MÜHLE Rasierseife = Mühle mydlo na holeni. Mühle znamena cesky mlyn, a ten je zaroven logem teto nemecke firmy, ktera byla zalozena roku 1945 na nemecke strane Krusnych hor ve mestecku Stützengrün, nedaleko hranic s Ceskou republikou. (asi 60 Km z Karlovych Varu)
Firma se specializuje na vyrobky potrebne k mokremu holeni, takze nejen kosmetika na holeni, ale predevsim stetky, misky, hobliky na holeni, stojanky,zrcatka atd..
Nejvetsi sortiment a oblibu si ziskaly ale zcela jiste ty stetky, momentalne jich vyrobce nabizi neco okolo 50-60 typu v cenach od 7,-€ do 108,-€, cimz je schopen uspokojit pozadavky temer vsech milovniku mokreho holeni, nebot z takove cenove relace si vyberou opravdu vsichni, od uspesneho manazera, pres obycejneho delnika az po chudeho studenta..
Ale zpet k mydlu:
Dnes jsem vyzkousel mydlo
Mühle Sandelholz, tedy Santalove drevo ktere je videt na fotografii.
Nejprve me zaujmula opravdu velmi prijemna a relativne intenzivni vune, vzdalene pripominajici znamou vuni Fahrenheit.
V uplynulych dnech jsem vyzkousel celkem 3 ruzna mydla s touto vuni (Haslinger, Waldfussel a tohle) a musim uprimne rict, ze tohle voni se vsech nejen nejlepe, ale take nejintenzivneji.
Ze 1/4 mydla jsem 2x mirne odstrouhl do predehrate misky par mydlovych hoblinek a v trosce teple vody je nechal castecne rozpustit, asi 10 min.
Pote za pridavani teple vody (nekolikrat po sobe zhruba 1 cajovou lzicku) a asi 1 min slehani se me podarilo vyslehat opravdu paradni penu, hustou, o excelentni jemne konzistenci, 100% stabilni, nepadajici, prekrasne vonici.
Taktez veskere holici vlastnosti jako zmekceni vousu, klouzavost britu,pusobeni na pokozku atd. bych ohodnotil jako nadprumerne vynikajici.
At premyslim jak premyslim, nenachazim ani naznak neceho, co bych mohl nazvat minusem, a tak muzu vsem milovnikum dobrych mydel tohle skvele luxusni mydlo jen doporucit!
Cena 5,45€ za 65gr. mydlo je myslim si jeste unosna, nebot vyrobky firmy Mühle jsou povazovany za pomerne luxusni.
MÜHLE-Mydlo na holeni
MÜHLE-Mydlo na holeni
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: MÜHLE-Mydlo na holeni
No výborně, až spotřebuji vetšinou mýdel co se mi doma nakupila, vyzkouším i tohle.
Zdravím krásne opisane a vyzerá kvalitné mydlo .Dojde čas ked ho vyskušam
Britva je nástroj Gentlemana
Tuhle značku mýdla znám, zkoušel jsem fruity-fresh a bylo príma.
Protože jsem tuhle koupil mýdlo Mühle (santalové dřevo) chtěl jsem napsat zkušenosti s tímto.Ale koukám ,že již báječnou a vyčerpávající recenzi napsal kolega Wiking,tak je to zbytečné.Nicméně-přesně tytéž zkušenosti mám i já!Krásná vůně a bohatá pěna.Akorát mě nenapadlo udělat si předem "hoblinky",a tak jsem šlehal rovnou a pak zase sušil. .Pro pražáky ho vede Vinohradské nožířství za cca 120.-kč.
Mühle - Aloe Vera
Dalsi z rady holicich mydel od Firmy Mühle je tohle, ktere jsem dnes vyzkousel.
Holici vlastnosti jsou rekl bych identicke s vyse uvedenym a popsanym mydlem Sandelholz
Jediny rozdil je ve vuni.
Kdo z Vas uz nekdy mel v ruce nariznuty list rostliny Aloe Vera, ten ted rekne: Co je to za podvod, Aloe Vera preci nema zadnou vuni! Ano, to je pravda, toho nazoru jsem i ja.
Jelikoz by vsak mydlo bez zapachu bylo prakticky neprodejne, musel se vyrobce uchylit k malemu triku, a vymyslel proto "Vuni Aloe Vera"
Vyrobce uvadi, ze k parfemovani mydla jsou pouzity pouze a vyhradne etericke oleje maty a lisejniku Evernia prunastri (cesky: Vetvicnik slivovy), mydlo se ma vyznacovat skvelymy regeneracnimi a hydratacnimi vlastnostmi a je zvlaste vhodne pro muze se suchou a citlivou pleti.
I kdyz v mydlu je pouzita mata, nevyznacuje se tohle mydlo typickym chladivym efektem mentolovych mydel, nebot etericky olej maty a mentol jsou dve zcela rozdilne veci.
Vune je prijemna, moderni, ale o mnoho mene intenzivni nez u mydla Sandelholz.
