Použití olejů v pěně na holení

... štětky, misky a jiné propriety...
Pedrosjan

Re: Použití olejů v pěně na holení

Příspěvek od Pedrosjan »

děkuji za tipy,nápovědu a hlavně za ochotu!No nejdříve zkusím to jak radí PetrS,uvidíme..,jinak zase tu "hubu"tak rozmachánu nemám,ale jistý zážitek bych také chtěl z holení mít :) ,tak holt budu zkoušet,ale jinak ještě jednou díky!
MERKUR Solingen - 37 001
frazer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frazer »

Wiking píše:Zeptam se jako laik: jaky to ma smysl dodavat olejicek do mydla pri slehani peny?
Napada me jen jeden duvod, a to je ten ze to mydlo nejakym zpusobem neni vyhovujici, spatna penotvorba, klouzavost atd..
(Ze jsou spatna a dobra mydla je prece jasne, stejne jako vsechny jine produkty na tomhle svete)
V tom pripade bych asi sahl po jinem mydle, nez abych to lamal pres koleno a natruc se s nim musel holit ;)
Nastesti nezijeme v CSSR, a neni potiz sehnat par mydylek na vyzkouseni..
Ja jsem par mydel vyzkousel, ale nejak jsem nemel potrebu tam olejicek dodavat.. a to byly pomerne normalni mydla, a ne nejaky superluxusni produkty pro aristokraty :P
preci jen jsem delnik a ne nejaky ministr.
Opravte me prosim, pokud se nejak mylim.
L.
pro mě min. 3 důvody:

1.) pěna prostě lépe/déle drží, má hutnou konzistenci při užití o něco méně mýdla
2.) štětka ze dřeva a jezevčích chlupů nemá ráda sucho/vlhko - všiml jsem si, že chlupy zůstavají i nadále krásné, pevné a silné, dřevo nehnije, v oleji se tolik nemnoží bakterie atd...
3.) prostě sem gurmán a pár kapek oleje mě nikdy nezabije.. používám všechny možné, co jsou po ruce, a to jsem taky dělník :-D ale GURMÁN :-D
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
relka

Příspěvek od relka »

A nebo se to dá brát taky tak, že si do byť dobrého, ale standartního produktu vnesu něco svého...co mi dělá tuto činnost ještě zajímavější.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@frazer, relka:
Diky za odpovedi.
Dnes jsem si prikapl pri slehani peny trochu olivoveho oleje, naslehal kopec peny a oholil se..a jsem toho nazoru, ze bez oleje to holi lip :shock:
Proste mi to nevyhovovalo, popr. neholilo lepe..
Inu..

„Kazdemu co jeho jest.“ (Marcus Porcius Cato 234 – 149 pr.n.l.)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
relka

Příspěvek od relka »

Ano..o tom to je...po několika pokusech jsem od oleje také upustil. Ale může být, že někomu tento postup vyhovuje. Je to undividální jako spousta činností tady
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
frazer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frazer »

tak tak.... také se říká "proti gustu ni slova půl" :mrgreen:

a taky mě ještě napadá, že předtim než si obtahuju holku, tak kápnu trochu oleje (většinou používám olivovej) i na řemen, osvědčilo se mi ho takto při každém holení "oživit" - moje stařičká to tak má moc ráda... ale to nemám žádnou "origo" kůži na obtah... ;)
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

nevím.... ;) :roll: ,dnes jsem to "průbl..",s tím olejem,našlehávám pěnu v pěnotvoru(dnes jsem vytáhl tu Niveu o které je zde myslím někde celý topic-rasier myslím..),horká voda všechno..,jak by mělo být.
Stejně ta pěna nějak po chvíli usychávala se mi zdálo,holení vcelku příjemné,musím fakt se na to soustředit,kde dělám chybu.Je to olejíček s vůní vanilky,pozitivum je že když jsem dal stětku do stojánku,hezky teď po vanilce voní... :) ,ale zase tak co,v pěnotvoru bylo pěny dost,není problém přeci pokud to drobet usychá,místo "přemáznout"čerstvou teplou pěnou..
MERKUR Solingen - 37 001
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

PetrS píše:Tvoje pěna je moc "lehká".
Málo mýdla a hodně vzduchu. Zkus si jednou udělat pěnu přímo na povrchu mýdla. Bez misky, jen trochu vody na mýdlo a našlehat pěnu. Bude "těžká" hutná a po chvíli pěnění na papulce začne tuhnout a hladit (ne vysychat). To je ten správný okamžik na holení. Uvidíš ten rozdíl ve výdrži schopnosti "neuschnout". Pokud začne tuhnout moc, stačí do dlaně trošku horké vody a štětku nechat malinko nacucnout a pak zase jenom na tváři pěnu oživit. Pak budeš mít vzorek pro porovnání co by jsi mohl vytvořit v Pěnotvoru.
8-)
Petře pokud tomu rozumím dobře...,máš na mysli,mýdlo rozdělat přímo v kelímku s Barbusem např...,a když štětku odložím abych se následně oholil,to je již jí možno položit do pěnotvoru,ne?Pochopil jsem to dobře?Já to tedy momentálně rozdělávám v pěnotvoru přímo-nahňahňám mýdlo do štětky a rozdělám v pěnotvoru.Jinak snad neva,že to píši sem,přece jen je to topic o používání olejů a přísad vůbec do holicí pěny... :roll:
MERKUR Solingen - 37 001
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Pochopil jsi to správně - kompletní pěnu přímo na mýdle aby jsi získal vzorek "těžké" pěny. Když toto zvládneš, tak potom můžeš laborovat s hustotou a popřípadě i s olejíčkem v Pěnotvoru.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“