nová Břitva Puma-kvalita?
Re: nová Břitva Puma-kvalita?
Průvodní jev Břitevnictví - neustálá pochybnost zda je dost ostrá
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
...ano...Qarter píše:Ó díky!Už se těším na další!
Je možné,že tak málo stačí k tak velkému skoku?Ta slaboučká kozinka vypnutá přes obtahovák a trocha olejíčku?A fakt lehounce,lehoulince.....
Ale na cestě číhá spousta nástrah.
Já to tušil,oh Bože!
Dnes se mi do rukou dostala k nabroušení úplně nová Puma se střenkami z palisandru ( http://www.pumaknives.de/dispitem_121.p ... _no=936300 ). Mam pocit, že je to výroba DOVO, stejné zpracování nýtků i ostrost (tupost?) z výroby. Bohužel jsem narazil na to, že čepel není uplně přesně vybroušená tj. při broušení na kameni srovnaném a překontrolovaném nožovým pravítkem všude nedosedne ostří na kamen. Je to ani ne 0,5mm, ale je to znát. Nožové pravítko ukazuje na břitvě průsvit (pravítko přiloženo zboku co nejblíže k ostří). Na stejný problém jsem narazil u levných DOVO posledních tak 5 let. Díky tomu je broušení o dost náročnější a hodí se úzké kameny. Při holení to asi nebude způsobovat problém.
Také mi nepřijde tak tvrdá jako moje stará Puma (je na ní "Puma 1 5/8" a je v dřevěné krabičce). Dále na nové Pumě není rýhovaný krček ani z jedné strany, což by někomu mohlo vadit (staré Pumy rýhování mají).
Jinak si myslím, že bude dobrá (teď už vlas odskakuje).
Také mi nepřijde tak tvrdá jako moje stará Puma (je na ní "Puma 1 5/8" a je v dřevěné krabičce). Dále na nové Pumě není rýhovaný krček ani z jedné strany, což by někomu mohlo vadit (staré Pumy rýhování mají).
Jinak si myslím, že bude dobrá (teď už vlas odskakuje).