Muj nazor: Doporucenihodne mydlo, i kdyz vune Mühle-Sandelholz se mi zda prijemnejsi.
Dalsi z rady holicich mydel od Firmy Mühle je tohle, ktere jsem dnes vyzkousel.
Holici vlastnosti jsou rekl bych identicke s vyse uvedenym a popsanym mydlem Sandelholz
Jediny rozdil je ve vuni.
Kdo z Vas uz nekdy mel v ruce nariznuty list rostliny Aloe Vera, ten ted rekne: Co je to za podvod, Aloe Vera preci nema zadnou vuni! Ano, to je pravda, toho nazoru jsem i ja.
Jelikoz by vsak mydlo bez zapachu bylo prakticky neprodejne, musel se vyrobce uchylit k malemu triku, a vymyslel proto "Vuni Aloe Vera"
Vyrobce uvadi, ze k parfemovani mydla jsou pouzity pouze a vyhradne etericke oleje maty a lisejniku Evernia prunastri (cesky: Vetvicnik slivovy), mydlo se ma vyznacovat skvelymy regeneracnimi a hydratacnimi vlastnostmi a je zvlaste vhodne pro muze se suchou a citlivou pleti.
I kdyz v mydlu je pouzita mata, nevyznacuje se tohle mydlo typickym chladivym efektem mentolovych mydel, nebot etericky olej maty a mentol jsou dve zcela rozdilne veci.
Vune je prijemna, moderni, ale o mnoho mene intenzivni nez u mydla Sandelholz.
Muj nazor: Doporucenihodne mydlo, i kdyz vune Mühle-Sandelholz se mi zda prijemnejsi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Wiking dne 11 úno 2012, 22:39, celkem upraveno 1 x.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Díky za tip a pěkné recenze. Jak na ně někde narazím, tak mýdla Mühle určitě vyzkouším.
Přátelé, musím se s Vámi podělit o můj zážitek při holení. Bohužel až v pátek navečer mi došlo mýdlo Mühle - Aloe Vera a až v sobotu večer jsem jej použil... Vousy mi nikdy moc nerostly a tak jsem to vždycky šmrdolil jen tak na sucho bagrem aby se neřeklo. Ale sobotní večer vemně nechal zážitek na velmi velmi dlouho. Vyšlehal jsem pěnu, která krásně voněla, neopadávala a krásně připravila vous i tvář na holení. Do bagříku jsem dal žiletku a začal se holit. Už při prvním tahu jsem se stihl dvakrát pořezat a než jsem se celý doholil byl jsem červený od ucha k uchu i když to napoprvé a ještě bagrem, nedopadlo moc dobře, věřím, že tahle malá nepříjemnůstka mě neodradí a už se těším na břitvu. Co se tváře po holení týče byla jemná a kromě řezanců nikde žádné červené stopy ani pupínky. Prostě krása...
A tomu, kdo to dočetl až do konce upřmně gratuluju
A tomu, kdo to dočetl až do konce upřmně gratuluju
Tedy jestli jsi se zvládl pořezat i bagrem tak s břitvou opravdu velmi opatrně. Následky by mohly být mnohem horší.
Chce to klid, pohodu, nikam nespěchat a mít pevnou ruku. Oholit jen co půjde lehce a zbytek doholit zase bagrem.
Nejlépe se břitvou holí u praváků pravá tvář - od ucha k hraně čelisti. Je to relativně rovná a při správném držení břitvy dobře a přirozeně přístupná plocha. Krk už je o něco těžší, oblast pod nosem svádí ke kolmějšímu posazení břitvy a hrozí říznutí. Pro levou část obličeje si musí pravák časem osvojit správný grif nebo se naučit držet břitvu i levou rukou.
Ale abych nebyl ve vláknu Mühle offtopic, tak jedno mi doma leží a čeká až se spotřebují stávající a pak je vyzkouším. Zvolil jsem variantu s rakytníkem řešetlákovým, což je od jisté doby má oblíbená bylinka
Chce to klid, pohodu, nikam nespěchat a mít pevnou ruku. Oholit jen co půjde lehce a zbytek doholit zase bagrem.
Nejlépe se břitvou holí u praváků pravá tvář - od ucha k hraně čelisti. Je to relativně rovná a při správném držení břitvy dobře a přirozeně přístupná plocha. Krk už je o něco těžší, oblast pod nosem svádí ke kolmějšímu posazení břitvy a hrozí říznutí. Pro levou část obličeje si musí pravák časem osvojit správný grif nebo se naučit držet břitvu i levou rukou.
Ale abych nebyl ve vláknu Mühle offtopic, tak jedno mi doma leží a čeká až se spotřebují stávající a pak je vyzkouším. Zvolil jsem variantu s rakytníkem řešetlákovým, což je od jisté doby má oblíbená bylinka
Pletu se, nebo Edwin Jagger mýdla jsou to samé co Mühle, pouze zabalené do jiné krabičky?