Prosba o radu

... po srsti či proti...
stork

Re: Prosba o radu

Příspěvek od stork »

zdravím všechny, tak mám druhé oholení břitvou za sebou, za úspěch považuji, že jsem se ani jednou nešmikl. Ale o to nejde, chtěl jsem se zeptat zkušených...při holení po třech dnech mi břitva poskakuje na vousech, a vydává takový zvláštně plechový zvuk při holení. Chlupy na ruce jdou uplně v pohodě ani onich nevím, vlas také přeseknu ikdyž ne na poprvé, ale cinkne. Brousil jsem ji před prvním holením, ale tváře mám takové odřené, nenůžu zatím říci, že je to ten pravý požitek. Nevím, zda je tupá břitva, nebo co. Ještě jsem se chtěl zeptat, pod jakým úhlem je nejpepší přikládat břitvu k pokožce. Aby mi to šlo, tak jsem ji musel přiložit pomalu na ležato na nějakých 15-20 stupňů. Dělám vše dobře ?
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj kolego Storku,
píšeš že po třech dnech jsi se opět holil. Pro tvář která není na holení zvyklá je to velmi záhy. Ještě se nestačilo vše zahojit a dát do pořádku. Taky myšlení se ještě nevzpamatovalo z toho šoku přiložení tak ostrého nástroje na krk. Řešení je docela prosté. Dalších pár dní se hol elektrikou nebo žiletkou jako doposud. Pro začátek se hol Břitvou tak jednou za týden. Tak nějak jako že slavnostní oholení. Co se týká náklonu Břitvy ke kůži tak těch 15° až 20° je tak akorát. To drnčení je znakem přílišné kolmosti proti kůži, málo změklých vousů a hlavně obavy přiložit břitvu na tvář. Ono se to nezdá, ale správný přítlak nesmí být ani slabý a ani silný. Pokud je silný, máš po holení podřenou kůži, pokud je slabý - neholí a hrozí šmiknutí.
Shrnutí:
a) hodně napařit a namydlení provádět delší dobu
b) dobře obtažená břitva
c) správný náklon Břtivy
d) krátké tahy podle kterých poznáš přítlak
e) a to hlavní - NEBÁT SE BŘITVU PŘILOŽIT. Už jsi to dvakrát zvládl, tak žádné obavy. Přeji klidnou ruku a dobré ostří.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Tak tak, :lol: oni staří sedláci věděli, proč si hubu drhnou vždycky jen v neděli, než jdou do kostela na mši :twisted:
671 grains of diplomacy-.50 BMG
EDELWEISS

Příspěvek od EDELWEISS »

Dyž na hubě netestuju právě renovované břitvy,což občas aj dost bolí,tak mi každodenní holení problémy nerobí,je to pak po ránu faine mět hubu dohladka :lol:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat. Obrázek
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Od doby co sa holím břitvů sem přesunul holení na večer. Ráno ně příde moc hektické a o hodinu dříf sa ně stávet nesce.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

S večerem také souhlasím, obvykle tuto aktivitu provozuji kolem půlnoci aby rituál byl ještě magičtější (což je pochopitelně vtip, to je čas kdy konečně přestávají denní starosti a povinnosti). Ona se i pokožka do druhého dne trošku zotaví přes noc.
POGO

Příspěvek od POGO »

Tak jsem už potřetí vyzkoušel holení břitvou,ale něco mi pořád nehraje.Břitva se zdá dosti ostrá(všechny zkoušky ostrosti proběhnou)tváře se zdají býti napařené dosti,ale břitva lehce tahá.Oholení je dobré,teda přijatelné dřívějšímu způsobu.Jen mi to připadá jako když jsem dlouho používal žiletku.Nebyla úplně k zahození ale nebylo to již ono.Co myslíte,kde se můžou vyskytovat ty drobné chybičky. :roll:
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Najit tu spravnou britvu chce cas. Dale pak vybrousit techniku holeni a jak jsme vcera s kolegou Smekalem diskutovali i ta huba a vousy jdou kazdy den jinak. Sam jsem si predevcirem nabrousil a obtahl par britev a vcera oholili, ale hned jsem vedel ze to neni ono. I ten velky skoro klinek tahal a proti srsti jsem na to mohl pomalu zapomenout. Chce to experimentovat zitra to sam zkusim ze stejnyma britvama, ale vecer ne rano jak vcera.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Možná je to jenom můj pocit, ale tak nějak i psychické rozpoložení na holení má dost velký vliv. Břitvy jsou stále stejné, mýdlo taky, technika taky a přitom stačí abych byl nervozní nebo uspěchaný a tahá to jak tupá špachtle a kůži mám odřenou do červena. Jednou jsem to zkusil znovu a znovu holit jestli se zbavím těch neoholených míst a nepovedlo se mi to. Za pár dní jsem to zkusil znovu a byl jsem takový pohodový. Jenom jsem zíral jak páru tahama jsem naprosto do hladka oholil všechno a proti srsti už málem nebylo co dodělávat. To se potom dost těžko dávají rady jak holení zlepšit. Těch maličkostí co můžou kazit radost z hladké papuly je prostě moc. Zkoušet zkoušet a hlavně se radovat, když se kousek podaří. Pak to najednou přijde samo.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Pěkně řečeno. Břitva je jako duševní dvojče, jedná s námi dle naší nálady a nemá cenu lámat ji přes koleno protože má svoji osobnost.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“