Který holící strojek je nejlepší?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivánek
Příspěvky: 268
Registrován: 08 bře 2012, 19:45

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Ivánek »

Mají a kus své duše do nich vkládá i ten, kdo je brousí. To není lichotka, to je fakt.
ater
mistr brusič
Příspěvky: 832
Registrován: 10 lis 2011, 22:39

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od ater »

Na vyzkoušení je asi nová DOVO zbytečná. Docela rozumná cesta je koupit třeba na e-bay z GB nějakou Sheffieldku (Kropp, Rodgers atp.) zbavenou rzi a se slušnejma střenkama a nenabroušenou. Když si najdeš vše co končí ten den a je to max za £5 a je jen minimum příhozů tak nakoupíš od 200 do 400 i s poštou. Ideální je si vybrat prodávajícího ze SRP (straight razor place) nebo se přes SZ s někým tady dohodni ať ti zkoukne co chceš koupit aby jsi nešlápnul uplně vedle. Lidi co ti břitvu nabrousí tady najdeš taky.

Pokud jde o tupé / ostré nové břitvy tak oholit se dá i s břitvou sundanou z 1k kamene (třeba Naniwa SS), ale není to moc pohodlné. Hodně nových dovo po obtažení vezme vlas (HHT), ale třeba mě už na druhé půlce obličeje trochu tahají. A pak není nutné dobře přebroušenou břitvu tak moc obtahovat.
vormen
Příspěvky: 30
Registrován: 03 kvě 2012, 08:21

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od vormen »

zdravím všechny! holím se už řadu let a je to pro mě doslova utrpení. vyzkoušel jsem všechno. el. planžetu i frézky, oholení není hladké, ale o to mi až tak nikdy nešlo. dále škrabky, astra pilot, gillette mach, wilkinson protector, quattro, hydro 5, personna,... prostě skoro všechno. většinou holení končí podrážděním, příp. drobnými rankami na krku. takže tuto otřesnou činnost provozuju jen jednou týdně. když se holím třeba po dvou dnech a vousy jsou kratší, tak je to hnohem horší. narazil jsem na tohle fórum a taky trochu z nostalgie, jsem si řekl, že vyzkouším strojek na klasické žiletky a počítal jsem s tím, že to bude krveprolití. koupil jsem wilkinson classic, jak jinak za tu cenu, není to asi klasický bagr. před prvním použitím jsem byl skeptický a dost jsem se bál. nechápu jak je to možný, ale holení bylo super! bez pořezání, bez podráždění, žádný pupínky, prostě jsem vůbec nevěděl, že jsem se holil. takže závladlo nadšení a hned jsem koupil na základě zdejších testů zelený astry a po pár dnech se oholil znovu. bylo to zase super, ale řekl bych, že ta wilkinsonka mi vyhovovala víc. jinak používám zatím gel ve spreji, ale uvažuju nad štětkou a barbusem. časem bych možná zkusil solingen, ale mám strach, že to bude opět hrůza a vyhozený peníze, ten wc se mi zdá dost bezpečnej a pokud by žiletka byla nějak víc vysunutá, tak už bych to asi nemusel zvládat.
Uživatelský avatar
Radgost
admin
Příspěvky: 3418
Registrován: 13 lis 2008, 15:29

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Radgost »

Ahoj Vormene,
vítej na našem fóru.
Myslím, že jsi ideální adept na oholení břitvou. :lol:
Pokud cítíš, že při přechodu z vícebřitů na žiletku se holení zlepšilo, myslím, že pokud zkusíš oholení břitvou, budeš se dále velice divit. ;)
vormen
Příspěvky: 30
Registrován: 03 kvě 2012, 08:21

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od vormen »

no sice mám ruce jak chirurg, ale pomyšlení na břitvu ve mně vyvolává respekt. zatím budu pokračovat s plasťákem s tím, že pokud budou výsledky stále dobré, pokročím časem k lepšímu bagru a to už je k břitvě kousek :-) zkusím teď vyměnit gel za barbus a štětku.
Uživatelský avatar
Radyx
admin
Příspěvky: 1078
Registrován: 21 lis 2008, 15:39
Bydliště: Praha

