břitva z ebay pro začátečníka

Všeobecné dotazy na břitvy
ater
mistr brusič

Re: břitva z ebay pro začátečníka

Příspěvek od ater »

Já si myslím, že by to u všech chtělo víc fotek, pokud je čepel prasklá nemusí to zde být vidět , nevíš jak jde do střenek, jestli nějaká střenka není prasklá na odvrácené straně a jak jsou z této strany zrezlé. Prostřední je hodně vylomená, jinak by podle mě s každou šlo něco udělat (pokud nemá nějakou vadu co není na fotkách vidět).
Venóš píše:No, a problém je na světě...

teďka jsem kouknul na aukro a našel tam jednu kolikci 5ti břitev. Co si o nich myslíte, šly bě nějak repasovat ?
http://aukro.cz/starozitne-britvy-britv ... ?source=oo

uf uf, tě břitev je tolik, že si nejsem schopen vybrat... mít tak prachy tak je koupím všechny :D
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Venoši.
Cena brzy povyskočí. Toto je sbírkový kus. Pro renovaci a nabroušení se takové Krásky nekupují. Hledej spíše Břitvu pro praktické používání.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Venóš

Příspěvek od Venóš »

PetrS píše:Ahoj Venoši.
Cena brzy povyskočí. Toto je sbírkový kus. Pro renovaci a nabroušení se takové Krásky nekupují. Hledej spíše Břitvu pro praktické používání.
8-)
aha, tohle je zajímavý postřeh, který mi unikal. Tak nějak jsem si bláhově myslel, že tuhle krasavici si nechám repasovat a budu dělat jakože nic. Jak tak pozoruju tak není lehké sehnat relativně zachovalou Břitvu za slušnou cenu, která bude za pár cvhil schopna holit.
Mám se toho ještě mnoho co učit.
Děkuji Vám všem za přínosné komentáře. :)
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Nezoufej. Pokud to nezkusis nikdy nevis. Akorat nebudes jediny odsud kdo na ni prihazuje.
Venóš

Příspěvek od Venóš »

Předem bych Vám všem rád popřál krásné prožití zbytku vánoc a do nového roku pevnou ruku a ostrý břit. :)

A teď k mému dotazu. Našel jsem krásnou břitvu - Solingen, ale je na ní nápis Rostfrei, což jak jsem našel je nerez. A tak se chci zeptat jak jsou na tom břitvy z nerezi a z oceli. Asi bude nějaký rozdíl v tvrdosti apod. že ?
Téma na tuto otázku je nějak zrušeno, resp. stránky nefungují.

Děkuji
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

prohlížel jsem ty fotky jen v mobilu ale bylo by na te krasce hromada práce!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“