Hm co říct, datyně je trošku něco jiného než město, nemluvě o tom že podstatně se kolem mě rozmnožili vietnamci a ti toho moc kvalitního neprodávají natož něco k holení .
Jinak břitvy si ani tak nebojím, spíše mam respekt i když hlavní problém vidím spíše v ruce, přesněji tedy v úchopu, viděl jsem už tunu videi ale není to ono, to hold musím zkusit na vlastní kůži a to doslova . Navíc se bojím že si břitvě poničím ostří když budu obtahovat na řemeni, přeci jen v životě jsem to nedělal.
Ale jak jsem již výše psal tak břitva už mě láká delší dobu a tak hold to musí jít. Nechci se zase vrátit k gillete fusion a kdo ví jakým ještě modelům které jen žerou peníze a člověk stejně se neoholí přesně jak by chtěl, navíc mě láká ta možnost s břitvou vymodelovat detaily což s holícím strojkem moc nejde. Mimochodem našel jsem krasnou DOVO 6/8 tak jsem zvědav. Teď už mne zdržuje jen česká pošta a servis 24.
Úplný začátečník
-
Re: Úplný začátečník
Ta nádherná netrpělivost a nedočkavost...
Vše postupně přijde a dočkáš se. Taky úchop a nasazení a směr a přítlak a vůbec vše kolem je víc intuitivní, než si dokážeš představit.
Prostě Krásku pozdravíš, uchopíš a oholíš se, to je vše. Kolegové to taky jinak nedělají
Vše postupně přijde a dočkáš se. Taky úchop a nasazení a směr a přítlak a vůbec vše kolem je víc intuitivní, než si dokážeš představit.
Prostě Krásku pozdravíš, uchopíš a oholíš se, to je vše. Kolegové to taky jinak nedělají
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
Mam takovou otázečku jen pro mou zvědavost. To opravdu každá břitva DOVO je takto ručně dělaná?
http://www.youtube.com/watch?v=z_-s0phRZng
Pakliže jó, tak to je naprostá nádhera. To si té břitvy budu vážit jak nevím co. Tak samo jak si vážím japonských mistrů při výrobě katany kdy ručně "tlučou" a vyrábí několika set násobně překládanou ocel.
Pakliže jó, tak to je naprostá nádhera. To si té břitvy budu vážit jak nevím co. Tak samo jak si vážím japonských mistrů při výrobě katany kdy ručně "tlučou" a vyrábí několika set násobně překládanou ocel.
Tomu teda rikam "Echte deutsche Handarbeit"
(Samozrejme ze se Britvy vyrabi rucne.. nejaky velky vyrobni linky na Britvy prece neexistuji.. myslim si )
(Samozrejme ze se Britvy vyrabi rucne.. nejaky velky vyrobni linky na Britvy prece neexistuji.. myslim si )
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
-
Mohu ještě poprosit PetrS o rychlé ohodnocení této krasky?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 500wt_1180
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 500wt_1180
Kvalitní klasika k dohledání v nabídkách firem prodávajících Dovo.
Jinak - ebay je sice vzdáleno aukru ale kdo ví????
Jinak - ebay je sice vzdáleno aukru ale kdo ví????
Aukro a eBay jsou největší vetešnictví na světě. Chce to hledat, ale je to Žrout času. Na eBayi jsem již kolik let a nikdy mě nezklamal. Ani Aukro. Ale stejně je lepší projít vetešnictví, obzvláště na vesnicích. Pokud si přečtete vše, co tu moudří o Břitvách hlásají, nemůžete se zmýlit. A i když, tak cena 200-350 Kč jistě nikoho nezrujnuje. Ale máte Krásku v ruce, otlapkáváte ji a najednou si řeknete, ano, to je ona.
Teď jsem se dozvěděl, že ten předchozí dotaz nebyl na "dražební" aukci ale na pevnou cenu.
Tak moje povídání by nemělo nijak ovlivnit cenu.
Břitva je to kvalitní a ve velikosti 6/8 i poměrně velká. Větší problém je, že z fotky se nedá poznat jak je vybroušená čepel na břitu. Někdy to bývá docela "zvlněná houpačka" co do tloušťky materiálu. Dá se to sice broušením částečně napravit, ale je to náročné na práci a čas. Jinak, materiál je kvalitní.
Tak moje povídání by nemělo nijak ovlivnit cenu.
Břitva je to kvalitní a ve velikosti 6/8 i poměrně velká. Větší problém je, že z fotky se nedá poznat jak je vybroušená čepel na břitu. Někdy to bývá docela "zvlněná houpačka" co do tloušťky materiálu. Dá se to sice broušením částečně napravit, ale je to náročné na práci a čas. Jinak, materiál je kvalitní.
-
No osobně jako začátečník nevím co a jak a proto projít vetešnictví a bazary pro mne nemá význam protože mohu koupit nějaký šunt ala china apod. Samozřejmě viděl jsem kousky po kterých opravdu prahnu ale to už je mimo cenovou relaci. Později když už budu ovládat toto umění tak je to jiné ale prozatím stačí jen to základní. Co se týče aktuální břitvy tedy te poslední co jsem postnul tak stále ještě to nemám objednané (nj hold servis 24 ) a proto stále mohu nákup změnit. Má li někdo jinou alternativu k této ceně tedy do 1 800 ať se prosím podělí. Vím že jsem trošku marnej v tomto ale není nad to cítit tu vůni novoty zvlášť u tohoto výrobku jako je břitva proto tedy preferuji nové a nepoužité. Co se týče toho obchodníka na ebay tam má tam garance a hodně dobré hodnocení.
Může li někdo nabídnout jiné zdroje nákupu budu hodně vděčný.
Může li někdo nabídnout jiné zdroje nákupu budu hodně vděčný.
Já myslím, že na všechny břitvy šáhne člověk, jen dílčí úkony se automatizují. Není snadné vyrobit břitvu plně automaticky a já nevím o nikom kdo by to dělal (možná někde v Číně). Možná by ani nebylo v závislosti na vyrobených počtech kusů ekonomické mít plně automatizovanou výrobní linku.Tsumorashi píše:Mam takovou otázečku jen pro mou zvědavost. To opravdu každá břitva DOVO je takto ručně dělaná?