Zdravím všechny příznivce břitvy a prosím o radu. Na půdě jsem našel břitvu mého dědy a nic o ní nevím. Ví někdo z vás co to je za břitvu a k čemu ji používali? Já pro její velikost a mohutnost jsem ji nazval "břitva amputační". Na držadle má nápis AESCULAP a u jednoho nýtu číslici 41. Je poněkud napadena korozí.
Vím zcela jistě, že s touhle břitvou se neholil, měl ještě dvě další a ty používal. Taky jsem trochu zapátral na vyhledávači GOOGLE a zjistil jsem, že tento nástroj byl vyroben v německu firmou Jetter & Scheerer v Tuttlingenu. Byla to akciová společnost pro jemnou mechaniku a vyráběla také lékařské nástroje.
Na netu jsem viděl dost podobných břitev, ale žádná nebyla tak veliká jako moje(otevřená měří 31,5cm) a také tvary rukojeti s mou neshodovaly.
Na radu PetrSe jsem se zaregistroval a věřím, že budete vědět víc a poradíte mi.
identifikace břitvy
identifikace břitvy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Re: identifikace břitvy
Ahoj Fandaks,
vítám Tě zde na foru. Jsem rád, že jsi svou obrovskou Krásku vystavil i zde.
Podle tvaru výbrusu se domnívám, že by se mohlo jednat o Mikrotomový nůž.
Věřím, že kolegové zde budou mít k této obrovské Břitvě nějaké bližší informace.
Zdravím, Petr.
vítám Tě zde na foru. Jsem rád, že jsi svou obrovskou Krásku vystavil i zde.
Podle tvaru výbrusu se domnívám, že by se mohlo jednat o Mikrotomový nůž.
Věřím, že kolegové zde budou mít k této obrovské Břitvě nějaké bližší informace.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Děkuju za přivítání. Už jsem se tady včera a dnes trochu rozhlížel a je tu nesmírně mnoho zajímavého ke čtení a studiu a to mne moc těší. Já asi nebudu nikdy uživatel břitvy, je to přeci jen hodně ostrá a pro mne nebezpečná věc a tak zůstanu u té žiletky.
Pokud by to byl Mikrotomový nůž, tak je to ještě břitva, nebo už to mezi břitvy nepatří?
Fanda
Pokud by to byl Mikrotomový nůž, tak je to ještě břitva, nebo už to mezi břitvy nepatří?
Fanda
Neznám sice tuto břitvu, ale stejné značky byly na některých nástrojích, které používal můj dědeček - profesí to Dentista! Dnes už z nich mám jen pinzetu. Souhlasím s názorem, že se jedná o mikrotomový nůž.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Mikrotom je nůž, který je určen k řezání velmi tenkých řezů vzorků pro prohlížení pod mikroskopem, nikoliv k holení.Fandaks píše:Děkuju za přivítání. Už jsem se tady včera a dnes trochu rozhlížel a je tu nesmírně mnoho zajímavého ke čtení a studiu a to mne moc těší. Já asi nebudu nikdy uživatel břitvy, je to přeci jen hodně ostrá a pro mne nebezpečná věc a tak zůstanu u té žiletky.
Fanda
Ahoj Fandaks, mám podobný kousek a připojuji se k Radgostovi že tato břitva není na holení ale spíše do laboratoře na přípravu vzorků tkání.
Nedavno jsem videl mikrotom predelany na Kamisory.
Tady je link
http://straightrazorplace.com/classifie ... ori&cat=13
a napodobne
http://straightrazorplace.com/custom-bu ... otome.html
Tady je link
http://straightrazorplace.com/classifie ... ori&cat=13
a napodobne
http://straightrazorplace.com/custom-bu ... otome.html
Děkuju za pomoc všem zůčastněným na identifikaci tohoto v podstatě spec. nože. Je to tedy Mikrotom. Link který uvádí adrspach je velice zajímavý, ale předělávka na něco podobného už chce někoho kdo má velké zkušenosti a oko umělce. Já bych si na tohle netroufnul...
F.
F.
Na vysvětlenou, mikrotom je označení typu výbrusu, nikoli označení břitvy/nástroje.
Dovolil bych si kolegu poopravit.
Mikrotomem byl dříve nazýván nástroj o kterém se tady bavíme.
Dnes je takto označován celý přístroj, který vzorky vyrábí dle zadání na jeho klávesnici.
Mikrotomem byl dříve nazýván nástroj o kterém se tady bavíme.
Dnes je takto označován celý přístroj, který vzorky vyrábí dle zadání na jeho klávesnici.