Další nováček chce do začátku poradit s výběrem

Všeobecné dotazy na břitvy
LaKopa

Další nováček chce do začátku poradit s výběrem

Příspěvek od LaKopa »

Zdravím všechny,

jako mnoho jiných tady řeším výběr první břitvy a příslušenství, chci si naložit ještě pod letošní stromeček. Celkem jsem pročetl toto pěkné fórum, takže trochu zorientovaný jsem. Zatím vím toto:
1) Nechci kupovat z Aukra a pak ji nechat renovovat, případně zjistit, že už to nejde a kupovat další. Raději koupím hned novou.
2) Z několika příspěvků jsem pochopil, že např. břitvou DOVO Solingen Carpe Diem (http://www.palas-m.cz/eshop/0/315-114-5 ... -diem.html) určitě nic nepokazím a bude mi spolehlivě sloužit. Na druhé straně musím říct, že designově mně sice ničím nevadí, ale ani mě nijak nebere u srdce.
3) Mnohem víc se mně líbí třeba DOVO Straight Red Bone (http://www.kapesni-noze.cz/inshop/obcho ... 40583.html), ale platit dvojnásobnou cenu jen za "pěknotu" se mi nechce.
4) Další možnost, když už mě Carpe Diem nechytá za srdce, je začít s nejlevnější DOVO 101 (http://www.palas-m.cz/eshop/12/473-101- ... ingen.html) a později se uvidí.
5) Poslední možnost, když jsem tak pročítal jiné téma o hromadném nákupu břitev od firmy Wacker (nákup jsem bohužel nestihl), je vybrat si rovnou z jejich nabídky, kde jsou moc hezké kousky.

A moje otázky k předchozímu povídání jsou:
Ad 2) vs 3) - Funkčně mi Red Bone oproti Carpe Diem nic moc nepřinese, je to tak?
Ad 2) vs 4) - Bude nějaký rozdíl v kvalitě břitu/ostří mezi DOVO Carpe Diem a DOVO 101 nebo jde zase jen o rozdíl ve střence a designu?
Ad 5) Jak jste s břitvami od Wackera po nákupu spokojeni?

Díky
mons

Re: Další nováček chce do začátku poradit s výběrem

Příspěvek od mons »

Co se týče Dova domnívám se , že výrazný rozdíl mezi čepelemi nebude, mám Carpe Diem a jsem
s ním spokojený a často je používám.
Co se týče Wackera, čepel je perfektní, dobře drží ostří, nádherně holí, na druhé straně mne překvapilo,
že po cca 18 holeních se uvolnil čep tak že čepel volně a bez odporu se pohybuje a není správně
vycentrována, ujíždí do strany / pravděpodobně deformovaný nýt při výrobě /. Je fakt, že mne to
nerozladilo, kvalita ostatního to vynahradí, ale nečekal jsem to.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Už jsem to prohlížel - vyléčíme to.... :ugeek:
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
mons

Příspěvek od mons »

Jsem o tom přesvědčen, ostatně je v nejlepších rukou.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

:oops:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Vítám Tě LaKopa mezi Břitevníky.
Vybírej více srdcem než rozumem. Budeš spokojenější.
Dokonalost není v dokonalé dokonalosti samotné věci, ale v pocitu dokonalého souznění s onou věcí a Břitva je velmi dobrá přítelkyně.
Zdravím, Petr.
8-)
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

LaKopa píše: Ad 2) vs 4) - Bude nějaký rozdíl v kvalitě břitu/ostří mezi DOVO Carpe Diem a DOVO 101 nebo jde zase jen o rozdíl ve střence a designu?
Ahoj,

DOVO 101 je půl dutý výbrus (half hollow), Carpe Diem je plně dutý výbrus (full hollow). Rozdílu v kvalitě bych se nebál a ze začátku bych do vzhledu až tak moc nerval peníze. Rozdíl mezi výbrusy není moc velký, já to při holení skoro nepoznám. Half hollow znamená silnější čepel a dává trochu větší zpětnou vazbu při holení a snese silnější tlak na břitvu, full hollow může být o trošku ostřejší - lepší oholení (ale málokdo to pozná). Rozdíl je víc cítit až u čtvrt dutého výbrusu (quarter hollow). Možná někdo bude mít k výbrusu víc poznámek (cítí na svých vousech větší rozdíl).

Jinak mi přijde, že skoro všichni pokukují po nových DOVO, koukni také na Puma, Thiers-Issard a Henckels. Henckels mají strohý vzhled a jen pár typů, ale jsou kvalitní (alespoň můj pocit z nich).
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

LaKopa píše:
A moje otázky k předchozímu povídání jsou:
Ad 2) vs 3) - Funkčně mi Red Bone oproti Carpe Diem nic moc nepřinese, je to tak?
Ad 2) vs 4) - Bude nějaký rozdíl v kvalitě břitu/ostří mezi DOVO Carpe Diem a DOVO 101 nebo jde zase jen o rozdíl ve střence a designu?
Ad 5) Jak jste s břitvami od Wackera po nákupu spokojeni?

Díky
Ahoj LaKopo,
vítej na fóru.
Pokusím se ti odpovědět.
Ad 2) vs 3) je to tak
Ad 2) vs 4) víceméně jde opravdu o rozdíl ve střence a designu
Ad 5) Wackerovky jsou vynikající břitvy. Z problému s nýtkem bych nevyvozoval závěry. Zřejmě ojedinělý problém.
LaKopa

Příspěvek od LaKopa »

Díky všem za přípěvky a rady. Ještě si to nechám chvilečku uležet, pak vyberu a po Vánocích poreferuji o počtu prvních řezných ran.
Tomo

Příspěvek od Tomo »

Srdečne zdravím,

si už rozhodnutý kúpiť novú britvu? Podľa osobnej skúsenosti výsledky z holenia so "starými" britvami /nie poškodenými, každá jedna je v super stave ako nová/ sú oveľa lepšie ako pri novo kúpených.

Žiaľ pri ich kúpe sa rozhodujem viac srdcom a nie rozumom inak by som asi ani nebol na tomto fóre.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“