Celý proces holení trvá cca 20 minut.
Nejprve se do kůže vmasíruje olej, načež se ,celý obličej zakryje horkým napařeným ručníkem.
Po chvíli, kdy je pokožka řádně napařena je pomocí štětky nanesena hustá horká pěna.
Následuje holení pomocí krátkých tahů břitvy po holené oblasti. Tyto úkony jsou prováděny dokud není oholení dokonalé.
Poté dochází k tradiční "efe" technice. Tou je opalování chloupků kolem uší a lícních kostí.
Následně se do kůže obličeje vmasíruje hydratační krém a druhý zábal do horkého ručníku.
Následuje asi minutová masáž obličeje šíje, případně rukou.
Tradiční turecký způsob holení znaný "EFE"
Re: Tradiční turecký způsob holení znaný "EFE"
Zajímalo by mě k čemu slouží ten provázek nebo gumička přikládaná v závěrečných fázích k obličeji.
Že by pomocí ní vytrhávali z obličeje zapomenuté chloupky?
Viděl jsem už několik videí s arabskými holiči a prakticky všichni používali ke konci holení právě tuhle techniku.
Že by pomocí ní vytrhávali z obličeje zapomenuté chloupky?
Viděl jsem už několik videí s arabskými holiči a prakticky všichni používali ke konci holení právě tuhle techniku.
Takže je to jasné, jedná se opravdu o vytrhávání chloupků.
Na níže uvedeném videu holič místo gumičky k vytrhání chloupků používá ocelovou pružinu.
Na níže uvedeném videu holič místo gumičky k vytrhání chloupků používá ocelovou pružinu.
Ještě dodatek - to 20. minutové holení se odehrává v jednom luxusnějším holičství v Londýně a stojí 75€.
V Turecku, Alžíru či Tunisku v obyčejném holičství sice nedostanete napařený ručník a hydratační krém a holení potrvá jen cca 5 - 7 minut, nicméně zaplatíte také podstatně méně.
EDIT: na popud jednoho z kolegů připomínám, že se v Londýně platí nikoliv v Eurech, nýbrž-to v Anglický librách.
Cenu 75€ si při případném zájmu o služby tohoto holičství přepočítejte na cenu v £.
V Turecku, Alžíru či Tunisku v obyčejném holičství sice nedostanete napařený ručník a hydratační krém a holení potrvá jen cca 5 - 7 minut, nicméně zaplatíte také podstatně méně.
EDIT: na popud jednoho z kolegů připomínám, že se v Londýně platí nikoliv v Eurech, nýbrž-to v Anglický librách.
Cenu 75€ si při případném zájmu o služby tohoto holičství přepočítejte na cenu v £.
Zdravím fascinujuce holenie iný kraj iný mrav
Britva je nástroj Gentlemana
jediné, co mě po shlédnutí napadá je - JÁ CHCI TAKY, SAKRA
Supr videa, Radgoste!
Supr videa, Radgoste!
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Anebo v Sheffieldu i s ostrihanim me to stalo £15.
V utorok idem do Londýna, tak ak sa mi podarí, tak skúsim využiť nejaké takéto zariadenie...
V Londyne to je drazsi ale vyber je velky.