Gratuluji k prvnímu oholení a dím, věz že s každým dalším oholením
to bude lepší a lepší.
Začátky s břitvou
Re: Začátky s břitvou
Non est viri timere sudorem
Vrela vdaka za gratulacie.
Len taka otazocka, ako dlho trva oholit sa vam starym veteranom?
Len taka otazocka, ako dlho trva oholit sa vam starym veteranom?
synovi má 16r. 10 minút tzn. výber britvy, obtiahnutie na remeni, namydlenie, holenie po smere, holenie v protismere, umytie tváre, aplikácia vody po holení (chlapec ešte nemá také dráty )
mne to isté 15-20 minút, lebo čakám po nanesení peny asi 5 až 7 minút na zmäkčenie chlpov a viac si to užívam
mne to isté 15-20 minút, lebo čakám po nanesení peny asi 5 až 7 minút na zmäkčenie chlpov a viac si to užívam
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Mne tak 20-25 ale kdyz me holi profik tak 25-30.
Mne asi 10 - 15 min., ale je to chvatom... okolo 20, keď v kľude... ale ten čas nie je taký podstatný, nie je to súťaž... Vlastne čím viac času mám, tým lepšie...
No mě asi 25 minut.
10 minut se napařuju, 5 minut holím a 10 minut uklízím.
10 minut se napařuju, 5 minut holím a 10 minut uklízím.
Gratulace Miško,
další a další holení budou fajnovější a pohodovější. Doba přípravy dlouhá (nejvíce času mi zabere okecávání že se nemusím holit) holení chvíli a pak zase doba dlouhá, to jak se Jituš vytahuji jak jsem fajnově oholený.
Jinak tak cca 15-20minut.
další a další holení budou fajnovější a pohodovější. Doba přípravy dlouhá (nejvíce času mi zabere okecávání že se nemusím holit) holení chvíli a pak zase doba dlouhá, to jak se Jituš vytahuji jak jsem fajnově oholený.
Jinak tak cca 15-20minut.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Vazeni Kolegove,
dnes vecer jsem se POPRVE!! v zivote oholil 6/8 Britvou.
Dodnes jsem se holil jen jednou jedinou Britvou 4/8 Henckels, a holeni bylo takove normalni, prumerne, nejhorsi na tom bylo to, ze kdyz jsem pri zacatku holeni nasadil u ucha, tak jsem mohl jet jen asi 1-2cm kratke tahy, Britva se proste zasekavala ve vousech, a silene "drhla". (Samozrejme ze byla ostra, a nabrousena Mistrem PetremS, takze tuposti Britvy to nebylo)
Neumim si to vysvetlit, ale kdyz PetrS rikal ze "Nasadim u ucha a jedu az pod bradu" tak jsem nechapal, jak to mysli, proste to neslo, uplne silene to drhlo a trhalo vousy.
To vse vsak je minulost!
Dnes jsem vybalil moji novou 6/8 BUR od vyrobce ERN, (jestli se pamatuji dobre tak ctvtduty vybrus?) nasadil pod kotletou u ucha, a jedu, a jedu a jedu, az skoro pod bradu, nic nedrhlo a netahalo, a vousy jen odskakovaly..
Po jedinem prejeti Britvou byla skoro polovina tvare zbavena vousu, jako nikdy predtim!
Jako kdyby byly namalovane fixou a ja je utiral hadrikem namocenym v lihu
Tak takhle se musi holit andele v nebi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neuveritelne.. neco tak krasneho jsem dosud nezazil!!!
Musim rict, ze oholeni (byt zatim bylo jen jedno jedine) Britvou 6/8 je neco nepopsatelne fantastickeho..
Proto je moji povinnosti podekovat Mistru PetroviS za excelentni nabrouseni mych 2 Britev, a vsem zacinajicim Britevnikum muzu oholeni 6/8 co nejlepe doporucit. Je to mnohem prijemnejsi, a dokonce i o hodne rychlejsi nez s 4/8.
Proc to tak je, to nevim.
Ale ten pocit blazenosti byl fantasticky..
S pranim prijemneho sobotniho vecera
Ludwig
dnes vecer jsem se POPRVE!! v zivote oholil 6/8 Britvou.
Dodnes jsem se holil jen jednou jedinou Britvou 4/8 Henckels, a holeni bylo takove normalni, prumerne, nejhorsi na tom bylo to, ze kdyz jsem pri zacatku holeni nasadil u ucha, tak jsem mohl jet jen asi 1-2cm kratke tahy, Britva se proste zasekavala ve vousech, a silene "drhla". (Samozrejme ze byla ostra, a nabrousena Mistrem PetremS, takze tuposti Britvy to nebylo)
Neumim si to vysvetlit, ale kdyz PetrS rikal ze "Nasadim u ucha a jedu az pod bradu" tak jsem nechapal, jak to mysli, proste to neslo, uplne silene to drhlo a trhalo vousy.
To vse vsak je minulost!
Dnes jsem vybalil moji novou 6/8 BUR od vyrobce ERN, (jestli se pamatuji dobre tak ctvtduty vybrus?) nasadil pod kotletou u ucha, a jedu, a jedu a jedu, az skoro pod bradu, nic nedrhlo a netahalo, a vousy jen odskakovaly..
Po jedinem prejeti Britvou byla skoro polovina tvare zbavena vousu, jako nikdy predtim!
Jako kdyby byly namalovane fixou a ja je utiral hadrikem namocenym v lihu
Tak takhle se musi holit andele v nebi!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Neuveritelne.. neco tak krasneho jsem dosud nezazil!!!
Musim rict, ze oholeni (byt zatim bylo jen jedno jedine) Britvou 6/8 je neco nepopsatelne fantastickeho..
Proto je moji povinnosti podekovat Mistru PetroviS za excelentni nabrouseni mych 2 Britev, a vsem zacinajicim Britevnikum muzu oholeni 6/8 co nejlepe doporucit. Je to mnohem prijemnejsi, a dokonce i o hodne rychlejsi nez s 4/8.
Proc to tak je, to nevim.
Ale ten pocit blazenosti byl fantasticky..
S pranim prijemneho sobotniho vecera
Ludwig
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Taky se mi s vetsi britvou holi lepe.
Gratuluji Ludwigu k báječnému oholení.
Nevím jestli je to šířkou břitvy nebo typem výbrusu, že ti tato nová tolik sedí. Ale já skončil zatím také u šířky 6/8 a mám tyto břitvy 2. Užšími se již neholím. Ne, že by holily špatně. Holí také výborně, ale širší čepele mi více sedí.
Nevím jestli je to šířkou břitvy nebo typem výbrusu, že ti tato nová tolik sedí. Ale já skončil zatím také u šířky 6/8 a mám tyto břitvy 2. Užšími se již neholím. Ne, že by holily špatně. Holí také výborně, ale širší čepele mi více sedí.