...použití Elasconu...
...použití Elasconu...
...ahoj páni břitevníci,koupil jsem si břitvu,kámen jsem měl a teď tady pročítám různá témata,jak tu břitvu obtahovat...koukal jsem,že tu zmiňujete hovězí kůži na obtahovací řemen,potom nějaké pasty a následně oleje,kterými se řemen 1.)udržuje,2.)pomáhají při nanášení past...vím,že ropný olej na přírodní kůži nepatří,rostlinný(a živočišný) se zase brzo rozkládá a moc nevoní (znám to z vlastní zkušenosti,šil jsem z kůže různé kapsičky a futrály)...abych se dostal k tomu,co mě zajímá,nezkoušeli jste (teda,jestli je to vhodné) použít na rozpuštění vašich leštících a honovacích past,Elascon?...ten je za pokojové teploty drobet vláčnější,ale když ho aplikuji na kůži,při cca 50°C,tak teče a zároveň kůži změkčuje a impregnuje...prosím,nebijte mě,jsem jen prostý kovář a zámečník...děkuji za shovívavost...
Re: ...použití Elasconu...
Elaskon mám vyzkoušený, je dobrý na zvláčnění kůže. Má ale jednu chybičku, vlastně dvě: zaprvé - špatně se shání, zadruhé - kůže po elaskonu povoluje a pak se ruší napnutí řemene, nebo se řemen stále vytahuje a prodlužuje. Navíc při prochladnutí se tukové vločky vytlačují na povrch a tak stahují pastu.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Re: ...použití Elasconu...
...tak to jo,díky za odpověď,já jsem s ním zprovoznil 23 let starou kováskou zástěru,tak jsem přemýšlel,že by to mohlo jít...jinak Elascon kupuji normálně u nás v drogerii,1/4 litru za 58 kaček...