemusel pouzit. Holenie je navyse ovela cistejsie a hygienickejsie /aspon moj nazor/. Ak by som Ti mohol poradit z mojho pohladu zaciatocnika pozri si zopar videi na you tube heslo - straight razor shaving a je lepsie raz vidiet ako sto krat pocut.
Zelam pekny den a odvahu.
P.S. skoc do toho rovnymi nohami uvidis ako sa Ti to zapaci
Žiletkou se taky kolikrát neuvěřitelně doškrábu.Davidus píše:Radši bych už přešel na Břitvu. Před chvílí jsem se holil a ten krk, to je utrpení... Dneska se mi obzvlášť "dařilo". Hlavně na pravé straně. Zbytek je v pohodě. Nevím, kde dělám chybu
Břitva je něco jiného - ta neškrábe, ta sametově klouže. Teda - můžeš se říznout.