...moje první břitva...
Re: ...moje první břitva...
Popravde jsem se bavil taktez s panem Kratochvilem a nejsem si jist jestli si na vsechno vzpominal tak jak to opravdu bylo. Material zalezi hlavne na tom jak ho muzes zpracovat a tepelne zuslechtit. Hlavne kaleni muze byt kamen urazu.
...no,stabilku já si pro sebe zakalit dokážu (dělám si z ní razníky do lisu),není tak moc choulostivá,horší je popouštění,ale kdyby se kovala nová břitva,tak by stálo za to,nechat jí zakalit v profikalírně...když znám materiál,tak to není problém,a hlavně stabilka je dost v kalírnách známa...koval bych to ohřevem v plynovce,ale radši bych chtěl vědět postup...teď ale v nějaké krátké době to nebude,nemám kde kovat,mám super souseda...a potom,je to uhlíkovka,takže starost o celou břitvu je dost o mazání a údržbě...leda jí po výbrusu a kalení a finálním výbrusu a leštění poniklovat...
-
- Kontaktovat uživatele:
i to pokovení je možné. Mám jednu břitvičku (asi poniklovanou) přesněji: pokovenou... takže se to dělalo..
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
U niklu akorát pozor na to, že je na něj hodně lidí alergická. Ideální by bylo pak ještě na nikl vrstvu něčeho dalšího - třeba zlata.
A k čemu ta povrchovka? Když vlastní břit stejně bude vždy čistá uhlíkovka a hlavně ten musíme před rzí chránit. Takže otírání a ochraně olejem se po holení stejně nevyhneme.
Nektere ocele se daji popoustet doma v troube. Jak pises kdyz vis co mas tak se s tim da delat.
...ahoj pánové,obdivovatelé těch nejostřejších ostří...dneska jsem dostal od kolegy jeden kotouč,je na bázi japonských vodních kamenů,firmu nemusím popisovat,ale jsem dost natěšenej,jak ten kotouč bude brousit...asi to jen tak nepoznám,budu muset nějak vyrobit něco,kam bych ho mohl umístit,anžto ten kotouč má doporučené nejvyšší obratle 150/min...tady je jenom odkaz na obrázky,jsou to ty poslední dva... http://kono68.rajce.idnes.cz/Britva_a_brusny_kamen ...ale,aby toho nebylo málo,našel jsem v okolí bývalý lom na břidlici,jeden kousek už mám doma,až se k tomu dostanu,tak ho nafotím...jo,zbytek bude k mání...ZDARMA...
Ahoj Kono,
kde je ten lom? Chceš dát ten kotouč do nějaké své brusky a nebo ho používat jako normální kamen? Pokud to druhé tak já používám gumu (cca 5 mm tlustou, kamen na ní položím) a nebo když je kamen z druhé strany hodně nerovný a chci s ním rychle něco dělat zatlačím ho do tvrdšího polystyrenu, ty si možná budeš muset trochu polystyren vymačkat a postupně v něm kotouč usadit (aby jsi při jeho zamačkávání kotouč nezlomil).
kde je ten lom? Chceš dát ten kotouč do nějaké své brusky a nebo ho používat jako normální kamen? Pokud to druhé tak já používám gumu (cca 5 mm tlustou, kamen na ní položím) a nebo když je kamen z druhé strany hodně nerovný a chci s ním rychle něco dělat zatlačím ho do tvrdšího polystyrenu, ty si možná budeš muset trochu polystyren vymačkat a postupně v něm kotouč usadit (aby jsi při jeho zamačkávání kotouč nezlomil).
Ahoj Kono,
kamenný kotouč si hýčkej a neudělej si na něm zlvnění. Pokud na něm budeš brousit bez "motoru" tak je to nejrychlejší způsob jak si jej poškodit. Máš kvalitní kámen a tak si jej šlechti. Na Břitvy tento kámen není ale na nože je super.
kamenný kotouč si hýčkej a neudělej si na něm zlvnění. Pokud na něm budeš brousit bez "motoru" tak je to nejrychlejší způsob jak si jej poškodit. Máš kvalitní kámen a tak si jej šlechti. Na Břitvy tento kámen není ale na nože je super.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
...ahoj,Atere,ten bývalý lom je kousek od Okoře,když se jde po červené ze Zákolan...je to asi tady: http://www.mapy.cz/#x=14.271250&y=50.18 ... 54%22E&u=u ...tam co je to A...
...Petře,já ho právě nechci používat jako normální kámen,je to opravdu na bázi japonských vodních kamenů,pojivo je nějaký typ silikonu a brusivo?...to nevím...jenom vím,že to má grit cca 220...chci na to udělat mašinku,protože (jak už jsem psal)tak to má doporučené max.otáčky pouze 150/min...a musí se s ním brousit pouze pod vodou...kamenný kotouč jsem měl taky,byl i s klikou,ale ten na mě vyžebral jeden kovářskej kolega...jo,nemyslel jsem na to,že by byl ten černý kotouč na břitvy,ale pokud bych se dokopal k tomu,abych vykoval svou břitvu,tak by se dal použít na prvotní výbrus...nevím,jestli se nedopustím nějaké reklamy,ale ten kotouč a jeho použití je tady: http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=4979 ...doporučuji se kouknout i na tu mašinku...
...Petře,já ho právě nechci používat jako normální kámen,je to opravdu na bázi japonských vodních kamenů,pojivo je nějaký typ silikonu a brusivo?...to nevím...jenom vím,že to má grit cca 220...chci na to udělat mašinku,protože (jak už jsem psal)tak to má doporučené max.otáčky pouze 150/min...a musí se s ním brousit pouze pod vodou...kamenný kotouč jsem měl taky,byl i s klikou,ale ten na mě vyžebral jeden kovářskej kolega...jo,nemyslel jsem na to,že by byl ten černý kotouč na břitvy,ale pokud bych se dokopal k tomu,abych vykoval svou břitvu,tak by se dal použít na prvotní výbrus...nevím,jestli se nedopustím nějaké reklamy,ale ten kotouč a jeho použití je tady: http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=4979 ...doporučuji se kouknout i na tu mašinku...