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Radyx »

Zdravím Tě vormene, jsi z další z nekončí řady mužů, kteří potvrzují to, že stačí jedna čepel. Vyhoď ještě pěnu/gel ve spreji a zkus mýdlo nebo krém. Pak bude změna na pleti nejvýraznější.
Uživatelský avatar
relka
Příspěvky: 721
Registrován: 21 lis 2008, 17:28
Bydliště: Praha

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od relka »

:D Tak. Břitvy tu byli a jsou v téhle podobě několik staletí. Jsou prověřené časem a generacema těch před náma. Postup holení také. Tak co řešit. Dost často je to nejjednodušší řešení to nejlepší. Chce to jen zkusit...a když to nebude vyhovovat...věřím že na rýsovacích prknech konstruktérů vznikají už teď věci na holení složitější nežli kosmická loď. :lol:
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Uživatelský avatar
Vlcak
Donátor
Příspěvky: 533
Registrován: 21 pro 2011, 08:19
Bydliště: Olomouc

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Vlcak »

Pro lepší pocit z holení zkus ještě lépe připravit vousy a pokožku na holení. Gel nebo pěna ve spreji to rozhodně neudělají. Opravdu zkus mýdlo, klidně Barbus a štětku. Rozhodně na holení poznáš, když malý ručník zaleješ co nejteplejší vodou z kohoutku co sneseš a pak přiložíš na 2-3 minuty na vousy a napaříš je.
Pak připravíš pěnu, pořádně rozetřeš a holení ať už bagrem a žiletkou nebo břitvou je pak o něčem jiném. Většího podráždění při přechodu z plastového Wilkinsonu Classics na Merkur či jiný kvalitní bagr se neboj. Mám stále jak plastový Wilkinson tak nerezový Merkur 37C a oholení tím Merkurem je rozhodně pohodlnější, příjemnější a tvář navíc ve výsledku hladší.

Takže vítej mezi námi a přeji už jen holení přinášející příjemné a relaxační zážitky. Časem třeba vyzkoušíš i tu břitvu ;)
ater
mistr brusič
Příspěvky: 832
Registrován: 10 lis 2011, 22:39

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od ater »

Já to dělám ještě tak, že nanesu pěnu a pak napařuju ručníkem, opláchnu přpadné zbytky pěny horkou vodou, nanesu novou pěnu a pak se holím.
Uživatelský avatar
Slovak Boy
Příspěvky: 311
Registrován: 01 led 2011, 09:11
Bydliště: Humenné Slovensko

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od Slovak Boy »

Ahoj Vormen, ja som musel Wilkinson Clasic vyhodit. Moje fuzy su tvrde a WC so svojou jemnou geometriou som musel tlacit na pokozku.
Nakoniec som mal vacsie podrazdenie, ako s bakelitackou. Jednoznacne, ak si spokojny s WC, Solingen C34 ti bude vyhovovat a neuveris, aky to bude rozdiel.
Ja sa holim C37, ale ta by mohla byt pre teba nepohodlna.

Ja pouzivam Barbus v kelimku. Je treba vzdy vytocit stetkou penu dostatocne dlho a nenechat v kreme vodu. Vykrutit to az do sucha. Ja to vytacam do mysticky a v nej penu este rozdusim.
Kremy v tube dokonca aj Barbusy su sracky proti tomu. Aj vona mi vyhovuje, ziadne umele vonavky, ako su v sprejoch.

Holim sa kazde rano a podrazdenie mam len ked sa ponahlam, alebo ked natrafim na tupu ziletku. Inak som maximalne spokojny s 37C.

Kup si 34C a ak nebudes spokojny, ja ju od teba odkupim. Svoju som daroval kamosovi a mam doma len 37C. Za 34C mi je smutno.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“