Jarní setkání Břitevníků 2012 - Vývěska
Re: Jarní setkání Břitevníků 2012 - Vývěska
Tak ja aspon pujdu do sveho kameniste.
Zdravím všechny účastníky srazu.
Všem chci poděkovat za nezapomenutelnou atmosféru a pro mne neobyčejný životní zážitek, který se mi stal opravdovou srdeční záležitostí. Skládám poklonu Mushroomovi za zajištění perfektního zázemí v příjemném prostředí a perfektní servis. Děkuji Artifexoivi za Gentleman's choice. Mám rád vůni třešní a to bylo to první co mne napoprvé oslovilo při použití kolínské. Mimochodem, pochválila ji i moje žena, což je důležité nejvíce.
Radyxovi díky za zprostředkování koupě mého prvního kamene a všem ostatním (i dámám), že byli příjemnými společníky.
Dříve byla břitva obyčejným nástrojem denního použití mužů všech vrstev. Přesvědčil jsem se na vlastní oči, že dnes je vzácným artefaktem opravdových gentlemanů. Všem Vám neobyčejným lidem děkuji za to, že jste a za nádherné dobití energie.
Bylo mi velkým potěšením a ctí.
Michal-Uton
Všem chci poděkovat za nezapomenutelnou atmosféru a pro mne neobyčejný životní zážitek, který se mi stal opravdovou srdeční záležitostí. Skládám poklonu Mushroomovi za zajištění perfektního zázemí v příjemném prostředí a perfektní servis. Děkuji Artifexoivi za Gentleman's choice. Mám rád vůni třešní a to bylo to první co mne napoprvé oslovilo při použití kolínské. Mimochodem, pochválila ji i moje žena, což je důležité nejvíce.
Radyxovi díky za zprostředkování koupě mého prvního kamene a všem ostatním (i dámám), že byli příjemnými společníky.
Dříve byla břitva obyčejným nástrojem denního použití mužů všech vrstev. Přesvědčil jsem se na vlastní oči, že dnes je vzácným artefaktem opravdových gentlemanů. Všem Vám neobyčejným lidem děkuji za to, že jste a za nádherné dobití energie.
Bylo mi velkým potěšením a ctí.
Michal-Uton
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Jedna společná
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tak všem děkuji za velmi příjemně strávených pár dnů. Už teď se těším na další sraz
Pár motivačních fotek pro příště: http://jensak.rajce.idnes.cz/Britveni2012/ - jméno je Ostroh2012, heslo je britveni.
Pár motivačních fotek pro příště: http://jensak.rajce.idnes.cz/Britveni2012/ - jméno je Ostroh2012, heslo je britveni.
Pánové, bylo mi tam s Vámi parádně. Těším se na příští rok.
Mimochodem Petře, ta potvůrka co tě kousla a já ji tahal přes 7 hodin po kamenech (díky Zipíno a Meny), se mi dnes odvděčila parádním oholením. Tak jsem se poprvé oholil břitvou, co jsem si sám nabrousil. Uff, uff jsem v tom, nutně potřebuji kameny.
PS: Ale fotit se beze mě, to mi opavdu nedělejte
Mimochodem Petře, ta potvůrka co tě kousla a já ji tahal přes 7 hodin po kamenech (díky Zipíno a Meny), se mi dnes odvděčila parádním oholením. Tak jsem se poprvé oholil břitvou, co jsem si sám nabrousil. Uff, uff jsem v tom, nutně potřebuji kameny.
PS: Ale fotit se beze mě, to mi opavdu nedělejte
Díky vám všem za příjemně prožitý den, rád jsem vás všechny viděl a bude mi potěšením se příště zúčastnit.
Bylo mi ctí a potěšením. Děkuji všem za možnost prožití několika nádherných dní v dnešním uspěchaném světě.. Karel
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ja ako externý návštevník rovnako tak ďakujem Michalovi za vzornú organizáciu celej akcie! Radkovi za štetku a ostatným za rozumy pri kovaní a tvarovaní dvoch nových ostrých želiez v domácnosti. Na chalupu sme nakoniec nešli, lebo starší syn dostal neplotu, tak som nasadil pásovú brúsku doma a nôž už sa začína celkom podobať Britvu ešte uvidím ako moc budem "leštiť", lebo nejako sa mi stále viac pozdáva v "natural" tvare. Uvidíme ale ako to bude s hrdzavením, lebo pri obrusovaní noža kým som jednu stranu obrúsil, tak druhá zožltla... najprv panika, že som ju popustil, ale to sa mi hneď nezdalo, lebo bol som fakt opatrný a potom kukám, že do pár minút sa robila líška, potvora... tak uvidíme ako to dopadne
Výkend to byl úžasnej tak jako lidi co tam jezdí, o tom žádná. Člověk vždycky lituje že už je to pryč, ale díky coti a vlastnoruční břitvě mi ta nálada vydrží ještě dlouho
Na tu kovanou břitvu hodně opatrně. Povrchová liška se tvoří téměř okamžitě, zvlášt s tím jak se materiál při broušení lehce ohřívá. Na povrchu to sice až tolik nevadí, ale jak jsem ji ve vodě měl při různým broušení dlouho, vytvářela se mi tam dost slušně důlková koroze a to už je problém podstatně větší. Samozřejmě záleží jakým způsobem se čepel bude vybrušovat, ale já jsem doma zjistil, že podél břitu mám čepel jen 0,2 - 0,3 mm silnou a tam už je takováhle sranda kritická
Na tu kovanou břitvu hodně opatrně. Povrchová liška se tvoří téměř okamžitě, zvlášt s tím jak se materiál při broušení lehce ohřívá. Na povrchu to sice až tolik nevadí, ale jak jsem ji ve vodě měl při různým broušení dlouho, vytvářela se mi tam dost slušně důlková koroze a to už je problém podstatně větší. Samozřejmě záleží jakým způsobem se čepel bude vybrušovat, ale já jsem doma zjistil, že podél břitu mám čepel jen 0,2 - 0,3 mm silnou a tam už je takováhle sranda kritická