Ahoj kolegové,
krásně vyfocené a detailně zobrazené díly nýtovaní. Ještě by to chtělo jenom samostatné nýtky vyfotit včetně těch podložek jako detailní pohledy. Moc by mě zajímala ta hlavička nýtku od té dědovy Břitvy.
Nýtování
Re: Nýtování
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Pane Mistr zkusim, ale budete muset trochu pockat ted jsem ve Skotsku a par dni se domu nedostanu.
Ahoj Adršpachu,
rád počkám. Jsem totiž zvědavý jak ta hlavička nýtu vypadá a popřípadě bych zkusil něco takového vysoustružit z kousku mosazi. Snad by se to pak dalo nějak pokovit aby to neoxidovalo.
rád počkám. Jsem totiž zvědavý jak ta hlavička nýtu vypadá a popřípadě bych zkusil něco takového vysoustružit z kousku mosazi. Snad by se to pak dalo nějak pokovit aby to neoxidovalo.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
adrspach píše:Tak doufam, ze to bude fungovat. Tady je jeden z mych projektu. Dedova britva co jsem nasel doma pri me nedavne navsteve vlasti. Zatim si ji vycistim a s nytovanim pockam az budu mit vice praxe prece jenom je dedova a to se ceni nejvic
Dobrý den,
poprosil bych kolegu adrspacha, zda-li by naznačil, jak tu břitvu "vyčistí". Mám doma z aukra dvě v podobném stavu (o málo méně rzi) a nevím, čím bych v domácích podmínkách (nemám dílnu) vyčistil. Zkoušel jsem křídu a noviny - bez výsledku. Nyní jsou obě "naloženy" v Ballistolu. Fota bohužel nemám, abych ukázal. Nebo pokud někdo ví odkaz, kde bych našel postup..
Díky Vám všem za cenné rady, dost mi to pomáhá v učednických začátcích..
Tak jsi na tom kolego podobne jako vetsina z nas. "Dilna" doma v obyvaku, nastvana mazelka ze zase bude mit borel vsude atd. Zatim jsem do te dedovy moc nerypu je pro me moc cenna. Kridu a noviny jsem zavrhl asi po 2 hodinach sudleni a zadneho vysledku. Je tam par lehce vyoxidovanych mist a nechci je vybrousit smirkovym papirem radeji je tam necham.Ted zkousim sudlit s lestidlem MAAS ktery asi nebude v domacich koncinach k mani, ale vim, ze nekteri z kolegu (Mistr Smekal, Edelweiss) experimentuji s ruznymi mixy (Sitol + krida atd) a maji dobre vysledky. Pozor na prostredky obsahujici cpavek. Muze to delat neplechu s ruznymi kovy. Clovek se musi rozhodnout s cim je ochoten zit. Az se dostanu do stadia kdy budu dostatecne spokojen tak ji dam dohromady vyfotim a dodam sem.
Jeste par dodatku pro ty co opravdu zacinaji. Voda (ne horka!!!) se saponatem muze delat divy. Kartacek na zuby, zubni nit parkrat prelozena na obtizne dosazitelna mista, hadriky ruzne drsnosti, smirgl papir(mokry) se stoupajici zrnitosti shruba do 2500, na strenky z plastu bude treba micromesh stoupajici zrnitost do 12 000 (dost draha sranda), kus prkna jako pracovni plochu a hodne trpelivosti.
Osobně čistím staré břitvy tak, že je v prvním kroku prostě vrazím do myčky.
Břitva je po tom většinou zbavena mechanických nečistot - pokud ne, naložím ji do jarové vody a zbytek došmudlím ručně.
Následně ji na jeden den, naložím do čistého lihu.
Leštění břitu provádím leštící pastou SILICHROM EX.
Břitva je po tom většinou zbavena mechanických nečistot - pokud ne, naložím ji do jarové vody a zbytek došmudlím ručně.
Následně ji na jeden den, naložím do čistého lihu.
Leštění břitu provádím leštící pastou SILICHROM EX.
tak jsem se rozhodl po lesteni MAASem ty vyoxidovany mista nejsou tak hluboky a tak do nich pujdu se smikem. Budu zacinat na 400 a uvidime co a jak.
Progrese 400->600->1000->1500->2000 funguje docela dobre
Mam ted na stole jeden meatchopper W&B 15/16 for barber's use a zacina se tvarit rozumne.
Mam ted na stole jeden meatchopper W&B 15/16 for barber's use a zacina se tvarit rozumne.
Je videt Sparqu, ze jsi ve statech tady padnout na meat chopper je nemozny, ale doufejme, ze se stanu majitelem jednoho drive ci pozdeji.