nová Břitva Puma-kvalita?

Všeobecné dotazy na břitvy
PetrS
mentor

Re: nová Břitva Puma-kvalita?

Příspěvek od PetrS »

Průvodní jev Břitevnictví - neustálá pochybnost zda je dost ostrá :lol:
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Qarter píše:Ó díky!Už se těším na další!
Je možné,že tak málo stačí k tak velkému skoku?Ta slaboučká kozinka vypnutá přes obtahovák a trocha olejíčku?A fakt lehounce,lehoulince.....
...ano...
Ale na cestě číhá spousta nástrah. ;)
Qarter

Příspěvek od Qarter »

Já to tušil,oh Bože!
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Dnes se mi do rukou dostala k nabroušení úplně nová Puma se střenkami z palisandru ( http://www.pumaknives.de/dispitem_121.p ... _no=936300 ). Mam pocit, že je to výroba DOVO, stejné zpracování nýtků i ostrost (tupost?) z výroby. Bohužel jsem narazil na to, že čepel není uplně přesně vybroušená tj. při broušení na kameni srovnaném a překontrolovaném nožovým pravítkem všude nedosedne ostří na kamen. Je to ani ne 0,5mm, ale je to znát. Nožové pravítko ukazuje na břitvě průsvit (pravítko přiloženo zboku co nejblíže k ostří). Na stejný problém jsem narazil u levných DOVO posledních tak 5 let. Díky tomu je broušení o dost náročnější a hodí se úzké kameny. Při holení to asi nebude způsobovat problém.

Také mi nepřijde tak tvrdá jako moje stará Puma (je na ní "Puma 1 5/8" a je v dřevěné krabičce). Dále na nové Pumě není rýhovaný krček ani z jedné strany, což by někomu mohlo vadit (staré Pumy rýhování mají).

Jinak si myslím, že bude dobrá (teď už vlas odskakuje).
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“