Alespoň vím, co snese
Ono by možná bylo nejlepší, kdybyste mi řekli, jaké rozměry by měl takový ideální brousek na břitvu mít a já je zkusím vyrobit.
Brusne kameny Spyderco
Re: Brusne kameny Spyderco
To je velice individuální. Jednak jsme většinou omezeni nabídkou výrobce a pak také každému vyhovuje něco jiného. Začínal jsem na malinkém brousku a teď mám velký 50x200x30
tak mi připadá, že tak nějak by to mělo být vyhovující zhruba pro běžné broušení. Ta tloušťka je jenom kvůli pevnosti, šířka 45-55 je taky dobrá a délka obvykle bývá kratší díky výrobci, ale těch 200 a více je tak akorát.
tak mi připadá, že tak nějak by to mělo být vyhovující zhruba pro běžné broušení. Ta tloušťka je jenom kvůli pevnosti, šířka 45-55 je taky dobrá a délka obvykle bývá kratší díky výrobci, ale těch 200 a více je tak akorát.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
No a to jsem chtěl ještě sdělit - vzhledem k tomu, že mne tohle zatím neživí, můžu si zatím dovolit vyrábět i několika kusové série na zakázku. Když jsem to teď počítal, tak při současných nákladech mi vychází cca 8,- Kč za 1 cm délky toho širokého brousku, pokud nebudu muset investovat do nějakého přípravku nebo stroje na broušení.
Ta cena je velice přijatelná, vzhledem ke kvalitě brousku a jeho životnosti. Pokud by bylo možno vyrobit oba brousky v délce cca 240 -250 mm, a přibližnou šířku 50 mm tak jsem při objednávání v pořadníku.
Sam ted koukam po kamenech a osobne bych preferoval sirku kamene okolo 70mm a delku 200mm akorat malo ktery vyrobce je vyrabi. Budu koukat jak se tyto kameny ukazou.
Také raději preferuji širší.
Bohužel šířku 70 mm nedovedu , jedině že bych je nechal udělat na velkém lisu, ale to znamená dost vysoké vstupní náklady a myslím, že by se asi nevyplatilo. Ale odedneška od večera se už suší brousky široké 50 mm v délkách od 20 do 30 cm, těch dlouhých jsem udělal jen pár, takže kdo bude mít zájem, tak mi napište, cca. za čtyři týdny by měly být hotové.
Tak to si objednávám jeden nejjemnější a jeden drsnější v délce 25 nebo delší. Díky Petr.
Máte už někdo zkušenosti?
V současné době výrobce dolaďuje rovinu vypálených kamenů. Zároveň čeká na nový diamantový kotouč. Pokud bude něco nového, poreferuji
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.