Koupe noveho noze / prosim o radu.
Re: Koupe noveho noze / prosim o radu.
SOG je pěkný nůž, akorát má jednu vadu, jde otevřít jednou rukou. A i to je leckde na západě zakázáno, takže pozor na to. Mám z GB Leathermann Surge, délka čepele 79 mm. Kamarádovi ho prodali, když prohlásil, že ke starý 18 let (je mu 69 On má L Wave s délkou čepele 74 mm a taky ho nesmí používat na veřejnosti. Ten pro mě propašoval, protože posílání z GB je zakázáno. Takže bacha na to!
SOG Elite II se přímo skvěle otevírá a zavírá jednou rukou, buď za kolík a nebo se dá i uplně povolit pojistka a nůž lehce vyhodit, pojistka skoro není náchylná na nečistoty v noži. Je to jedna z vlastností proč ho mam. Před tím jsem dlouho měl Cold steel Voyager a ten šel otevírat o poznání hůř (rychlé vyhození jen po nacvičení) a kolíkem to šlo ztěžka, jinak je Voyager taky dobrej a dřív když je dělali s klipsem zalitým v umělé hmotě (dnes jen kovový) tak se víc hodil k saku.
Jen male info:
Noze, ktere se oteviraji rukou, jsou v Nemecku povoleny, ale nesmi byt delsi nez ?? cm. Myslim ze ne delsi nez 10cm? Nebo nejak tak. Mozna ale i jen 8,5cm. Furt to meni, takze nevim 100%. Kdyby to nekdo potreboval vedet uplne presne, zavolam tady na Policii a zeptam se. V tom pripade me kontaktujte pres SZ.
V tom zakonu o zbranich aby se prase vyznalo, je uplne nelogicky, a slouzi jen k sikanovani slusnych lidi. Nehodlam to tady pisemne rozvadet ze 2 duvodu, a sice ze bych se silene nas*al a hlavne ze bych skoncil u politiky, kterou nenavidim, a to neni smyslem tohohle fora. Ja se na tomhle foru citim velmi dobre, nebot neni zapleveleno politickymy prispevky.
Jinak vcera jsem kontaktoval toho prodejce z Litomeric, je to velmi sympaticky clovek, a tvrdi, ze je schopen sehnat cokoliv od firmy Gerber za bezkonkurencni cenu. Pri internetovem srovnani cen jsem dospel k nazoru, ze mluvi pravdu.
Do mesice bude mit zbozi skladem, takze si tam zajedu osobne, takovy veci pres internet nekupuju
Je to ode me jen 80km, tak aspon provetram svuj 2kolovy jednovalec
S pranim pekneho uterniho dopoledne
L.
Noze, ktere se oteviraji rukou, jsou v Nemecku povoleny, ale nesmi byt delsi nez ?? cm. Myslim ze ne delsi nez 10cm? Nebo nejak tak. Mozna ale i jen 8,5cm. Furt to meni, takze nevim 100%. Kdyby to nekdo potreboval vedet uplne presne, zavolam tady na Policii a zeptam se. V tom pripade me kontaktujte pres SZ.
V tom zakonu o zbranich aby se prase vyznalo, je uplne nelogicky, a slouzi jen k sikanovani slusnych lidi. Nehodlam to tady pisemne rozvadet ze 2 duvodu, a sice ze bych se silene nas*al a hlavne ze bych skoncil u politiky, kterou nenavidim, a to neni smyslem tohohle fora. Ja se na tomhle foru citim velmi dobre, nebot neni zapleveleno politickymy prispevky.
Jinak vcera jsem kontaktoval toho prodejce z Litomeric, je to velmi sympaticky clovek, a tvrdi, ze je schopen sehnat cokoliv od firmy Gerber za bezkonkurencni cenu. Pri internetovem srovnani cen jsem dospel k nazoru, ze mluvi pravdu.
Do mesice bude mit zbozi skladem, takze si tam zajedu osobne, takovy veci pres internet nekupuju
Je to ode me jen 80km, tak aspon provetram svuj 2kolovy jednovalec
S pranim pekneho uterniho dopoledne
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Nože, které je možno otevřít jednou rukou jsou, pokud vím, v Německu úplně zakázané. U nožů s pevnou čepelí je zakázáno nosit nože s délkou čepele nad 12cm. Jsou zakázané samozřejmě dýky, motýlky, vystřelovací nože atd.
Ještě přísnější je to ve Francii, Itálii, Švýcarsku, Anglii, Belgii atd. V podstatě bys neměl mít u sebe nůž vůbec.
Ještě přísnější je to ve Francii, Itálii, Švýcarsku, Anglii, Belgii atd. V podstatě bys neměl mít u sebe nůž vůbec.
Zdravím všetkých, "Nůž Gerber Bear Grylls Ultimate" vlastním a veľmi mi "nepadol" do ruky. Rúčka má dosť plochý profil. Zubaté ostrie nie je veľmi hlboké a dá sa s ním "pracovať" bez problémov. Tak ako bolo písané treba ho vyskúšať osobne. Môj zatiaľ spinká v krabici častejšie používam Fallkniven F1.
Palo
Palo
-
Trochu noveho do tematu,znamej si poridil Baer Grilse a uprimne receno nevim ze ye Gerber propujcil k necemu takovemu. Nuz nestoji za nic nepohodlnej v ruce, material bidnejsnad jen futral je slusnej. Jinak za sebe muzu vrele doporucit vyse zmineneho UTONa mam ho od vojny a poradil si zatim se vsim a to nijak moc nesetrim. Skoda ze neni uplne sranda sehnat dobrej kus za slusny peniz.
Hezký den. 9.4.2017 by měla v Praze na Novoměstské radnici na Karlově náměstí proběhnout nožířská výstava. Jen tak pro informaci těm, co mají rádi ostré věci. Víc bude určitě na knife.cz
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.